2.0TDi nebo 1.9TDi
Moderátoři: šulda, Moderátoři
2.0TDi nebo 1.9TDi
cau, resim dilema. Chci koupit Passat rv 2008 2.0TDi nebo 1.9TDi. Procital jsem fora a jsem zrazovan od 2.0TDi kvuli poruchovosti. Na druhou stranu lide rikaji, ze to nemuze byt tak hrozny, ze se jich prodalo kvantum a ozyvaji se jen ti, co maji problem. O tech co jsou v pohode neslysime.
Tak co? Vim, ze se u 2.0 resi hlavy, tesneni pod hlavou a sestihrany v cerpadlech. Je to ale vazne tak hrozny?
Dik za nazor. Jen se chci ujistit, ze mam jit do 1.9. Nerad bych pak mel "vycitky" ze jsem nekoupil modernejsi a sviznejsi motor.
Tak co? Vim, ze se u 2.0 resi hlavy, tesneni pod hlavou a sestihrany v cerpadlech. Je to ale vazne tak hrozny?
Dik za nazor. Jen se chci ujistit, ze mam jit do 1.9. Nerad bych pak mel "vycitky" ze jsem nekoupil modernejsi a sviznejsi motor.
VW Passat 3C 2008 BMP
imo17 píše:BMR-125KW tdi PD.
No ja osobne by som do 16V nešiel, ale v CR neviem či robia len 8V. Nemám v tom vôbec prehlad.
josef10 a čo sa sralo na tom motore? aké boli s nim problemi?
neustale nouzaky.... nove turbo vstriky jakesi cidlo na DPF, elektricka zadni brzda, nefunkcni sterace- odesla jakasi RJ..... lozislo v prednim kole.... s autem jezdi otec a passata uz neeee.... nevim co vsechno ale do ted auto neni zcela 100 funkcni... opravy provadi mistni autorizovany servis VW..... auto je registrovano na nasi firmu... nejhorsi je na tom i to ze za auto se dalo 3/4 mega bez DPH a neskutecne se sere.... predni gumy to zere jak na bezicim pasu max 20 tisic a jsou oskakane na vyhozeni.... no proste je toho spousta.... jo a minuly tydem jsem si vsiml ze zacalo rezavet zadni viko kufru... zlata octavie1 TDI...
elit píše:No já se rozhoduji na 1.9TDi 77kw (BLS) 5-ti kvalt nebo 2.0TDi 103kw (BMP) 6-ti kvalt. Ty BMP jsou prý snad lepší varianta ze všech 2.0 kolem tohoto roku. Jen si dát pozor na 6-ti hran.
ber 1.9TDi 77kw.... budes spokojeny a taky klidnou hlavu... na co kupovat motor, se kterym mas jen same problemy.... Vis jak se to rika nejsem tak bohaty abych zivil kravaťáky z VW Group... tim myslim jejich nepovedeny 2.0 TDI PD...
a votom to je ten motor je nic moc co do spolehlivosti - je nepovedeny... pokud vsechno funguje ok tak ten 2.0 TDI je proste na vykon lepsi o tom zadna....elit píše:No láká mě ta 2.0TDi, má 6ti kvalt a vyšší výkon. 1.9TDi má údajně menší spojku a hůře snáší zvyšování výkonu. Ty auta jsou skoro identická, barva výbava a i cena. Jen ten motor...
Ono jsi si v podstatě odpověděl sám... proč by něco výkonějšího a lepšího bylo za stejnou cenu? ... no asi proto, že to je "lepší"elit píše:No láká mě ta 2.0TDi, má 6ti kvalt a vyšší výkon. 1.9TDi má údajně menší spojku a hůře snáší zvyšování výkonu. Ty auta jsou skoro identická, barva výbava a i cena. Jen ten motor...

GIV Variant TDi ???kW
Ja mám tiež 1,9 BLS. Keď už BLS tak by som pozrel Bluemotion. Má dlhšiu prevodovku-menšia spotreba. V 1,9 BLS je prevodovka JCX BLUE ma KB? neviem to tretie písmenko. Ale vela ludí si to chváli, najmä na dialnici.
josef10 neviem či vo vašom prípade by nebolo lepšie zmeniť servis ako auto
Ale ono to väčšinou býva keď sa má srať tak poriadne. 

Bluemotion to právě že je a v dobré výbavě.imo17 píše:Ja mám tiež 1,9 BLS. Keď už BLS tak by som pozrel Bluemotion. Má dlhšiu prevodovku-menšia spotreba. V 1,9 BLS je prevodovka JCX BLUE ma KB? neviem to tretie písmenko. Ale vela ludí si to chváli, najmä na dialnici.

Takže co, koupit, na "chipovat" a jezdit?
Na druhou stranu 1,9 mám teď a to s druhým motorem (kousl se) tak si nejsem úplně jistej, protože se asi sere všechno, tak proč nevzít to lepší?
Naposledy upravil(a) elit dne 22 srp 2011, 12:20, celkem upraveno 2 x.
VW Passat 3C 2008 BMP
Ahoj,imo17 píše:Ja mám tiež 1,9 BLS. Keď už BLS tak by som pozrel Bluemotion. Má dlhšiu prevodovku-menšia spotreba. V 1,9 BLS je prevodovka JCX BLUE ma KB? neviem to tretie písmenko. Ale vela ludí si to chváli, najmä na dialnici.
my jsme to auto koupili nove v autosalone VW zde u nas ve meste..... a jelikoz vlastnime nekolik vozu od mistniho VW autosalonu, tak se k nam chovaji trochu jinak nez k ostatnim zakaznikum.... Mame u nich otevreny ucet na opravy to znamena ze oni meni dily jeden za druhym a zkouseji ale my pritom nic neplatime... dokud na to neprijdou tak nedostanou ani korunu... a navic nam nabidli ze toho passata od nas i odkoupi.... coz je opravdovy paradox...