Fifrit - Peugeot 206

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
jozefko
Nováček
Odpovědi: 0

Fifrit - Peugeot 206

Příspěvek od jozefko »

Podarilo sa mi zohnat pouzity fritovaci olej. Ten som prefiltroval cez geotextiliu a nasledne som pomocou cerpadla zo servoriadenia a olejoveho filtra odstranil este drobne necistoty. Je takato filtracia dostatocna?

Vlastnim Peugeot 206 1.9D s cerpadlom Lucas. Nemate s nim nejake skusenosti, ci sa nevyskytuju nejake problemy, alebo mam radsej pouzit Boshacke cerpadlo?

Moja posledna otazka je, ci je potrebne v lete pouzit nejaky predhrev paliva. Dnes som skusil do auta naliat zmes 10 litrov FIFRIT + 10 litrov NAFTA, auto mi ide rovnako, teda az na to, ze sa mi jemne zvysili volnobezne otacky.
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

pokud budes jezdit trasy nad 30 km aj v zime tak to urcite prospeje,ale vem si,ze ja liju od 15 nad nulou vyfrit a novej olej 1:1 s naftou do CR
a problem mam jen kdyz pridam vic oleje rekneme treba 15-18l na 10 pak zacne brucet cerpadlo a startuje o asi 4 otacky dyl.jinak pohoda.
ex fiat punto 1,4 GT turbo 96 kw
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
hranicka
Přispěvovatel

Příspěvek od hranicka »

nechci rejpat, ale lucas ti na to dlouho jezdit nebude.
Jedině, že bys z toho vařil bionaftu, pak odpadá problém s filtrací, vařím to jak to donesu z restaurace, pak tejden sedimentuju a až hotovou bionaftu přejedu přes fusekli.
Rudolf Diesel to taky nekrmil naftou.
jozefko
Nováček

Příspěvek od jozefko »

:) S tou bionaftou to zatial nechcem riesit, bo sa mi to zda moc prekompikovane. Zatial skusim zohnat nejaku boshku zo 405 a uvidime co to povie. Diky za rady ;)
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“