1,9tdi 81kw ahf špatné studené starty
Moderátoři: šulda, Moderátoři
1,9tdi 81kw ahf špatné studené starty
Zdravím ve spolek.
řeším problém studených startů. při teplotách pod 5 stupnu kontorlka žhavení blikne cca vteřinu, auto dele točí než chytne. když chytne tak se motor nehádá, běží hezky.
pro upřesnění vyměněny žhavičky, čidlo teploty (originál podle VIN) baterka nová 80Ah
Při odpojení teplotního čidla žhaví cca 10sekund a chytne krásně...
přes VAG jsem zkoušel test akčních členů - relé žhavení - funguje. cvaká a je znatelný i odběr proudu ( stropní lampička trošku pohasne)
navím kde už hledat problém. jediná věc která nebyla dělaná je startér, ale nezdá se mi že by točil špatně..
ještě jedna otázka je od jaké teploty má auto žhavit...
Všem předem díky za Vaše rady a postřehy.
řeším problém studených startů. při teplotách pod 5 stupnu kontorlka žhavení blikne cca vteřinu, auto dele točí než chytne. když chytne tak se motor nehádá, běží hezky.
pro upřesnění vyměněny žhavičky, čidlo teploty (originál podle VIN) baterka nová 80Ah
Při odpojení teplotního čidla žhaví cca 10sekund a chytne krásně...
přes VAG jsem zkoušel test akčních členů - relé žhavení - funguje. cvaká a je znatelný i odběr proudu ( stropní lampička trošku pohasne)
navím kde už hledat problém. jediná věc která nebyla dělaná je startér, ale nezdá se mi že by točil špatně..
ještě jedna otázka je od jaké teploty má auto žhavit...
Všem předem díky za Vaše rady a postřehy.
-
- Aktivista
cas predzhavenia zavisi aj od atmosferickeho tlaku, ked je nad 1000mbar zhavi kratsie, ked pod 1000mbar tak zhavi dlhsie. Rata sa to v mikrosekundach, takze volnym okom asi nepozorovatelne na kontrolke zhavenia. Vytiahni vstreky a ocisti trysky medenym kartacom alebo oskrab nozom.
Niekedy pomoze aj zvysenie startovacej davky.
Niekedy pomoze aj zvysenie startovacej davky.
A4 B5 1Z, A4 AVANT AHH, Touran 5T1 2.0TDi 110kW, G5+ BXF, Tiguan EA288 DQ381
skus co som ti napisal + toto:
http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?t=245845
http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?t=245845
A4 B5 1Z, A4 AVANT AHH, Touran 5T1 2.0TDi 110kW, G5+ BXF, Tiguan EA288 DQ381