Felicia 1.9 D Palivo (vyjetak,fritak,tech.benzin,LT..,)..

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

JNCM
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Felicia 1.9 D Palivo (vyjetak,fritak,tech.benzin,LT..,)..

Příspěvek od JNCM »

Zdravym .. tak pridam taky par skusenosti s mou feldou 1.9 d.
Momentalne leju plnou v tomhle pomeru (20 l Vyjetej mineral oil 15W-40 od totalu ..5 l benzinovej cistic(neco jako tech benzin) zbytek bud LT.o nebo NAFTU (jediny co musim kupovat:) a obcas par kapek vody . filtruju pres filtry s prumerem 15 cm hydraulickej pak motorovej a nakonec naftovej mam to z obrovskejch motoru cummins . na tomhle slozeni mam cca 5000km a odesly fungl novy zhavicky zn.ISKRA pred tim sem jezdil uple jiny slozeni ale vyschl zdroj .. o fritaku je toho tady spusta ale co o motoraku jak to dopadne dlouhodobe s motorem jak se to spaluje co vy na to ?
:?
hranicka
Přispěvovatel

Re: Felicia 1.9 D Palivo (vyjetak,fritak,tech.benzin,LT..,).

Příspěvek od hranicka »

JNCM píše:Zdravym .. tak pridam taky par skusenosti s mou feldou 1.9 d.
Momentalne leju plnou v tomhle pomeru (20 l Vyjetej mineral oil 15W-40 od totalu ..5 l benzinovej cistic(neco jako tech benzin) zbytek bud LT.o nebo NAFTU (jediny co musim kupovat:) a obcas par kapek vody . filtruju pres filtry s prumerem 15 cm hydraulickej pak motorovej a nakonec naftovej mam to z obrovskejch motoru cummins . na tomhle slozeni mam cca 5000km a odesly fungl novy zhavicky zn.ISKRA pred tim sem jezdil uple jiny slozeni ale vyschl zdroj .. o fritaku je toho tady spusta ale co o motoraku jak to dopadne dlouhodobe s motorem jak se to spaluje co vy na to ?
:?
Tak zrovna felda ti na tohle dlouho jezdit nebude (noteeth)
Rudolf Diesel to taky nekrmil naftou.
JNCM
Přispěvovatel

Příspěvek od JNCM »

No abych rekl pravdu tak jedno cerpadlo uz mi umrelo bylo to na cisty RO a vydrzelo cca 1500 km
hranicka
Přispěvovatel

Příspěvek od hranicka »

JNCM píše:No abych rekl pravdu tak jedno cerpadlo uz mi umrelo bylo to na cisty RO a vydrzelo cca 1500 km
Tak to mě vydrželo dýl, celých 5000 (noteeth)
Některý auta vezmou tak hydrauliku, ale vyjeťák je fakt svinstvo, ten je dobrej tak do kamen.
Rudolf Diesel to taky nekrmil naftou.
JNCM
Přispěvovatel

Příspěvek od JNCM »

hydrauliku nemam zato vyjetaku mam prisun cca 100 litru za mesic ,hydraulika je dost husta .vyjetak s benzin.cisticem je celkem ridka .co to vsak udela s motorem nemam tuseni je to na testech ..kazdopadne ta plna nadrz celkem zadarmo je prijemna uvidime co to bude dal delat zatim odpaleny zhavicky ....
LADAIII
Přispěvovatel

Příspěvek od LADAIII »

Tak s vyjetakem jsem jen teoretik,ale o upalenych zhavkach jsem cet uz vickrat. To samy, ze je to tezka rakovina, udajne. Aspon to nestartuj a nenech bezet v okoli sousedu, kdyz uz to musis pokouset. Co se tyce RO do feldy, treba to zredit s naftou a PROMICHAT, jinak sajes cistej olej, kerej lucas moc nema rad, vyzkouseno. Vyjetak micham s nejvetsim hnojem z vyfritu, kerej upoustim nez to zacnu lit do nadoby a pak to pouzivam do pil na mazani retezu. Taky to neni idealni,ale to mnozstvi oleje je zanedbatelne..
JNCM
Přispěvovatel

Příspěvek od JNCM »

No mozna se pletu ale prijde mi ze kdyz je v tom vyjetaku tech.benzin tak se to mnohem lip spaluje tzn ze to nedela z vejfuku takovej bordej .urcite je to ridsi a chyta na brnk .. taky porad steluju predvstrik jak na cerpadle tak na zatezaku zachvily obrousim zavity (noteeth)
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

JNCM píše:No mozna se pletu ale prijde mi ze kdyz je v tom vyjetaku tech.benzin tak se to mnohem lip spaluje tzn ze to nedela z vejfuku takovej bordej .urcite je to ridsi a chyta na brnk .. taky porad steluju predvstrik jak na cerpadle tak na zatezaku zachvily obrousim zavity (noteeth)
ten zátěžák čteš vagem nebo jen kroutíš sem a tam,

ten předstih co jsi vykoumal?,

já osobně jsem ho naladil zatepla aby chytal motor na drc ale opustil jsem tichý chod felicie a udělal z feldy traktor ;)

chytá i za studena na drba
LADAIII
Přispěvovatel

Příspěvek od LADAIII »

A kdyz je z ni ted traktor, jde to poznat i na spotrebe, ze sla dolu?
slovacek.milos
Aktivista

LADAIII píše:A kdyz je z ni ted traktor, jde to poznat i na spotrebe, ze sla dolu?
šla
LADAIII
Přispěvovatel

Příspěvek od LADAIII »

slovacek.milos píše:
LADAIII píše:A kdyz je z ni ted traktor, jde to poznat i na spotrebe, ze sla dolu?
šla
behem mesice bych chtel udelat ozvody,delam to na rysky, bylo by se pak mozny s tebou domluvit, ze bych k tobe nekdy zajel a ty me to posteloval? Jde me o to abych mohl jezdit cca 1:1 nafta olej a aby to moc nezralo, zvuk me nezajima,spotreba a startovani jo.. A kolik si cca mam nachystat a jak dlouho to potrva? a jak dloho asi se mam dopredu ozzvat ? Nespecham.
slovacek.milos
Aktivista

mě by zjímalo kde se ty rysky nacházejí na setrváku vím, ale ty ostatní :?
LADAIII
Přispěvovatel

Příspěvek od LADAIII »

na "rysky" byl slovni obrat a odpovedi jsem se nedockal.. :)
slovacek.milos
Aktivista

LADAIII píše:na "rysky" byl slovni obrat a odpovedi jsem se nedockal.. :)
mě by právě zajíalo jak se dělají rozvody na feldě, málo kdo to umí

přijet můžeš kdy chceš jen napíšeš je to na počkání
LADAIII
Přispěvovatel

Příspěvek od LADAIII »

ja mam dilenskou prirucku od skodovky, tam je to pekne popsany, neni to nic slozityho,delam to vzdycky s kamosem pro jistotu (navic on ma forichtunkgy), potrebujes jen listove merky a nejakej presne ofrezovanej hranol nebo tvrdy pravitko a pak nejake klice a 6mm vrtak (aby mel presnou stopku). Nicmene takhle to udelas jen na tovarni nastaveni. Ozvu se ti pak az to bude aktualni, bydlis tusim ve Straznici ze? Pokud vim nekde kolem Hodoninska. Asi bych to spojil s necim az pojedu kolem a samozrejme bych se ozval predem...
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“