Je reálná tenhle způsob přestavby?

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
buben
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Je reálná tenhle způsob přestavby?

Příspěvek od buben »

Zdravím. Mám namontovanou sadu na RO se zpátečkou nakrátko(1 filtr, 1 ventil, 2 nádrže), ale motor potřebuje min. 5-10 km propláchnout, jinak ráno startuje jak trabant před smrtí(Octavia 1.9 TDi 81 kW). Nemám moc peněz na další 3- cestnej ventil a předehř. filtr, tak mě napadlo, jestli by to jednoduše nešlo udělat podle schématu, co tady mám. Díky tomu bych mohl proplachovat jen malý procento km co teď a tím pádem by byla jízda na RO ještě o něco levnější než je teď.
(noteeth)
Díky za názory.
BubenObrázek
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Je to zajimave resene. Ale vis proc musis tak dlouho proplachovat? Divis se, kdyz mas v cerpadle urcity objem paliva, dejme tomu 0,5 litru + zbytek v hadici a filtru? To je nevyhoda slusnute zpatecky...
buben
Přispěvovatel

Příspěvek od buben »

Já právě vím no. Filtr plnej oleje, kterej má určitej objem není vyjetej hned....a tímto(hodně levným) způsobem by se to dalo krásně obejít a oleje by bylo na vyjetí akorát v hadičkách, nikde jinde. Jinak zpátečku mám šlusnutou natvrdo bez odvzdušňováku a nedělá to zatim vůbec žádný problémy, tak doufám, že po pořádným utěsnění spojů by tohle taky mohlo fungovat ;) (noteeth)
buben
Přispěvovatel

Příspěvek od buben »

Jo a zapomněl jsem na to čerpadlo no. Takže teď jde o to, jestli se na tuhle úpravu už vys..t a počítat s proplachem cca 10 km(=při spotřebě 5l/100km 0,5l) a nebo to řešit úplně jinak(zpátečka do nádrží), to jsem ale zkoušel, je to moc hadic protáhnutejch pod autem, dutinama, a tady na tenhle systém bych už ten 3-cesťák sehnat musel...měl jsem to tahaný jen do O nádrže, aby se to míchalo jen v ní, ale zase mně to vysávalo docela hodně nafty denně do O nádrže a pořád čepovat naftu do N nádrže, to je taky na draka (LOL) . Takže asi zůstanu při starým, co tam mám teď...
hranicka
Přispěvovatel

Příspěvek od hranicka »

Koukám na to, tak po přepnutí na olej dostane čerpadýlko slušnou dávku vymrzlýho oleje z filtru, kterej se nepředehřejvá. ;)
Rudolf Diesel to taky nekrmil naftou.
fezout
Sběrač informací

Příspěvek od fezout »

zz
Naposledy upravil(a) fezout dne 16 pro 2012, 10:00, celkem upraveno 1 x.
Vecernicek
Přispěvovatel

Příspěvek od Vecernicek »

sorry ale moje logika: Jedu na olej, x km. poté přpenu na naftu a olej kterej je v čerpadle a ve vratným potrubí se nějakým záhadným systémem sám rozdělí? Nebo spíš olej poteče tam kde bude podtlak a v rámci sání po přepnutí na naftu bude podtlak v sacích potrubích pro naftu. Tudíž se ti smíchá olej s naftou ve filtru. To chceš? :?
buben
Přispěvovatel

Příspěvek od buben »

To Vecernicek:
Ano, takhle je to myšlený, že v případě této přestavby se ti olej dostane i do naftovýho filtru. No je to nedomyšlený, ale z nedostatku peněz hledám a vymýšlím cokoliv no (offtopic)
To fezout: Mohl by jsi mně prosímtě popsat, jak máš smontovaný ty ventilky a jak to vlastně ta tvá zpátečka funguje?
To hranicka: Jo, přesně tak, nad tím jsem taky uvažoval, takže kdybych šel do této možnosti, tak narvu ten O. filtr nad sací parohy(v Oktě by to ani jinak nešlo) a doufal bych, že se filtr aspoň trochu zahřeje přes zahřátej motor a vejfuk (LOL)
buben
Přispěvovatel

Příspěvek od buben »

Jinak ono jde o to, že při momentální přestavbě co mám v autě musím vyjet na proplach ještě cca 0,5l z čerpadla, a další cca 2 deci z filtru a hadiček. To znamená cca 14 km při spotřebě 5l/100km.
Touto přestavbou bych si ušetřil 4km proplachu tím, že bych už musel spálit jen 0,5l z čerpadla, protože bych to už hnal přes filtr, kterej je naftovej...
Vecernicek
Přispěvovatel

Příspěvek od Vecernicek »

stačí vypustit tu hadičku zpáteční do nafty.... nafta do oleje nevadí. A vyměn olejový filtr za filtr který je rovnou i vyhřívaný (např. jeep/chrysler to dělal) a nebo tam dej taky třícestný ventil. (crazy)
fezout
Sběrač informací

Příspěvek od fezout »

Mám vlastně dvě větve olejovou i naftovou dva filtry atd a mužu to mezi sebou kombinovat tím propoj ventilkem a v létě používám na olej velkou nádrž není třeba výhřev malou mám na naftu
buben
Přispěvovatel

Příspěvek od buben »

A nemáš nějaký linky na ty ventilky, abych aspoň poznal, o čem je řeč? :)
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“