Jumper 2,2 Hdi + biely dym

Citroen, Peugeot, Renault..

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
snasnick
Nováček
Odpovědi: 0

Jumper 2,2 Hdi + biely dym

Příspěvek od snasnick »

zdravím, mám taký drobný problém. Mám hdi-čko, 2,2 74 kW r.v. 2003. Pri zošliapnutí pedálu na podlahu, motor pri 2000 - 2500 škubne /akoby ťahal na dva razy/ a z výfuku vyletí hustý biely dym. Pri postupnej akcelerácii tiež na nezaradenej rýchlosti tento problém nie je. Auto inak vôbec nedymí.
Čím to môže byť??? Ak má niekto skúsenosť s týmto tak vopred vďaka.
JiRaY
Přispěvovatel

Příspěvek od JiRaY »

Bílý dým?Typoval bych na vstřiky.Hlásí ti na diagnostice nějaké závady?Při prošlápnutí by měl zahulit černě,ale bíle teda ne :roll:
Renault Master 2,5dCi 100k 09" "Lenochod"

Bývalý zapřísáhlý Citroenář a řidič náklaďáku,teď už jen Pražský dodávkář
snasnick
Nováček

Příspěvek od snasnick »

diagnostika nehlási nič. Auto facha úplne bez problemov až na ten zášklb a biely dym na neutráli bez záťaže. Príde mi to ako keď v zime štartuje stará avia......... Čierny dym to už vôbec nie, keď pridávam postupne do 4500 ot./min. vidím len ako ľahá tráva pri výfuku ale farbu nemá ani čiernu ani bielu. Výkon v poho, ale mám tiež podozrenie, že to budú vstryky....
danny
Přispěvovatel

Příspěvek od danny »

Typoval bych to na přivírací klapku v sání ovladaná podtlakem,dochazí u ní k tomu že kloubek ovladání klapky se opotřebí a tahelko vypadne z kloubu a klapka se samovolně přivírá proděním vzduchu v saní.
snasnick
Nováček

Příspěvek od snasnick »

JJ čéče danny já smekám, takto na diaľku a keď som to rozobra, tak ten plast bol aj prasknutý a tiahlo vybehané........... tisiceré díky, ešte raz ĎAKUJEM :P
Odpovědět

Zpět na „Francouzské vozy“