Vymena oleje v autorizaku OctaviaII BKD

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

tiff
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Vymena oleje v autorizaku OctaviaII BKD

Příspěvek od tiff »

Zdravim, nez se na neco zeptam, musim se predem omluvit, ze jsem opravdu poctive hledal a podobne tema jsem nenasel, proto zakladam nove, tak snad me moderatori nesezerou :)

A ted k veci:

Dnes jsem byl s Octavii v servisu na prohlidce, kde se mimo jine menil olej.
Motor je 103kW BKD, najeto 48000km, klouzave intervaly vymeny oleje.
Muze takhle vypadat Longlife olej 20km po vymene?

Obrázek

Flek nahore je nakydany z merky v motoru, flek dole je nakydane stejne mnozstvi nepouziteho oleje z lahve na dolevani.
V motoru je udajne 4l noveho Castrolu LongLife 5W30, s autem se po vymene ujelo klidnou jizdou asi tak 20km.
Je mozne, aby se za tu chvilku takhle zasvinil?

Vim, ze v motoru zustane nejaky stary olej, ktery se smicha s novym, ale muze ho byt tolik, aby novy olej v podstate hned po vymene byl cerny jak bota?

Zjistil jsem totiz, ze si servis nauctoval dost veci, ktere nakonec na aute neudelal, tak by me zajimalo, jestli je aspon ten olej v poradku, nebo jim mam omlatit o hlavu i ten.
Budu vdecny za kazdy postreh :)
e36power
Aktivista

Příspěvek od e36power »

Myslím že na tom nejni nic divnýho. Jestli myslíš tu barvu.

Pochlub se kde to delali?

Co ti tam nauctovali?
Naposledy upravil(a) e36power dne 20 říj 2010, 19:46, celkem upraveno 1 x.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Neviděl bych to jako chybu, ještě máš pochybnosti, udělej rozbor ;)
tiff
Přispěvovatel

Příspěvek od tiff »

e36power: jde mi i o to, ze olej z lahve se behem par minut vsaknul do papiru a u toho, co jsem vytahl z motoru, je na papire louzicka snad doted a rozpil se na mnohem mensi plochu.
Ale pokud je to normalni a ten olej se muze behem chvile v motoru takhle zasvinit, tak do toho asi vrtat nebudu :)
Je to muj prvni diesel a se servisem nemam zadne zkusenosti, proto se radsi predem zeptam zkusenejsich.

Kde to delali zatim rikat nebudu, uvidime jak se k tomu zitra postavi a kdyztak jim udelam trosku te spatne reklamy, kdyz nebudu spokojeny :)

Ke kontrole udajne provedenych ukonu me privedlo to, ze v papirech meli zaskrtnute vynulovani servisniho intervalu a kdyz jsem vlezl do auta, tak hned po otoceni klickem me palubak upozornil, ze do servisni prohlidky zbyva 200km ...
Potom servisak rikal neco o nejakem cisteni a promazavani brzd, pritom je na prvni pohled videt, ze na brzdy nebylo minimalne od posledni navstevy servisu sahnuto a celkove si za to nauctovali asi 2000.
Navic me zarazi, ze nikde ani v materialu ani v praci neni ani zminka o vymena olejoveho filtru, pritom podle servisky by se mel menit spolecne s olejem a kabinovy udajne menili (na to se jeste zitra mrknu).

Tomas.cz: na nejake slozite rozbory nemam cas ani penize, spis me napadlo, jestli na tom oleji nebude neco patrne hned na pohled, protoze jsem si jisty, ze u benzinaku by takhle olej po 20km urcite nevypadal, ale jak rikam, tohle je muj prvni diesel, tak jsem se radsi zeptal :)
live69
Aktivista

Příspěvek od live69 »

No U TDI je olej černej jak bota po prvním nastartování :)
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO :-)
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Krucifix, když jsem dělal v autorizáku, tak mě ani nenapadlo naůčtovat něco, co jsem tam nedal. Asi jiná doba, nebo co.

Olej bývá tak černý hned po výměně. Jen jestli ti vyměnili i filtr ;)
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

v chladiči oleje a jiných koutech zůstane cca 0,5-0,8 L oleje takže po 20km takhle černý být může
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

já bych hlavně olej v autorizáku osobně měnit nenechal (ani nic jiného) ... protože odkud pak kluci mechanici asi berou olej, který pak nabízí na prodej známým.. ze skladu to asi nekradou...
ale můžou být a snad jsou i výjimky.... ale já to zjišťovat teda nebudu (LOL)
tiff
Přispěvovatel

Příspěvek od tiff »

Ok, tak olej teda budu povazovat za vymeneny :)
Olejovy filtr jsem pod kapotou nikde nenasel, takze se nejspis bude menit odnekud zespoda, ale ten plastovy kryt sdelavat nebudu jenom kvuli tomu, abych se na nej mrknul.

Vici: bohuzel, auto je v zaruce a jina moznost nez autorizak neni :(
To, co udelali pri tehle kontrole, bych si udelal doma pred garazi za dve hodiny i s pauzou na cigaro a stalo by me to jen cenu oleje a filtru.
Diky bohu, ze to aspon plati leasingovka.
Karamusa
Přispěvovatel

Příspěvek od Karamusa »

tiff píše: Vici: bohuzel, auto je v zaruce a jina moznost nez autorizak neni :(
tak stimhle pravdu nemas,v nejakem cisle SM bylo že ze zakona mas pravo jit delat kontroly a vymeny do jakehokoliv autoservisu aniz by to melo nejaky vliv na zaruku,schvalne se mrknu jestli to nekde jeste nenajdu
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Každej, kdo přesedlá z benzína na naftu, tak kroutí hlavou, jakou černou kejdu má místo oleje. Je v tom hroznej rozdíl. Na tom filtru bys to poznal hned. Pokus ho teda nevyleštili. Nevim, kde má BKD filtr, ale snad by moch bejt ze zhora nadohled. Kluci poraďte...
Oct asv 2000, DieselPower
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

tiff píše:...
Olejovy filtr jsem pod kapotou nikde nenasel, takze se nejspis bude menit odnekud zespoda...

...To, co udelali pri tehle kontrole, bych si udelal doma pred garazi za dve hodiny i s pauzou na cigaro a stalo by me to jen cenu oleje a filtru.
....

Pokud jseš až takhle zdatnej, tak buď rád, že jezdíš do servisu. Ty dvě hodiny by se při hledání dílů na výměnu mohly trochu protáhnout. ;)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
zizuzidan
Aktivista

Příspěvek od zizuzidan »

Pokud hledáš 2hodiny olejový filtr(který je nahoře ihned viditelný po sundání horního krytu motoru)tak bys to dělal asi déle :)
Pokud to udělali poctivě tak ti určitě dali i servisní formulář kde je zaškrtaný seznam pracovních pozic,který se kontroluje při každé prohlídce a pak bys zjistil,že to není jen o výměně oleje,ale i o dalších věcech a ty 2 hodiny je normální čas.
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

to promazani brzd za 2000CZK ma zaujima :D zisti co to presne bolo ....
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
alfik
Aktivista

Příspěvek od alfik »

Mne sa teda ten olej zda dost zasvineny,nato ze ma 20km.
Buduci tyzden menim olej,tak sravim test.
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“