spojka Octavia 1,9 TDi, 81kW, motor ASV

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

pasik68
Sběrač informací
Odpovědi: 0

spojka Octavia 1,9 TDi, 81kW, motor ASV

Příspěvek od pasik68 »

Při sešlápnutí spojky se ozve zvuk, jako když něco roztočeného o něco škrtne (jako při brzdění když jsou orezlé kotouče). Ozve se jen při jízdě a jen v momentě sešlápnutí spojky(při přidržení sešlápnutého pedálu už není slyšet). Dělá to pouze při mrazu a jen při 3-4 sešlápnutích, pak už ne. Třeba dne ráno při +4°C žádný zvuk, ale pokud bude mínus, tak se zvuk ozve znovu. Dělalo mi to takhle i minulou zimu. Přes léto nic. Díky za rady.
jordee_23
Aktivista

Re: spojka Octavia 1,9 TDi, 81kW, motor ASV

Příspěvek od jordee_23 »

pasik68 píše:Při sešlápnutí spojky se ozve zvuk, jako když něco roztočeného o něco škrtne (jako při brzdění když jsou orezlé kotouče). Ozve se jen při jízdě a jen v momentě sešlápnutí spojky(při přidržení sešlápnutého pedálu už není slyšet). Dělá to pouze při mrazu a jen při 3-4 sešlápnutích, pak už ne. Třeba dne ráno při +4°C žádný zvuk, ale pokud bude mínus, tak se zvuk ozve znovu. Dělalo mi to takhle i minulou zimu. Přes léto nic. Díky za rady.
loyisko
GIV var asz 4mot upraveny
Non1
Přispěvovatel

Příspěvek od Non1 »

Veru, ložisko je v ťahu.
Pokiaľ to má kolesá alebo kozy, tak s tým budú čoskoro problémy...
haromax
Přispěvovatel

Re: spojka Octavia 1,9 TDi, 81kW, motor ASV

Příspěvek od haromax »

pasik68 píše:Při sešlápnutí spojky se ozve zvuk, jako když něco roztočeného o něco škrtne (jako při brzdění když jsou orezlé kotouče). Ozve se jen při jízdě a jen v momentě sešlápnutí spojky(při přidržení sešlápnutého pedálu už není slyšet). Dělá to pouze při mrazu a jen při 3-4 sešlápnutích, pak už ne. Třeba dne ráno při +4°C žádný zvuk, ale pokud bude mínus, tak se zvuk ozve znovu. Dělalo mi to takhle i minulou zimu. Přes léto nic. Díky za rady.
Něco podobného mi začalo dělat před týdnem octa 1,9tdi 66kw chip 81kw facelift a včera jsem dojel :D spojka v p.... po 235tis. kolik máš najeto ,
JohnnyBOSS
Aktivista

Příspěvek od JohnnyBOSS »

mně to dělá taky, už jsem s tím najezdil 30tisic (LOL)
Toledo 1M ALH >> FB PP764 stage 2, 12mm Zexel, podávačka AXR, ATD, VR6, EWT, 230FMIC/60mm, VB, 288/232mm a pár věcí z ARL. 177PS 399Nm, chip od benzínky (noteeth) - PRODÁNO
Superb II 3,6 V6 FSI - PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW
pasik68
Sběrač informací

Příspěvek od pasik68 »

Najeto mám cca 150 000km. Pokud by to bylo ložisko, to hučí pořád, když je sešlápnutý pedál spojky. Ale mě to dělá jen při mínusových teplotách a zvuk se při sešlápnutém pedálu spojky ozve tak na 1-2vteřiny a pokud mám pedál dále sešlápnutý, tak je ticho. A jenom při jízdě, pokud auto stojí, tak nic.
alfik
Aktivista

