Rozobrate turbo

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

lubossk
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Rozobrate turbo

Příspěvek od lubossk »

Ahojte .Rozobral som turbo GT1749VB lebo papalo olej .Okrem toho je v poriadku.Rozobral som ho vycistil ale oska ma az 1mm volu .Co treba vo vnutry vymenit?Mam znameno co mi nejake lozisko pripadne ine veci zajedna a ja si to vymenim.Ostatok turba sa vycistil v ultrazvuku .Inac som vymyslel pekne rozobratie zapecenej vyfukovej casti ,ak bude niekto chciet poslem fotku :)
karel polacek
Přispěvovatel

Re: Rozobrate turbo

Příspěvek od karel polacek »

lubossk píše:Ahojte .Rozobral som turbo GT1749VB lebo papalo olej .Okrem toho je v poriadku.Rozobral som ho vycistil ale oska ma az 1mm volu .Co treba vo vnutry vymenit?Mam znameno co mi nejake lozisko pripadne ine veci zajedna a ja si to vymenim.Ostatok turba sa vycistil v ultrazvuku .Inac som vymyslel pekne rozobratie zapecenej vyfukovej casti ,ak bude niekto chciet poslem fotku :)
jak ho vyvážíš ????? Doma nemožné si myslím ;)
lubossk
Přispěvovatel

Příspěvek od lubossk »

Na co ho vyvazovat ?Co treba vyvazit ,nieje mi to jasne co .Vsak sa vyvazilo pri vyrobe to treba ale teraz nevidim nejaky dovod.Proste to zlozim rovnako ako je to teraz spravim si laserom ciarku a zlozim to rovnako na 0,1mm .Ale mozno sa strasne mylim .....neham si poradit ale zasa zbytocne davat prachy za nic hmm.Ale otazka bola co tam vymenit presnejsie ,nie ci ho musim davat vyvazovat.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Ono to turbo bude stačit jen rozebrat a zase složit, myslím rotor a hned je nevývaha.
macoo21
Přispěvovatel

Příspěvek od macoo21 »

tak to je jasne ze ho treba vyvazit ked bol rozobraty rotor :D
Bora ARL 4 motion
lubossk
Přispěvovatel

Příspěvek od lubossk »

A kde by vznikla nevyvaha ? (neripem ,normalne ma to zaujima :) Ako zatial som rotor nerozobral len vycistil ultrazvukom ale pokial nebude nieco ohnute alebo okusnute na lopatkach tak by nemalo trpiet nevyvahou nie?
karel polacek
Přispěvovatel

Příspěvek od karel polacek »

lubossk píše:A kde by vznikla nevyvaha ? (neripem ,normalne ma to zaujima :) Ako zatial som rotor nerozobral len vycistil ultrazvukom ale pokial nebude nieco ohnute alebo okusnute na lopatkach tak by nemalo trpiet nevyvahou nie?
Kdyby jsi chtěl vyměnit ložiska, musíš sundat turbínu a hned je po vyvážení ;)
lubossk
Přispěvovatel

Příspěvek od lubossk »

karel polacek píše:
lubossk píše:A kde by vznikla nevyvaha ? (neripem ,normalne ma to zaujima :) Ako zatial som rotor nerozobral len vycistil ultrazvukom ale pokial nebude nieco ohnute alebo okusnute na lopatkach tak by nemalo trpiet nevyvahou nie?
Kdyby jsi chtěl vyměnit ložiska, musíš sundat turbínu a hned je po vyvážení ;)
Ano to bude urcite treba ...
jano1
Přispěvovatel

a ako sa vyvazuje?

Příspěvek od jano1 »

ako si myslite ze ho vyvazuju?hmm? co odbusia z vrtulky alebo ako prihnu lopatky?mozu to akurat skontrolovat ci hadze nic ine, je to len ojeb na ludi .ak to zlozi presne vtrulky oproti sebe ako boli tak je to ok
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Nenech se vysmát, stačí jenom povolit matku co drží vrtulku a znovu přitahnout a vyvážení je pryč. Pokud mi nevěříš, tak to zkus a uvidíš, že to neujede ani jeden km.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
jano1
Přispěvovatel

Příspěvek od jano1 »

origoš píše:Nenech se vysmát, stačí jenom povolit matku co drží vrtulku a znovu přitahnout a vyvážení je pryč. Pokud mi nevěříš, tak to zkus a uvidíš, že to neujede ani jeden km.
tu je rec o tom ze sa to da vyvazit jedine tak ze sa daju vrtulky oproti sebe presne inak sa to neda vyvazit sak skus porozmyslat ako sa to da vyvazit hmm?skus mi povedat
ROBIG
Aktivista

Příspěvek od ROBIG »

"Inac som vymyslel pekne rozobratie zapecenej vyfukovej casti ,ak bude niekto chciet poslem fotku"

fotku sem :)
CHrysler 300C 5.7 HEMI :-)
Octavia 01 TDi 81Kw AHF 2000 EGR off, trippling
Yamaha R1 110Kw
BMW Thunder Tiger 2.11ccm nitro :-)
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

jano1 píše:
origoš píše:Nenech se vysmát, stačí jenom povolit matku co drží vrtulku a znovu přitahnout a vyvážení je pryč. Pokud mi nevěříš, tak to zkus a uvidíš, že to neujede ani jeden km.
tu je rec o tom ze sa to da vyvazit jedine tak ze sa daju vrtulky oproti sebe presne inak sa to neda vyvazit sak skus porozmyslat ako sa to da vyvazit hmm?skus mi povedat
vyvažuje se to ubrušováním materiálu ze středu těch vrtulek, vyvažuje se kolem 180 tis otáček, závodní i přes 220 tis otáček.
Zkus si to turbo rozebrat, složit a pak napiš, kolik jsi ujel, já myslím, že to ani kilometr nebude...
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
Fantik
Aktivista

Příspěvek od Fantik »

Lepší foto jsem nenašel:

Obrázek
jano1
Přispěvovatel

Příspěvek od jano1 »

Fantik píše:Lepší foto jsem nenašel:

Obrázek
ano to mas pravdu ale iba vtedy ak sa montuju nove vrtulky a nie ked tam mas stare tie su uz vyvazene ale samozrejme ich treba dat presne tak ako boli , nechces mi tvrdit ze sa to vyvazuje v 10000 otackach a vtedy to brusia?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“