Mám takový dotaz. Beru naftu VERVA (Benzina) a dávám zimní VIT dle návodu. Zatím bez problémů s tuhnutím nafty, ale auto je přes noc v garáži (ráno start asi v -9 až -11, podvečerní starty max cca do -16. Ale mám jet na hory, auto bude přes noc venku a vypadá to, že extrémní mrazy budou trvat ještě příští týden. Mám od známého 2 litrové plechovky FUCHS WINTERFIT ( např. zde http://www.olejecz.cz/fuchs-winterfit ) a chtěl bych před cestou přidat k VIFu ještě toto. Když jse četl technický list (http://www.olejecz.cz/technicke_listy/f ... 6-0088.pdf), tak zde vyloženě píšou (str. 2)
FUCHS WINTERFIT je mísitelný a snášenlivý se
všemi druhy motorové nafty (kromě bionafty) a
topných olejů.
Vím že v každé naftě je určité množ. bionafty, tak teď nevím co udělat, ať to ještě nezhorším. Přidat FUCHS WINTERFIT , nebo zvýšit dávkování VIF, nebo stačí dávkování VIF dle návodu. Máte s tímto produktem nějaké zkušenosti?
Dík za názory
OI, 1.9 TDi, ALH, 66 kW, 2001
Dotaz na FUCHS WINTERFIT do nafty
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Podle mě Verva + VIF je nejlepší kombinace. Nevim jestli další aditivum už pomůže. Buď to zmrzne nebo ne, ale podle mě ne. vervu snad garantujou do -30 ne?
Seat Leon 1.9TDI 100kw - Ukradeno
Audi A4 - FB S764, EGR & KAT OFF, 288 brzdy, jednohmota HDS, FK -40mm, 17" alu, celopolep silver-grey matt
Aktual : Seat Toledo 1.9tdi ASV - zatim jen zakl servis a 17ky
Audi A4 - FB S764, EGR & KAT OFF, 288 brzdy, jednohmota HDS, FK -40mm, 17" alu, celopolep silver-grey matt
Možná bych se nebál tam dát o pár mililitrů VIFU víc. předávkovat to extra nemůžeš. Ale nebál bych se toho a pak budeš mít jistotu, že víc jsi pro to udělat nemohl. Jinak OMV má nějakou naftu a tam údajně garantujou do -35, takže kdyžtak tam zkus natankvat tohle. Zkušenosti stím ale nemám.
dvouma nebo třema litrama na plnou nádrž každopádně nic nezkazíš a potom už si troufám říct, že to nezamrzne