Kayaba vs.Bilstein

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Johny_RS
Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Kayaba vs.Bilstein

Příspěvek od Johny_RS »

Zdar pánove.
Čo odporučate na GOLF IV.1,9TDI 66kW ALH?Aké mate skúsenosti s týmito značkami.Ak mate nejake tlmiče tychto značiek,tak poprosim presny typ.Chcem obyčajnu klasiku,bez zniženia podvozka.A akeho typu kvapalina či plyno-kvapalinove?
Dikes ;)
Naposledy upravil(a) Johny_RS dne 30 kvě 2010, 11:40, celkem upraveno 2 x.
zizuzidan
Aktivista

Příspěvek od zizuzidan »

Já dávám kayaby a naprostá spokojenost
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Kayaba a OK a cena :)
G3 Variant synchro
Dushky888
Přispěvovatel

Příspěvek od Dushky888 »

plynove tlmice este nevyrobili ...mas len kvapalinove, alebo plynovo-kvapalinove.....
Octavia Combi Elegance 1.9 TDI 81kw ASV
majkl1
Přispěvovatel

Příspěvek od majkl1 »

Kayba excel-G. Cena kolem 11 stovek, kvalita super, výdrž víc než solidní. ;)
Passat 4motion AVF
mirda15
Přispěvovatel

Příspěvek od mirda15 »

Já ti můžu doporučit jedině billstein....na rozdíl od kayaby vždy 100 %...Nevim, jestli mam to "štěstí", ale po namontování kayaby, na rozdíl od billsteinů, do 10 tisíc vytekli...
Johny_RS
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_RS »

majkl1 píše:Kayba excel-G. Cena kolem 11 stovek, kvalita super, výdrž víc než solidní. ;)
A ake?Lebo som pozeral a maju teleskopicke pérovanie-tlak plynu a teleskopicke pérovanie tlak oleja.Čo je kvalitnejšie.Lepšie povedane komfortnejšia jazda.Tak aby sa auto nerozhupovalo po prejdeni nerovnosti ale zas aby nebol zas ani moc tvrdy podvozok (noteeth)
majkl1
Přispěvovatel

Příspěvek od majkl1 »

Já je bral už dvakrát od tohoto maníka a vždy super. Po 70 tisících jsem u prvních nechal dělat test a vyšel naprosto stejně jako když jsem je tam první den namontoval. Jsou o krapet tvrdší než originály, ale žádnej supersport. Daj se sehnat i o kilo levnějs, ale to už jsem neřešil.
http://aukro.cz/item1052547062_tlumice_ ... ayaba.html
Passat 4motion AVF
Johny_RS
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_RS »

majkl1 píše:Já je bral už dvakrát od tohoto maníka a vždy super. Po 70 tisících jsem u prvních nechal dělat test a vyšel naprosto stejně jako když jsem je tam první den namontoval. Jsou o krapet tvrdší než originály, ale žádnej supersport. Daj se sehnat i o kilo levnějs, ale to už jsem neřešil.
http://aukro.cz/item1052547062_tlumice_ ... ayaba.html
Dik.Tak asi kupim tie Excel-G tu na SVK stoja 120€/2ks
JardaRSV
Sběrač informací

Příspěvek od JardaRSV »

Když jsem kupoval tlumiče já, tak jsem se zajímal jako ty pouze o kayaba a bilstein. Nakonec jsem slyšel na Bilstein více pozitivních nazorů. Nakonec jsem Bilstein B4 sehnal vsechny 4kusy za 4400kč, což je myslim dost slušny. Mrkni se na skoda-dily.cz do dvou dnu jsem to mel doma poštou.
VW Bora 1,9 TDI PD 110kW
mibfox
Přispěvovatel

Příspěvek od mibfox »

Ahoj,
tuto otazku sem resil i ja, presne jako ty, kayaby nebo bilsteiny.
Nakonec sem zvolil kayaby a mam je zatim 15tis km a drzi.
Kazdopadne priste zkusim bilstein, jen tak, pro srovnani.
S jizdnim komfortem moc spokojeny nejsem, ale to je dano asi tim ze je to proste octavie 1, kde podvozek hodnotim jako prumer s malym bezvyznamnym minus (proste jako bmw to neni no) ale diky bohu to zas neni tak hrozny jako francouz.
Podle me sou oboje dobry, jen bilstein ma proste lepsi smrnc a zvuk a urcite vyber, tusim ze maji i vice sportovnich moznosti.
OII kombi, BXE 1.9 tdi @ 92kw a 280nm zatim jen chip
Johny_RS
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_RS »

mibfox píše:Ahoj,
tuto otazku sem resil i ja, presne jako ty, kayaby nebo bilsteiny.
Nakonec sem zvolil kayaby a mam je zatim 15tis km a drzi.
Kazdopadne priste zkusim bilstein, jen tak, pro srovnani.
S jizdnim komfortem moc spokojeny nejsem, ale to je dano asi tim ze je to proste octavie 1, kde podvozek hodnotim jako prumer s malym bezvyznamnym minus (proste jako bmw to neni no) ale diky bohu to zas neni tak hrozny jako francouz.
Podle me sou oboje dobry, jen bilstein ma proste lepsi smrnc a zvuk a urcite vyber, tusim ze maji i vice sportovnich moznosti.
Len ja chcem take,až prejdem po nerovnosti až to tak nie je citiť(každu dieru čo prejdem).Lebo u Nás nič moc cesty teraz po zime.A nechcem ani moc mäkke,lebo tie potom rozhupavaju karoseriu ked prejdeš po nerovnosti.Preto sa pýtam,že ktore kupiť.Bol som rozhodnuty pre KAYABA sice robi to medzi Bilstein a Kayaba 4€ rozdiel tak teraz neviem čo kupiť.
Kovarrr
Přispěvovatel

Příspěvek od Kovarrr »

kamarad mel Bilsteiny a po dvou letech uplny mrtvoly... A to se k autu chova velmi slusne, ne ze by vymetal kazdou diru apod... Nevytekly, ale absolutne nefungovaly. Ted tam dal Kayaby (nejaky oznaceni SR tusim) a je nadmiru spokojenej, takto pry nefungovaly ani novy Bilsteiny. Ja osobne mam na passatu taky Kaybay (predek i zadek Excel-G) a je to bomba! Perfektne to kopiruje vozovku, jsou tvrdsi, ale pro ten zazitek to stoji. Na jinak seriovem podvozku je auto stabilni jak nikdy. Tot moje zkusenosti :)
Now:Passat 1.9TDI PD AJM Highline, BMW 525tds *125kW, OII 77kW
Was:Opel Omega 2.5TD,Uno 1.3T,Toledo TDI,Scenic dCi.
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Kovarrr píše:kamarad mel Bilsteiny a po dvou letech uplny mrtvoly...)
super zhodnocení. a to auto dva roky stálo nebo najelo 300tkm? dva roky nic moc nevypovídaj...
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Kovarrr
Přispěvovatel

Příspěvek od Kovarrr »

nogis píše: super zhodnocení. a to auto dva roky stálo nebo najelo 300tkm? dva roky nic moc nevypovídaj...
najel 40tis km... kdyby najel 5tis km, tak bych to zduraznil, to same kdyby najel 300tis km. Prumerny clovek najede 20tis km/rok, proto jsem myslel, ze to neni potreba zduraznovat, ale asi je to takto lepsi!
Now:Passat 1.9TDI PD AJM Highline, BMW 525tds *125kW, OII 77kW
Was:Opel Omega 2.5TD,Uno 1.3T,Toledo TDI,Scenic dCi.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“