Passat B5,,1.9 TDI 81 kw AUTOMAT - ako naplniť prevodovku ?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Passat B5,,1.9 TDI 81 kw AUTOMAT - ako naplniť prevodovku ?
zdravím , mám passat B5 TDI 81 kw ... automat .... auto po havarii bolo cele odstrojene + všetko vyprázdnené takže oeljovy system prevodovky je uplne prazdny + vypustena prevodovka novy filter .... olej som kúpil , ide oto že neviem ako naplniť prevodovku novým olejom .... počul som že to je treba nejak ovdzušniť alebo niečo take ,,, že ked to len nalejem do prevodovky takže pojde kade ľahšie ..... zaujíma ma aký je postup , respektíve či treba zaliať prevodovku , dalej trubky chladiča , a aj samotný chladič ? .... alebo stačí naplniť prevodovku a ono sa to samo rozprúdi do celého systému ? ... ak to treba ovzušniť alebo niečo take ,aky je postup ? dakujeeeem 
Passat Variant 3BG 2004 , 1.9 TDI avf , TIP-TRONIC 96 kw ,,, Full - Koža , ESP , 10x Airbag , NAVI , MF Volant , Maxidot + D-Dot , Vyhrev predne + zadne sedadla ,Vyhrievané čelné sklo , Bi-xenon , ostrekovače + nastavenie vyšky bixenon , chrom-paket , PDC
ani nevvvm kolko stupnova ... ja som pašíka tak kupil mierne tuknuteho .... a este som na nom nebehal ...... tak čo viem že nemá +- radenie tiptronic sa to vola ked dobre vem ... a ma len 1,2,3, R,N,D ,P .... je to 99 ka , motor AFN 81 kw
Passat Variant 3BG 2004 , 1.9 TDI avf , TIP-TRONIC 96 kw ,,, Full - Koža , ESP , 10x Airbag , NAVI , MF Volant , Maxidot + D-Dot , Vyhrev predne + zadne sedadla ,Vyhrievané čelné sklo , Bi-xenon , ostrekovače + nastavenie vyšky bixenon , chrom-paket , PDC
napln je 5,75ltr. Ale nam kolkokrat spapne aj 8ltr. Nalieva sa rurkou pri diferenciali /vystup na poloos/ a kontrolujes zospodku kontrolnym srobom
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
hmmm mas namysli ten srob na velky inbus pri poloosi ? ..... ktora je kontrolna ? ta na olejovej vani zo spodku ? ... nie je vypušťacia ? ...........
tak to , mam 6 litrov toho tolko som kupil kedze tych 5,75 tam ide
hlavne ma zaujima ako je to s tym chladičom a trubkami ... kedže je to uplne prazdne .... ci treba zaliať aj tie trubky a chladič
počul som ze sa to môže plniť aj cez kontrolnu trubku na olejovej vani , je to pravda ? .... ale do tej olejovej vani vojde tolko oleja ? či ? ... mam v tom zmetok ... lebo každy vravi inak , a že vraj je rozdelena na dva časti ... mechanicka časť kde ide prevodovy olej , a ta časť kde ide hydraulicky .... je to pravda ? uz sa toho normalne bojííím
...
-
červený drak
- Nováček
Odšroubuj ten velkej imbus a začni tam nalejvat nějakou stříkačkou olej, je tam takovývýstupek a dva otvory v něm, až to bude plné tak to nastartuj a začni lejt další olej stejném otvorem až to bude přetýkat zpátky. Je potřeba mít hever a dělat to ve dvou.Jeden dole a druhej nahoře. 6 litrů by mělo stačit..
-
GARAZTUNING
- Nováček
Čaute mám Passat b5 s tým istým motorom tiež je to automat a chystám sa skontrolovať či je v prevodovke dosť oleja lebo sa mi to nezdá že ak pridám jemne tak je počuť mierne zavíjanie alebo pískanie prevodovky ak dám plynový pedál na podlahu je zavíjanie počuť až neznesiteľne máte s tým niekto skúsenosti? Ďakujem za rady 😊