spojka Octavia 1,9 TDi, 81kW, motor ASV
Moderátoři: šulda, Moderátoři
spojka Octavia 1,9 TDi, 81kW, motor ASV
Při sešlápnutí spojky se ozve zvuk, jako když něco roztočeného o něco škrtne (jako při brzdění když jsou orezlé kotouče). Ozve se jen při jízdě a jen v momentě sešlápnutí spojky(při přidržení sešlápnutého pedálu už není slyšet). Dělá to pouze při mrazu a jen při 3-4 sešlápnutích, pak už ne. Třeba dne ráno při +4°C žádný zvuk, ale pokud bude mínus, tak se zvuk ozve znovu. Dělalo mi to takhle i minulou zimu. Přes léto nic. Díky za rady.
Re: spojka Octavia 1,9 TDi, 81kW, motor ASV
loyiskopasik68 píše:Při sešlápnutí spojky se ozve zvuk, jako když něco roztočeného o něco škrtne (jako při brzdění když jsou orezlé kotouče). Ozve se jen při jízdě a jen v momentě sešlápnutí spojky(při přidržení sešlápnutého pedálu už není slyšet). Dělá to pouze při mrazu a jen při 3-4 sešlápnutích, pak už ne. Třeba dne ráno při +4°C žádný zvuk, ale pokud bude mínus, tak se zvuk ozve znovu. Dělalo mi to takhle i minulou zimu. Přes léto nic. Díky za rady.
GIV var asz 4mot upraveny
Re: spojka Octavia 1,9 TDi, 81kW, motor ASV
Něco podobného mi začalo dělat před týdnem octa 1,9tdi 66kw chip 81kw facelift a včera jsem dojelpasik68 píše:Při sešlápnutí spojky se ozve zvuk, jako když něco roztočeného o něco škrtne (jako při brzdění když jsou orezlé kotouče). Ozve se jen při jízdě a jen v momentě sešlápnutí spojky(při přidržení sešlápnutého pedálu už není slyšet). Dělá to pouze při mrazu a jen při 3-4 sešlápnutích, pak už ne. Třeba dne ráno při +4°C žádný zvuk, ale pokud bude mínus, tak se zvuk ozve znovu. Dělalo mi to takhle i minulou zimu. Přes léto nic. Díky za rady.

- JohnnyBOSS
- Aktivista
Najeto mám cca 150 000km. Pokud by to bylo ložisko, to hučí pořád, když je sešlápnutý pedál spojky. Ale mě to dělá jen při mínusových teplotách a zvuk se při sešlápnutém pedálu spojky ozve tak na 1-2vteřiny a pokud mám pedál dále sešlápnutý, tak je ticho. A jenom při jízdě, pokud auto stojí, tak nic.
Presne toto ma trapi na mojom aute. Je to take pol sekundove zasuchnutie. A neviem ci to bude loziskom na spojke,nakolko som daval novu. A robilo to pred aj po. Mam pocit,ze mi to zacalo robit po vymene silentblokov na motore. Tak ci som ho nejako inak spriecil a nasledne sa vnutorny klb poloosy dal do nejakej inej polohy. Je uz trosku chyteny a je mozne,ze jak je motor v zabere a nasledne sa stlaci spojka,tak to trosku (šuchne) nez sa dostane do ,,zdravej'' polohy.pasik68 píše:Najeto mám cca 150 000km. Pokud by to bylo ložisko, to hučí pořád, když je sešlápnutý pedál spojky. Ale mě to dělá jen při mínusových teplotách a zvuk se při sešlápnutém pedálu spojky ozve tak na 1-2vteřiny a pokud mám pedál dále sešlápnutý, tak je ticho. A jenom při jízdě, pokud auto stojí, tak nic.
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
Passat Variant 1.8T APU
A robilo ti aj na mieste,alebo len pri jazde?Pája 19 píše:Mě to dělalo vypínací ložisko při doteku s přítlačákem. Něž se roztočí, tak smykuje. Čim větší zima, tim hustší náplň, tim delší smyk. Po tom , co sem namazal styčnou plochu, tak je ticho.
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
Passat Variant 1.8T APU
- JohnnyBOSS
- Aktivista
hele nic neřeš a rozdělej to co nejdřív. mně hučelo jen ložisko, auto má najeto asi 250tisic. teď jsme to rozdělali, že se udělá spojka a vymění to ložisko a zjistili jsme, že dvouhmoťák se protočil, takže jsme ho museli řezat flexou, lamela na půlky, ložisko hotový a ten trn, na kterým drží byl na dva kusy. páka byla taky špatná a v když se zatočí s převodovkou tak to jsou zvuky, jako by v ní nebyl žádnej olej. řadit šlo normálně, spojka už trošku prokluzovala, ale jinak z pohledu jízdy normálka. a ještě se vysralo gufero na klice. takže měním spojku plus díly za další skoto 4 tisíce
Toledo 1M ALH >> FB PP764 stage 2, 12mm Zexel, podávačka AXR, ATD, VR6, EWT, 230FMIC/60mm, VB, 288/232mm a pár věcí z ARL. 177PS 399Nm, chip od benzínky
- PRODÁNO
Superb II 3,6 V6 FSI - PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW

VW Touran 1.9 TDi 74kW
Jen tak pro zajímavost. Na kolik tě vyšla ta oprava? Dík.JohnnyBOSS píše:hele nic neřeš a rozdělej to co nejdřív. mně hučelo jen ložisko, auto má najeto asi 250tisic. teď jsme to rozdělali, že se udělá spojka a vymění to ložisko a zjistili jsme, že dvouhmoťák se protočil, takže jsme ho museli řezat flexou, lamela na půlky, ložisko hotový a ten trn, na kterým drží byl na dva kusy. páka byla taky špatná a v když se zatočí s převodovkou tak to jsou zvuky, jako by v ní nebyl žádnej olej. řadit šlo normálně, spojka už trošku prokluzovala, ale jinak z pohledu jízdy normálka. a ještě se vysralo gufero na klice. takže měním spojku plus díly za další skoto 4 tisíce
- JohnnyBOSS
- Aktivista
No spojku jsem sehnal myslim za 4tisice i se setrvákem, a další 4 litry za ty další díly, co jsem popsal, takže asi osmičku:) a 1500 za práci, ale to je asi hodně přátelská cena 

Toledo 1M ALH >> FB PP764 stage 2, 12mm Zexel, podávačka AXR, ATD, VR6, EWT, 230FMIC/60mm, VB, 288/232mm a pár věcí z ARL. 177PS 399Nm, chip od benzínky
- PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW

VW Touran 1.9 TDi 74kW