Házivost rozvodové řemenice vačkové hřídele

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Mamlas
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Házivost rozvodové řemenice vačkové hřídele

Příspěvek od Mamlas »

Ahoj všem, mám opět dotaz. Zjistil jsem že mi jemně hází řemenice vačkové hřídele na O1, AHF. Dělal jsem včera rozvody tak zjištuji jestli jsem něco nezmamlasil, protože nevím jestli házela už i před výměnou. Po napnutí jsem kolo dotáhl 45Nm, je možný že byto nějak špatně dosedlo na ten konus, nemáte stím někdo nějakou zkušnost? Diky
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

že by na konus blbě dosedlo jsem nikdy neslyšel jedině jak jsi ho srážel jestli jsi ho nějak nedomamlasil,

co chceš vymyslet druhé nebo ho kladívkem ukáznit z druhího směru ;)
Zdeněk M
Aktivista

Re: Házivost rozvodové řemenice vačkové hřídele

Příspěvek od Zdeněk M »

Mamlas píše:Ahoj všem, mám opět dotaz. Zjistil jsem že mi jemně hází řemenice vačkové hřídele na O1, AHF. Dělal jsem včera rozvody tak zjištuji jestli jsem něco nezmamlasil, protože nevím jestli házela už i před výměnou. Po napnutí jsem kolo dotáhl 45Nm, je možný že byto nějak špatně dosedlo na ten konus, nemáte stím někdo nějakou zkušnost? Diky
Když to sundáš a rozvody nikdy dělaný nebyli, tak po montáži to malounku hází vždy. Když motor běží, tak vydíš že háže do stran tak 1mm, to je normální a na nic to nemá vliv.
Mamlas
Přispěvovatel

Příspěvek od Mamlas »

Rozvody byly dělaný již potřetí a vždycky to stahuju stahovaákem. Hází to asi tak těch 1mm jak říka Zdeněk. Řešit to zatim nehodlám, uvidím co to bude dělat postupem času. V nejhorším se vymění vačka i s kolem jestli se teda nevohudla i uložení vačky v hlavě.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Vidím to na vícero TDi, ale i na jiných motorech, že řemenice vačky mírně hází.
sharan933
Přispěvovatel

Příspěvek od sharan933 »

ja som doteraz videl hadzat len ak niekto nestiahol koleso ale klepal po nom
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Pouzivam na to stahovak a este som nemal problem aby hadzala remenica vacky. Jedine ak sa na nu ide bez stahovaka nasilim kladivom tak je pravdepodobne, ze moze dostat po kokote a bude axialne hadzat. Nuz ked niekto pcha pazury do toho naco nema vybavenie tak nejak to potom vyzera. Na kluke je to normalne ze trochu hadze.
yardarytarda
Přispěvovatel

Příspěvek od yardarytarda »

tež mám po rozvodech a řeším problém zase s házením řemene tak cca 1mm.Nechápu čím to muže byt kola jedou všechny pěkně a řemen lítá.Může být nový řemen špatný?Stává se to?Je to M-kový origo.Na ASV..
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

To bude zase tím, jak je řemen řezaný z velkých kusů pásu té řemenoviny.
Neřešil bych to.
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

Taktiež som si všimol ze mi za chodu motora chodi remenica hore dole....tak som spokojný že je to OK :)
JOKINO1982
Přispěvovatel

Příspěvek od JOKINO1982 »

to kolecko je z blata. staci ponom raz klepnut a je vprdely.Pravdepodobne niekto pred tebov po nom klepol. Ja som take uz raz skurvil od vtedy pouzivam stahovak,alebo gumenne kladivko
AUTOBOSS V30,LEXIA PP2000,RENAULT CLIP,VAG,OPEL COM,OSCILOSKOP,327 ELM,BDM 100,MPPS,DECODER TMS 374,WILLEM 7,1, DIAGNOSTIKA, SERVIS, PREDAJ NAHRADNYCH DIELOV, AUTOFOLIE,GEOMETRIA PODVOZKOV
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

ja mám na golfe 3 už menené rozvody asi 4 krát a mne to dosť hádze ale neriešim to tiež ked pridám trošku ide už normálne
BMW 330 ix
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

jednou jsem měnitl na JTD stillo dvoiuhmotnostní řemenici protože ta předchodí se roztrhla,

nová házela řekl bych tak půl centimetru,

borec přijel tak za půl roku s upadlým výfukem tak jsem šel hned po té řemenici a ta neházela :o jezdí je kě mně, je stolář a ví jen kde se lije nafta do nádrže ;)
kodl1
Nováček

Příspěvek od kodl1 »

Jestli řemenice hází o 1mm, tak bych to neřešil, může jít o záměr výrobce, některé řemenice bývají oválné, skrz vyrovnávání kmitů rozvodového řemene, bo co... :o
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

kodl1 píše:Jestli řemenice hází o 1mm, tak bych to neřešil, může jít o záměr výrobce, některé řemenice bývají oválné, skrz vyrovnávání kmitů rozvodového řemene, bo co... :o
Jak může bej oválná řemenice na vyrovnávání kmitů to snad nemyslíš vážně.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“