sharan AVG po startu zvýší volnobeh

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

venouš
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

sharan AVG po startu zvýší volnobeh

Příspěvek od venouš »

ahoj,pořídil jsem si sharana AVG,moji první rotačku, vše asi funguje jak ma,spotřeba super ,ale při studenem startu chytne na brnk ale přida si volnobeh na 1050 ot.čidlo na teplotu jsem dal nove origo.na vagu nic,čidlo jsem dal to nahoře na tom krčku na hlavě.poradte prosím.jinak auto nekouří,teple i studene chytá hned.. :) možna je trochu línější,ale to nemam nic na porovnaní,jiným jsem nejezdil.před tím jsem měl g IV PD po čipu.
VW sharan 81kw AVG
Škoda Felicia combi 1.3MPi
Zdeněk M
Aktivista

Re: sharan AVG po startu zvýší volnobeh

Příspěvek od Zdeněk M »

venouš píše:ahoj,pořídil jsem si sharana AVG,moji první rotačku, vše asi funguje jak ma,spotřeba super ,ale při studenem startu chytne na brnk ale přida si volnobeh na 1050 ot.čidlo na teplotu jsem dal nove origo.na vagu nic,čidlo jsem dal to nahoře na tom krčku na hlavě.poradte prosím.jinak auto nekouří,teple i studene chytá hned.. :) možna je trochu línější,ale to nemam nic na porovnaní,jiným jsem nejezdil.před tím jsem měl g IV PD po čipu.
A to si přida jen po startu na par vteřin, nebo drží furt 1050 ot i teplej.
venouš
Přispěvovatel

Příspěvek od venouš »

dnes jsem to nechal 5 minut klapat po startu a držel pořad tech 1050.pak jsem ujel 2KM a už to kleslo a bylo to dobrý
VW sharan 81kw AVG
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

venouš píše:dnes jsem to nechal 5 minut klapat po startu a držel pořad tech 1050.pak jsem ujel 2KM a už to kleslo a bylo to dobrý
Teplota paliva,vody, vzduchu, vše souhlasí?
venouš
Přispěvovatel

Příspěvek od venouš »

právě že jo,vše je o.k.
VW sharan 81kw AVG
venouš
Přispěvovatel

Příspěvek od venouš »

tak jsem jen zjistil,že když to ráno má ty vyšší otáčky tak vyčkám až to přestene dožhavovat za chodu motoru,vypnu motor a hned to nastaruju znova,tak má otáčky normalní.bych to viděl že s tím ma někde SAG první generace problém.nějakej slabej ,zoxidovanej drát,že si jednotka myslí že to ma nějaké slabé napětí tak to dohání těma otáčkama,kua mě to se.e :roll:
VW sharan 81kw AVG
autoelektrika
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od autoelektrika »

Nemúže to dělat vyhřívání předního okna,nebo klima,nebo něco takového,co si přidává volnoběch kvůli dobíjení?Moc bych to nebral jako vážnou závadu,ale spíše jako vánoční klid a sledování prkotin.... .
venouš
Přispěvovatel

Příspěvek od venouš »

já vidím všude prkotiny,vždyt mě znáš :D na svým je ale nesnesu (rofl)
VW sharan 81kw AVG
acryll
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od acryll »

podobny prejav mal sused, zacni kontrolou zakladneho nastavenia cerpadla
miraspetrowski
Přispěvovatel

Příspěvek od miraspetrowski »

acryll píše:podobny prejav mal sused, zacni kontrolou zakladneho nastavenia cerpadla
patrně nutná vyměna čidla teploty vody na trubce z hlavy,to čidlo si dělá co chce když je odkecaný,deset startů za sebou a otáčky budou pokaždé jiný,malej test provedeš odpojením konektoru tohoto čidla,pak mrdej s čerpadlem a takovejma věcma,jak jsi zjistil přesně otáčky po startu, podle budíku nebo přes dialízu, tam by se mělo najít i toto čidlo a jeho odpory pro správnou funkci :?
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
Marek77
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Marek77 »

Čidlem teploty to není. Vyzkoušeno. Pravděpodobně to má spojitost s dobíjením nebo obrovským odběrem proudu po startu.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
venouš
Přispěvovatel

Příspěvek od venouš »

miraspetrowski píše:
acryll píše:podobny prejav mal sused, zacni kontrolou zakladneho nastavenia cerpadla
patrně nutná vyměna čidla teploty vody na trubce z hlavy,to čidlo si dělá co chce když je odkecaný,deset startů za sebou a otáčky budou pokaždé jiný,malej test provedeš odpojením konektoru tohoto čidla,pak mrdej s čerpadlem a takovejma věcma,jak jsi zjistil přesně otáčky po startu, podle budíku nebo přes dialízu, tam by se mělo najít i toto čidlo a jeho odpory pro správnou funkci :?
to čidlo jsem dal na jaře hned jako první a original a nic.pořád stejně.s tím čerpadlem moc hejbat nechci,když to mam po rozvodech a tudíž i přesným předvstřiku.dělalo to nezavisle na předsvstřiku.je to prostě nejakým tím odběrem :roll: asi....
VW sharan 81kw AVG
anydraj
Aktivista

Příspěvek od anydraj »

Takhle se projevuje cidlo teploty.Diagnostika a sleduj teplotu od studenyho motoru do zahrati.
venouš
Přispěvovatel

Příspěvek od venouš »

ale fakt tam byly už 2 čidla to druhé jsem dal origo a stějně pendrek.měnil jsem tedy to čidlo u hlavy motoru.pak je ale ještě jedno čidlo na hadici od chladiče ale to nevím k čemu je,tak doufam že jen na vrtule.už to řešilo vice lidí ale bez výsledku.
VW sharan 81kw AVG
anydraj
Aktivista

Příspěvek od anydraj »

To, ze tam das cidlo, neznamena, ze to ukazuje spravne.Muze byt nacaty kabel a pak jednotka nekdy teplotu vidi, nekdy ne.Napichni diagnostiku a podivej se.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“