Příspěvek od alfik »

pasik68 píše:Najeto mám cca 150 000km. Pokud by to bylo ložisko, to hučí pořád, když je sešlápnutý pedál spojky. Ale mě to dělá jen při mínusových teplotách a zvuk se při sešlápnutém pedálu spojky ozve tak na 1-2vteřiny a pokud mám pedál dále sešlápnutý, tak je ticho. A jenom při jízdě, pokud auto stojí, tak nic.
Presne toto ma trapi na mojom aute. Je to take pol sekundove zasuchnutie. A neviem ci to bude loziskom na spojke,nakolko som daval novu. A robilo to pred aj po. Mam pocit,ze mi to zacalo robit po vymene silentblokov na motore. Tak ci som ho nejako inak spriecil a nasledne sa vnutorny klb poloosy dal do nejakej inej polohy. Je uz trosku chyteny a je mozne,ze jak je motor v zabere a nasledne sa stlaci spojka,tak to trosku (šuchne) nez sa dostane do ,,zdravej'' polohy.
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Mě to dělalo vypínací ložisko při doteku s přítlačákem. Něž se roztočí, tak smykuje. Čim větší zima, tim hustší náplň, tim delší smyk. Po tom , co sem namazal styčnou plochu, tak je ticho.
Oct asv 2000, DieselPower
alfik
Aktivista

Příspěvek od alfik »

Pája 19 píše:Mě to dělalo vypínací ložisko při doteku s přítlačákem. Něž se roztočí, tak smykuje. Čim větší zima, tim hustší náplň, tim delší smyk. Po tom , co sem namazal styčnou plochu, tak je ticho.
A robilo ti aj na mieste,alebo len pri jazde?
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
pasik68
Sběrač informací

Příspěvek od pasik68 »

Tak mám novější poznatky. Dělá to už i pokud není mínus. Při prudší akceleraci a prudším sešlápnutí je zuk slyšet.Tak po ujetí 2ks, cca okolo 5ti sešlápnutí to slyšet je, pak už vůbec nic. Takže, pokud je motor studený, zvuk se ozívá, ale stačí jeho zahřátí a je to bez zvuku.
JohnnyBOSS
Aktivista

hele nic neřeš a rozdělej to co nejdřív. mně hučelo jen ložisko, auto má najeto asi 250tisic. teď jsme to rozdělali, že se udělá spojka a vymění to ložisko a zjistili jsme, že dvouhmoťák se protočil, takže jsme ho museli řezat flexou, lamela na půlky, ložisko hotový a ten trn, na kterým drží byl na dva kusy. páka byla taky špatná a v když se zatočí s převodovkou tak to jsou zvuky, jako by v ní nebyl žádnej olej. řadit šlo normálně, spojka už trošku prokluzovala, ale jinak z pohledu jízdy normálka. a ještě se vysralo gufero na klice. takže měním spojku plus díly za další skoto 4 tisíce
Toledo 1M ALH >> FB PP764 stage 2, 12mm Zexel, podávačka AXR, ATD, VR6, EWT, 230FMIC/60mm, VB, 288/232mm a pár věcí z ARL. 177PS 399Nm, chip od benzínky (noteeth) - PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW
pasik68
Sběrač informací

Příspěvek od pasik68 »

Dostal jsem typ, že by to mohl být setrvačník.Mám dvouhmotu.
pasik68
Sběrač informací

Příspěvek od pasik68 »

JohnnyBOSS píše:hele nic neřeš a rozdělej to co nejdřív. mně hučelo jen ložisko, auto má najeto asi 250tisic. teď jsme to rozdělali, že se udělá spojka a vymění to ložisko a zjistili jsme, že dvouhmoťák se protočil, takže jsme ho museli řezat flexou, lamela na půlky, ložisko hotový a ten trn, na kterým drží byl na dva kusy. páka byla taky špatná a v když se zatočí s převodovkou tak to jsou zvuky, jako by v ní nebyl žádnej olej. řadit šlo normálně, spojka už trošku prokluzovala, ale jinak z pohledu jízdy normálka. a ještě se vysralo gufero na klice. takže měním spojku plus díly za další skoto 4 tisíce
Jen tak pro zajímavost. Na kolik tě vyšla ta oprava? Dík.
JohnnyBOSS
Aktivista

No spojku jsem sehnal myslim za 4tisice i se setrvákem, a další 4 litry za ty další díly, co jsem popsal, takže asi osmičku:) a 1500 za práci, ale to je asi hodně přátelská cena (noteeth)
VW Touran 1.9 TDi 74kW
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

To jo,to jsi dělal spojku na Š 1203 :D
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“