prokluz spojky 240

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Jirka Kužel
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

prokluz spojky 240

Příspěvek od Jirka Kužel »

dnes jsem si všiml že mi začíná prokluzovat spojka na vyšší kvalty 3,4,5 ale zatím se jedna o kratky prokluz okolo 2200 ot. mám O1 96kw šestikvalt, čiplou ,asi je tam udělany prudký náběh kroutáku?, a to se jeste připravuju zvedat vykon na 180-190 HP , poradte nekdo co tam dát za spojku abych pak neměl problem ... O spojkach je tu psano docela dost ale vesměs to je o 228 (hm)
VW SHARAN
Fabie 1.4 TDI mvolesko soft
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

měl jsem stejnej problém, tak jsem nechal obložit lamelu organickým obložením, ale pokud chceš jít s výkonem ještě dál tak pak asi jedine kovokeramiku.
Obrázek
skoda405
Přispěvovatel

Příspěvek od skoda405 »

Do prdele chlapi to mate teda lietadla RESPEKT!!!
to ja ked som presadol z octavie 81KW TDI do TDI PD 96kw citil som sa ako v lietadle ale 180 koni ?? (crazy)
a este otazka na JIRKU kolko ti to berie oleja na 1000km?jak sem siel teraz do prace tak som to prehnal po dialnici a dolial som na asi 2deci na 560KM
dakujem
toledo sport TDI PD upravy rok2009:kat off.
opel astra TDS

Yamaha FZ6S
Jirka Kužel
Přispěvovatel

Humle prosím ta spojka na obrazku je ktera to je ta kovokeramika? nebo origo obložená ? jo a kolik si na to mám připravit? (hm)
spotřebu oleje mám na PD poměrně malou za 20000 jsem dolil celkově litr..a to jezdím kotel (noteeth) (noteeth) ...Ale k nám do servisu jezdí PDéčka co klutaj litr na 5 tisíc..
VW SHARAN
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

na obrázku je ta keramika, organický obložení vypadá na první pohled stejne jak obyčejný a obložit se to dá nechat ve Ferodu, tam za to chtějí asi 800,- nebo ABW tuning, tam asi 2500,- http://www.abw-tuning.cz/novinka.htm, jinak ta lamela kovokeramická asi 6000,- http://www.speedpro.cz/
Jirka Kužel
Přispěvovatel

Huml píše:na obrázku je ta keramika, organický obložení vypadá na první pohled stejne jak obyčejný a obložit se to dá nechat ve Ferodu, tam za to chtějí asi 800,- nebo ABW tuning, tam asi 2500,- http://www.abw-tuning.cz/novinka.htm, jinak ta lamela kovokeramická asi 6000,- http://www.speedpro.cz/
a to tam stačí dat jen ta lamela kovokeramika nebo musím jeste menit přítlačak a setrvak jo a jekej krouták udrží maš ji odskoušenou?
VW SHARAN
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

mělo by to jít na seriovej přítlačák a setrvák, tu kovokeramiku jsem nezkoušel, zkus Holze, ten by ti k tomu řekl určitě víc.
scream
Přispěvovatel

Příspěvek od scream »

no pokud bys to nechal oblozit organikou, mohlo by to stačit. ta keramika jde na seriovej pritlacak, ale pokud bych si mel vybrat jestli seriovou lamelu a přítlačak co ma věší clamp nebo keramickou lamelu a seriovej pritlacak, sahnul bych radeji po přítlačáku s věším přítlakem, bude to fungovat líp. nebo můžes koupit 1Z setr a dat 228 setr a keramickej set. da se koupit komplet za slušný peníze.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

228mm na šestikvalt, ee
Tomason
Nováček

Příspěvek od Tomason »

Dal bych tam spojku ze VRS. Mela by tam jit. :)
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

co to je VRS?
scream
Přispěvovatel

Příspěvek od scream »

Huml píše:228mm na šestikvalt, ee
neda se tam dát? ne že bych to nekdy videl, ale na 5kvalt se daj dat taky mensi prumery spojek, tak sem cekal i tady, že to pujde....
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“