Uchcává nafta

Citroen, Peugeot, Renault..

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Dr.Spiegel
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Uchcává nafta

Příspěvek od Dr.Spiegel »

Ahoj. Když auto večer odstavím a ráno k němu přijdu, je pod ním louže, podle konzistence tipuju na 99% že to je nafta a mám za to, že to jde z čerpadla, jen netuším přesně odkud, ale tipuju kolem hřídelky, nebo to může jít ještě odjinud?

Vím že už se to tu řešilo, pitomý gumový těsnění kolem hřídelky se nahrazovalo speciálním materiálem, co vydržel všechno. Nemá k tomu někdo bližší info popř. kde to těsnění ze speciální materiálu koupit a kolik to asi stojí?

Louže je pod autem vždycky po tom co ho přes noc odstavím docela veliká (což moc nechápu když v tu chvíli motor neběží).
Berlingo 1.9D DJZ Bosch
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Kolem hřídelky bys to viděl za chodu že by to teklo, bude to někde zespod nebo zezadu čerpadla jak jsou ty deklíky na dva šrouby
Dr.Spiegel
Přispěvovatel

Ono to trochu kape i za chodu ale je tam přes ten dekl blbě vidět.
Berlingo 1.9D DJZ Bosch
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Nedávno jsem zrovna dělal obdobu, a čerpadlo teklo pod těmi deklíky , jak píše roman 1648, ale po vypnutí to přestane, protože v komoře čerpadla už není tlak..Dal jsem gumičky /pro jistotu gufero pod kolo/ a je to sucháček. Ale může to téci i pod hlavou, tam bych to osušil,a natočil na zdviži a koukal odkud to půjde. Když jsem to hledal u toho, co jsem dělal, kapalo to jako u rozvodů, ale pak jsem zjistil, že to stékalo po čerpadle a velice to mátlo...Už jsem si chtěl dojít pro pláštěnku, citrouš byl celý pod naftou, a přitom pořád chytal na brnk i po nějaké době stání...Prostě ta čerpadla už mají léta a je třeba obnovit gumové utěsnující součástky, protože ztvrdnou. A když se k tomu přidá řepkababišovka, není se co divit.. :)
nepropadat panice...
Dr.Spiegel
Přispěvovatel

jericho-3 píše:Nedávno jsem zrovna dělal obdobu, a čerpadlo teklo pod těmi deklíky ,
Deklíky? Nezlob se, asi jsem debil, ale jediný dekl co tam vidím je ten na vrchu čerpadla a tam bych si všimnul kdyby stékala nafta. Nemáš na mysli ten hajzl co je na obrázku v červeném kroužku?

Obrázek
Berlingo 1.9D DJZ Bosch
pepe276
Aktivista

Příspěvek od pepe276 »

Kup všechny O kroužky z Vitonu(označení materiálu FKM, nebo FPM) a budeš mít klid, ty ti řepka nesežere, neztvrdnou a vydrží vysoké teploty. Kup i gufero a vyměň i to, taky pokud možno vitonové. Musí mít ale kovový vnější kroužek a ne celý pogumovaný, ten ti nevydrží v díře a tlak v čerpadle ho vytlačí ven(můj poznatek z praxe). Koukni nejdřív, jakou máš matku, nebo závit na kole čerpadla. Jsou 2 druhy gufer, na závit hřídelky M14 je menší gufero, na M16 větší. Někde jsem to tu myslím vloni popisoval i s rozměrama, nebo číslama gufer, hledej. Vyjde to všechno tak do 300 Kč, aspoň co se pamatuju. Objednával jsem to na www.hyhlan.cz . Jsou velice ochotní a rychlí, doporučuju :-) Poslali mi to na mou žádost v dopise, kvůli poštovnému a měl jsem to asi za 2 dny doma.
Tady jsem hodil rozměry O kroužků http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=146708

EDIT: Všechno jsem bral u Hyhlana, tedy kromě gufera, to jsem kupoval v autodílech.
A až budeš dávat do kupy čerpadlo, tak bacha na tu placku, na které je taková opičí dráha nahoru a dolů, na obrázku je hned vpravo od o kroužku 60x2,5, ať jí neotočíš o 180 stupňů v unašeči na hřídelce, která je na obrázku dole s označením A v kroužku. Pak by ti to stříkalo jinak o 180 stupňů. Při rozebírání jsem si obě součástky lehce škrábnul bruskou na hraně, abych to příště neotočil.
Naposledy upravil(a) pepe276 dne 11 črc 2015, 09:44, celkem upraveno 2 x.
Peugeot Boxer 2.5TDi THX 79kW 1998
Peugeot 106 1.0 CDZ 37kW 1998
Citroen Jumpy 1.9TD 68 kW 1997
Citroen Berlingo 1.9D 51 kW 2000
Dr.Spiegel
Přispěvovatel

Tak to je pecka! Díky :worthy: :)
Berlingo 1.9D DJZ Bosch
Odpovědět

Zpět na „Francouzské vozy“