brzdy punto

Alfa Romeo, Fiat, Lancia...

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
sliva
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

brzdy punto

Příspěvek od sliva »

tak jsem na novém foru :lol: už asi 2 měsíce řeším problém s předními brzdami na puntu :evil: problém je v tom že se nevrací po zabrzdění,drhne to tak že po rovině jedu sotva na 4 :!: a za chvíli je disk žhavej jak pěťak :evil: rozebral jsem cely brzdiče,písty jsou v pořadku,dal jsem nové gumičky a děla to pořad :twisted: připada mi že jsou destičky moc na fest ve vedení ale vše jsem vyčistil :!: už si s tím nevím rady
dřive octa 81kw,pak 307 hdi a už zase vw-touran-konečne!!!turan prodan,nyni vw passat 3C,2007,BKP,octa combi ASV 2004,octa II-BJB-2005, yamaha Fazer FZ6,VW golf 5 variant BLS 2009,golf VI 2,0tdi,gilera nexus 500,ktm exc 450,octa III 2,0tdi...
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Možná vím čím to je. Problém se nazývá "jednocestná brzdová hadice". To se skutečně stává, že se v hadici kousek gumy odchlípne a působí jako zpětná klapka. Váleček je stále pod tlakem a uvolní se po povolení odvzdušňovacího šroubu. Na Punto jsou hadice laciné, tak je vyměˇa uvidíš.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
chiptuning
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chiptuning »

nejsou ucpany hadicky?mohl by byt i vadny hl.brzdovy valec nebo abs pokud tam je,ze by nepoustelo kapalinu zpatky????

origos byl rychlejsi
Drag Power
Toro
Nováček

Příspěvek od Toro »

Řešil jsem podobnou věc na 2 ks Fiatu Panda, válečky,gumičky, kotouče, brzdiče, skoro do nekonečna. Vše se pohybovalo, nic nezadřeno.Na čas / několik dnů/ byla odstraněná závada, pak znovu problém.Pak jsem na doporučení staršího praktika vyměnil kompletně brzdovku a bylo po problemu.Je pro to i vysvětlení - doporučuji vyzkoušet, není to drahé řešení.
sliva
Přispěvovatel

Příspěvek od sliva »

(hm) díky za rady,tu brzdovku jsem měnil při vyměně gumiček,byl to pěknej sajrajt :x ještě zkusím sundat brzdiče a to vedení destiček normalně namažu vazelínou :D a pak už mi zbyvají asi jen ty hadice :x
dřive octa 81kw,pak 307 hdi a už zase vw-touran-konečne!!!turan prodan,nyni vw passat 3C,2007,BKP,octa combi ASV 2004,octa II-BJB-2005, yamaha Fazer FZ6,VW golf 5 variant BLS 2009,golf VI 2,0tdi,gilera nexus 500,ktm exc 450,octa III 2,0tdi...
rat21
Přispěvovatel

Příspěvek od rat21 »

Namiesto vazelíny použi medenú pastu, vazelína sa odparí. Prípadne ešte viac zbrús styčné plochy, aby tam bola zaručená vôľa. Ja som nové platničky do brzdiča ani nedostal, musel som ich zbrúsiť. Keď to budeš mať rozhodené, skús nasadiť brzdič na nosič bez platničiek, či chodí bez odporu. Ja som mal jednu tyčku mierne zohnutú a tiež sa brzda hriala.
Fiat Tipo 1.9TDsX 270.000 km / po smrti
jamol
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jamol »

zdravim.resil jsem samej problem.nevracel se pistek brzdice duvod ucpana hadice.pokud je ucpana hadice a mas zavrenaj odvzdusnovak tak ho stezi zatlacis.odpojil jsem trubku od hal.valce,po stlaceni pistku ti musi tlacit tz trubky.jestli ne tak hadice v cudu.
jarda3tipo
Přispěvovatel

Příspěvek od jarda3tipo »

Neco podobneho jsem resil u TIPA.Hadice a brzdovka tam byly snad jeste z Torina.Po vymene brzdovych hadic k prednim trmenum auto prestalo pribrzdovat.
Fiat Tipo 1,9TD
sliva
Přispěvovatel

Příspěvek od sliva »

:? no tak zkusím trochu přibrousit ty destičky (hm) a když to nepujde tak vyměním ty hadice ke třmenům.ale je divny,že levy kolo brzdí dost/hřeje se / a to praví jen tak trošku přibrzduje/ani se neohřeje/ :x obě ty hadice asi ucpany nebudou,co :?
Děděk
Přispěvovatel

Příspěvek od Děděk »

No já už měl přicpané obě hadičky současně,sice peugeot 205,ale fakt byly obě.Jedno kolo brzdilo furt a druhý skoro vůbec. :)
SHARAN AUY 2002
sliva
Přispěvovatel

Příspěvek od sliva »

(offtopic) tak jsem včera rozdělal tu hadici a ona je fakt ucpana :x tak je vyměním na obou stranach a snad bude klid :D kdybych to věděl dřív,nemusel jsem měnit všechny gumičky (hm) protože byly OK
sliva
Přispěvovatel

Příspěvek od sliva »

:D tak hadice vyměněné a parada (noteeth) vše chodí jak má :) vyměnil jsem brzdovku,tak snad to bude chodit dal :-D ještě mě čeka manžeta na kloubu (wallbash) to bude asi pakarna (hm) už jste to někdo na puntu dělal :? musí se vytahnout cela poloosa/prava strana/ :? :?
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Klob se dá snadno sklepnout a poloosu vyndavat nemušíš.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
Odpovědět

Zpět na „Italské vozy“