Prosím o radu, mám Mitsubishi 103kW(VW motor)ted v zimě jsem vyjel a neuvěřitelně to škube a motor má nepravidelný chod, už minulý rok s tím byl problém(měsíc to bylo v servisu na Spořilově)nejdřív nevěděli co s tím je, vyměnili EGR ventil, pak vypustili nádrž, vyměnili filtr a řekli špatná nafta.
Jenže tenhle rok jsem se poučil, zimní nafta Alpin, aditivum proti zamrznutí pořádně promícháno a cuká to zase, navíc motor při přeřazení z 3., na 4. motor úplně zhasnul a nešlo nastartovat, asi po 20 pokusech naskočil, nevím co s tím, poradte prosím.
Mitsubishi 103kW(VW) Cuká, nejede, chcípá, nepravidelný chod
Moderátoři: šulda, Moderátoři
zmerit tlak od tandemoveho cerpadla, zkontrolovat registr zavad zda tam neni problem s nekterym ze vstrikovacu (mam pocit ze tam jsou piezo od siemensu stejne jako ve VW, tam to odchazi narozdil od starych PD jednotek bosch porad).. Jo, a samozrejme zda neni vydrbana hlava kolem nektere z PD jednotek..
Taktéž mám problémy s tímto motorem v Mitsubishi Outlander 2.0 Di-d BSY - motor ztratil výkon. Bylo to už 3x v servise a nikdy nic neudělali. Poprvé se to projevilo když se jelo z dovolené a na dálnici. Zničeho nic auto přestalo jet a víc jak 90 se z něho nedalo vytáhnout. To šlo poprvé do servisu. Ale tam na nic nepřišly. Že prý je vše v pořádku. Od té doby to nemá tah, na semaforech při rozjezdu mi to i chcípá. Turbo se mi zdá dobré, při vyšších otáčkách (nad 2800ot.) jde cítit tah, ale předtím to bylo o 50% lepší. Na diagnostice nic nezjistily. naposledy co bylo auto v servise mi dali protokol, že jeli 165km/h vyměnily vzduchový filtr a už se semnou nebaví. Auto bylo při cca 10tis. nachipované. Nyní má 88tis.
Vyčistil jsem komplet potrubý od turba po sání, EGR ventil. Zkontroloval veškeré podtlakové hadičky.
dále jsem zkoušel odpojit váhu vzduchu a jízda se mi zdá stejná, ne-li o něco lepší při nižších otáčkách. tu jsem objednal novou a čekám až přijde.
čeho jsem si všimnul. při nastartovaném motoru jde bez problému stlačit hadice od turba, neměl by tam být už nějaký tlak na volnoběh?
co mám dále zkontrolovat, poradí někdo?
Vyčistil jsem komplet potrubý od turba po sání, EGR ventil. Zkontroloval veškeré podtlakové hadičky.
dále jsem zkoušel odpojit váhu vzduchu a jízda se mi zdá stejná, ne-li o něco lepší při nižších otáčkách. tu jsem objednal novou a čekám až přijde.
čeho jsem si všimnul. při nastartovaném motoru jde bez problému stlačit hadice od turba, neměl by tam být už nějaký tlak na volnoběh?
co mám dále zkontrolovat, poradí někdo?
Tenebrae: Zkus to od nejjednoduššího - správné osazení a čistotu vzduchového filtru (při špatně osazeném bys to ale slyšel když otevřeš kapotu).
Pak zkontroluj, jestli nemáš dírku v hadičce k EGRu (to diagnostika taky nezjistí) či třeba špatně netěsní hadice turba u objímky.
No a samozřejmě to můžou být odcházející či zanesené vstřiky - outlander má solenoidové (nikoliv piezovstřiky). K tomu mám poznámku - jaký používáš a jak často měníš motorový olej - zrovna jsme řešili v diskuzi, že oleje 5W-40 kvůli vyšší hustotě by mohly zadírat plunžry (pístky) u vstřiků (byl o tom i článek v Autodieselu).
john86: Mě cukal outlander pouze při studeném motoru při konstantní rychlosti na 1. rychlostní při cca 1800 – 1900 otáčkách . Následně při zařazeném 2. (výjimečně 3.) rychlostním stupni začal škubat při cca 2250 otáčkách. Po částečném zahřátí (ujetí cca 2 km) vše ustalo. Poslední dobou se to stávalo tak v průměru 3x do týdne.
Zkontroloval jsem palivový filtr, správné osazení vzduchového filtru a auto bylo i na diagnostice. Ta bohužel ukázala, že je vše O.K. Nicméně přesto mě vyměnili podložku u EGR ventilu, kdy zaměnili podložku s větším průměrem (cca 3,6 cm) za menší průměr (cca 1 cm). Cukání přestalo a vše je zatím cca 1/2 roku O.K.
Neustále problémy s cukáním často popisují na VW či Škoda foru - už to tam i někteří ani neřešej a jezdí. Nicméně tuningové firmy dokážou cukání odstranit zásahem do ŘJ - outlander má ŘJ zn. Bosch typu EDC 16 (doporučuji např. TDI Funa)

Pak zkontroluj, jestli nemáš dírku v hadičce k EGRu (to diagnostika taky nezjistí) či třeba špatně netěsní hadice turba u objímky.
No a samozřejmě to můžou být odcházející či zanesené vstřiky - outlander má solenoidové (nikoliv piezovstřiky). K tomu mám poznámku - jaký používáš a jak často měníš motorový olej - zrovna jsme řešili v diskuzi, že oleje 5W-40 kvůli vyšší hustotě by mohly zadírat plunžry (pístky) u vstřiků (byl o tom i článek v Autodieselu).
john86: Mě cukal outlander pouze při studeném motoru při konstantní rychlosti na 1. rychlostní při cca 1800 – 1900 otáčkách . Následně při zařazeném 2. (výjimečně 3.) rychlostním stupni začal škubat při cca 2250 otáčkách. Po částečném zahřátí (ujetí cca 2 km) vše ustalo. Poslední dobou se to stávalo tak v průměru 3x do týdne.
Zkontroloval jsem palivový filtr, správné osazení vzduchového filtru a auto bylo i na diagnostice. Ta bohužel ukázala, že je vše O.K. Nicméně přesto mě vyměnili podložku u EGR ventilu, kdy zaměnili podložku s větším průměrem (cca 3,6 cm) za menší průměr (cca 1 cm). Cukání přestalo a vše je zatím cca 1/2 roku O.K.
Neustále problémy s cukáním často popisují na VW či Škoda foru - už to tam i někteří ani neřešej a jezdí. Nicméně tuningové firmy dokážou cukání odstranit zásahem do ŘJ - outlander má ŘJ zn. Bosch typu EDC 16 (doporučuji např. TDI Funa)