Na mojej Mazde 3, r.v.2005, 81kW/108 ps mi zacalo nieco klepat od motora pri preradovani rychlosti a hlavne ak to vytocim od 2500 ot vyssie.
Ak sa dostanem s otackami pod 2500 ide motor v pohode a plynule.
V servise mi povedali ze vsetko pozreli a ze to bude nieco priamo v motore. Nemate niekto s tymto problemom skusenosti?
Dakujem za vase odpovede
R.
klepanie motora pri vyssich otackach
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
neviem ci je to este aktualne v tvojom pripade ale ja riesim asi to iste co ty.klepanie pri akceleracii.zistil som ze je to asi normalne pri tychto motoroch.presiel som uz aj ford forum a tam to riesil jeden na focuse. zistil ze je to prejav motoru.niekomu viac niekomu menej.je to take ako ventil keby priklepaval od 2200 otaciek a stichne pri 3100 otaciek.zas ked je vonku vlhko alebo prsi tak stichne.rad by som vedel ci sa to da nejako odstranit alebo nie.cistil som uz vahu aj egr.ked mate niekto s tymto skusenost prosim poradte.
Tipoval bych, že je tam nečo volného, neutaženého..např. setrvák, řemenice, atd.Protože ojnice klepe když přidáš a ubereš, nebo když brzdíš motorem a píst klepe při zrychlování a ne dle otáček..Není to povolené moc, že to začne až ve větších kulích..a hlavně, co mě k tomu vede je to, že to zaklepe při přeřazování...
nepropadat panice...