Kolísání otáček při startu

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

hanyking
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Kolísání otáček při startu

Příspěvek od hanyking »

Když mám v nádrži olej tak po nastartování mi kolísají otáčky. Nahoru a dolů jako by auto samo tůrovalo. cca od 800 do 1100. Až po zahřátí se chod motoru ustálí. Je to normální? Mám fildu 1.9.
Škoda felicia 1.9D
hranicka
Přispěvovatel

Příspěvek od hranicka »

Nasává někde vzduch kvůli příliš velký viskozitě (špatně prochází filtrem) a elektronika to vyhodnotí, jako že je málo paliva.

Ty si koleduješ! Bazarovej lucas stojí 2-3000. ;)
Rudolf Diesel to taky nekrmil naftou.
slovacek.milos
Aktivista

Re: Kolísání otáček při startu

Příspěvek od slovacek.milos »

hanyking píše:Když mám v nádrži olej tak po nastartování mi kolísají otáčky. Nahoru a dolů jako by auto samo tůrovalo. cca od 800 do 1100. Až po zahřátí se chod motoru ustálí. Je to normální? Mám fildu 1.9.
normál u feldy se šteluje volnoběh a nikdo to nedělá, mrkni n čerpadli kde se přidává plyn pohýbej tou páčkou uvidíš ještě jednu která se hýbe taková malá se štelovacím šroubkem tam přidej palivo ;)
hanyking
Přispěvovatel

Příspěvek od hanyking »

Ale po zahřátí cca 1 minuta se otáčky uklidní a už to drží. A když tam mám naftu tak to drží hned.
Škoda felicia 1.9D
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Toto delal i Bosch na RO,,
slovacek.milos
Aktivista

hanyking píše:Ale po zahřátí cca 1 minuta se otáčky uklidní a už to drží. A když tam mám naftu tak to drží hned.
vem malý klíček povol kontramatku a zvedni ten

volnoběch :)
hranicka
Přispěvovatel

Příspěvek od hranicka »

radluk píše:Toto delal i Bosch na RO,,
U boše stačilo zablokovat k jedný straně takový vahadýlko z boku na otáčky volnoběhu.
Rudolf Diesel to taky nekrmil naftou.
Petr.C
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr.C »

Z vlastní zkušenosti by jsem do toho nehrabal, máš to moc hustý, rači to zřeď. Jestli máš jedno nádrž, tak dej automatický odvzdušňovák a před filtry dej kdyžtak předehřev a budeš to mít v klidy. Jak do toho začneš vrtat, tak to bude spíš horší.
Ford Mondeo,1,8TD 1999,čerpadlo Lucas
ftomek
Nováček

Kolísání na hustý oleje je normální

Příspěvek od ftomek »

Dělá mi to při startu v chladu vždycky když mám ve směsi málo nafty. Transit 2,0 diesel. Palivo 25%nafta zbytek použitý hydraulický olej + panák petroleje.
Když to nechám na volnoběh tak se to po zahřátí samo srovná, raději hned jedu aby se to netrápilo v malých otáčkách
Petr.C
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr.C »

Jak už jsem psal,máš to moc hustý. Na hydraulický olej nejezdím ale, i když je dost řidký tak je možný, že přes filtr mu to jde špatně. Buď dej víc nafty, nebo si dej předehřev, i automatický odvzdušňovák je dobrý - nemusí se tolik paliva nasávat z nádrže a hned se vrací do spalování, rychle se ti to prohřeje. Štelování čerpadla ....... nech až poslední možnost.
slovacek.milos
Aktivista

štelování čerpadla je naprosto normální věc když máš otáčkoměr nebo vag tak upereš nebo přidáš tou malou pacinkou v rozmězí 85O až 1000 a taky u feldy je podtlakový přidavač paliva na volnoběh je to banka s lankem tak zjisti jestli fachčí jak padnou otáčky musí přidat
Petr.C
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr.C »

To máš pravdu, ale podle mě má husté palivo. I když to třeba seřídí na větší otáčky, tak mu to stejně moc nepojede protože čerpadlo nebude zvládat nasávat palivo a může si ho odrovnat. Nebo díky hustotě mu to saje někde vzduch a tak mu to bude dělat stejně. Taky jsem pořád seřizoval Lukase a moc to nepomohlo, proto prusvitné hadičky ..... . Ale ať si udělá vlastní názor, ono je pravda, že je dobrý se v tom trošku vrtat, aspoň bude vědět co a jak.
slovacek.milos
Aktivista

[quote="Petr.C"]

mi ti jednou přijel borec že může levně koupit to tvoje auto, že je tam motor KO, za kolik by se dal sehnat,

hulil černá kola na asvaltu tak si říkám asi moc paliva tak jsem zkošel potenciometrem na čerpadle ubrat a nic hulilo to pořád stějně tak jsem po chloupkách přidával a ejhle motor přestal kouřit

ještě jsem to přejel jednou jestli nejsem zmatený a přidáváním se spraví kouř a jo OK ;)

projeli jsme se a motor jel jak drak před tím prej kopeček a troječka a oblaka
hanyking
Přispěvovatel

Příspěvek od hanyking »

Mě ty otáčky haprují právě jen po studeném startu. Tak to je asi ok. Padá to na 500 a dorovnává se to. Ale po chvíli je to lepší a po minutě ok. Jen i pak třeba po 3 minutách slyším mírné tůrování jakoby to dorovnávalo jen třeba 20 otáček. z 880 na 900. Ale to je asi tím olejem. Jak funguje ten předehřev ? Zahřeje palivo ve filtru už před startem?
Škoda felicia 1.9D
Petr.C
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr.C »

Já počítám stím, že na naftu mu to šlape vše jak má, tím pádem si myslím, že by jsem to nešteloval. Jinak nechci moc odporovat Milošovi, protože to je průkopník všeho co teče i neteče :). O předehřevu toho tady je dost, tak si to najdi, zrovna tady někdo rozjel diskuzi, taky se potřebuji na něco zeptat, ten předehřev nemám ještě zapojen.
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“