Berlingo 2,0 HDI.Vypadává pětka

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
michal.h
Nováček
Odpovědi: 0

Berlingo 2,0 HDI.Vypadává pětka

Příspěvek od michal.h »

Ahoj.Koupil jsem si Berlingo 2.0 HDI r.v 2000. Později jsem zjistil,že když tam mám zařazenou pětku a dám nohu z plynu tak mi většinou vypadne. Nemáte s tím někdo zkušenosti.Díky
JiRaY
Přispěvovatel

Příspěvek od JiRaY »

No,pokud to půjde reklaovat,tak reklamuj.Nejdřív bych asi vyměnil olej v převodovce,minimálně zkontroloval,zda je ho dost.

Jinak toto dělá opotřebovaný synchron,že rychlost nedrží,a při cuknutí motorem(přidání,ubrání)vypadne.Víceméně je řešením sehnat jinou převodovku.
Renault Master 2,5dCi 100k 09" "Lenochod"

Bývalý zapřísáhlý Citroenář a řidič náklaďáku,teď už jen Pražský dodávkář
Peete
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Peete »

JiRaY píše:No,pokud to půjde reklaovat,tak reklamuj.Nejdřív bych asi vyměnil olej v převodovce,minimálně zkontroloval,zda je ho dost.

Jinak toto dělá opotřebovaný synchron,že rychlost nedrží,a při cuknutí motorem(přidání,ubrání)vypadne.Víceméně je řešením sehnat jinou převodovku.
resenim je tuto prevodovku opravit ;)
Nissan Primera SW 1,9 DCi
Jozef Kráľ
Přispěvovatel

Příspěvek od Jozef Kráľ »

velká vule na ložisku predlohové hrídele a ta se posouvá tím tu 5. vyradí. Treba vymeniť ložisko a nastaviť vuli .
michal.h
Nováček

Příspěvek od michal.h »

Všem diky.Nejdřív skusim ten olej.
Peete
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Peete »

ten ti nepomuze, schov si ho az po oprave
Nissan Primera SW 1,9 DCi
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Přesně tak,je ho škoda tam teď lít..bez opravy to nepůlde...ale je vidět,že to má dost najeto...je škoda,že tady to není jako u fiata,kde šla 5-ka opavit bez demontáže..jen po sundání deklíku...
nepropadat panice...
Špekaček
Nováček

VYSKAKOVÁNI 5 RZCHL. STUPEŇ

Příspěvek od Špekaček »

Já myslím že to jide z boku sundat dekl. dĚLALI JSME TO NA CITROEN EVASION 2.0HDI BYLO TAM OPOTŘEBOVANÉ SOUKOLÍ A PROTO TO VYSKAKOVALO A OPRAVA ČINILA KOLEM 5500KČ AJ S PRACÍ SOUKOLÍ BYLO ORIGINÁL A PŘÍČINA BYLA POVOLENA MATICE NA HŘÍDELI.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Taky jsem chtěl poradit tohle,ale těch převodovek je více druhů a já u PSA dělal takhle 5 kvalt jen u peugeot 406 ,2.0hdi...je to to starší provedení...Ta povolená matka,to je přesně ono,a po výměně poloos,když se nevymění gufera/na diferáku/ tak skoro pokaždé teče olej a pak 5 běhá nasucho a dokonce vydává klapavý zvuk....Typ převodovky je rozhodující...
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Citroën“