je potreba vytahnot 15-ku (spinane napeti) je na klimatroniku hned pod radiem, barvu dratu si z hlvyepamatuju ale nemel by byt problem to najit, kdyz bys to nemohl najit kouknu se ti do doc.
Venca1 píše:a myslím,že zatížitelnost tohoto kontaktu bude minimální
Co tim presne myslis ? Pokud to nesnese ani minimalni proudovy zatizeni navic, tak se to da resit pres polovodicovej spinaci prvek ovladanej z S kontaktu. Ale myslim ze by stacilo i primy napojeni a nebo rele. Potrebuju akorat potvrdit logiku a nakreslim pripadne schematko. Predpokladam, ze pri otoceni klicku je na S kontaktu 12V a po vytazeni neni, je to tak ?
Naposledy upravil(a) fabiátor dne 26 srp 2010, 21:12, celkem upraveno 1 x.
pokud by si trval na tom skontaktu zkus se podivat po can bus modulu, je jich na trhu dost a myslim ze jsem u nejakeho videl ze ma vystup skontakt,
ja osbne bych se smiril s tou 15-kou
Venca1 píše:a myslím,že zatížitelnost tohoto kontaktu bude minimální
Co tim presne myslis ? Pokud to nesnese ani minimalni proudovy zatizeni navic, tak se to da resit pres polovodicovej spinaci prvek ovladanej z S kontaktu. Ale myslim ze by stacilo i primy napojeni a nebo rele. Potrebuju akorat potvrdit logiku a nakreslim pripadne schematko. Predpokladam, ze pri otoceni klicku je na S kontaktu 12V a po vytazeni neni, je to tak ?
Je to tak ako píšeš cez relé to funguje a logika je rovnaká ako pri normalnom S po vytiahnutí klúča zmizne napájanie len farbu kábla zo zámku teraz z hlavy neviem.
ROMIK píše:Já jsem taky dával modul CAN na více autech OII,je to jak origo, je to rozhodně lepší než ta 15.
kvůli S-ku CAN modul?? Docela drahej špás... Za 16kč v součástkách to máš opticky oddělený a funkční. Bohužel opravdu ze sloupku řízení. U rádia je to jen řídící napětí v řádu mA, takže tranzistor bohatě stačí...na co cpát další relé smnohonásobně větší spotřebou...
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo??