Štiplavý zápach z výfuku 1,9tdi PD

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Petr K.
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Petr K. »

já tam chybu nehledám,jen mě zarazil ten údaj u tý klikovky
Petr K.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr K. »

Utmir píše:Startuje ti v zime na brnk? A co zmerat este tlaky vo valcoch
je tam fabrická baterka,oko už zelený není jentaktak otočí ale bylo tuhle -9 a i každý ráno v půlotáčce naskočí
Petr K.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr K. »

spíš mi řekněte jakej vag je lepší,objednal sem verzi 15.7.0,doufám že to s tim komunikuje,nebo sem měl rasdši vzít starší verzi
Utmir
Přispěvovatel

Příspěvek od Utmir »

No čo už si na niečo prišiel s tou novou diagnostikou čo s tím zapachom čo to je
Petr K.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr K. »

vůbec na nic,všechny hodnoty jsou ok,tak nevím. Zjistil sem že to nesmrdí okamžitě po nastartování,ale až tak po dvaceti vteřinách.
Utmir
Přispěvovatel

Příspěvek od Utmir »

Ci to nebude ten DPF filter ked sa to zahreje na vysiu teplotu tak potom ten usadený bordel častíc začne zapáchať mohlo by to aj suvysieť
Petr K.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr K. »

soused má oktu ll,ten samej motor i s filtrem a žádnej smrad z něj cítit neni,úplně čisto
Utmir
Přispěvovatel

Příspěvek od Utmir »

No všetko zaleží asi ako je zaplneny a zanesený lebo mne po regenerácii ide taky typicky kyslastý zápach no po prejdení cca 150km už ten smrad je taky zhorený nepríjemný neviem ako to popísať pripisujem to tomu DPF nemá niekto aj iný skúsenosť nieriešil by som to len je to nepríjemné ked auto stojí a fuka vietor zo zadu do predu tak mi to ťaha cez ventilator do kabiny
Petr K.
Přispěvovatel

Štiplavý zápach z výfuku 1,9tdi PD-Vyřešeno

Příspěvek od Petr K. »

Tak mám konečně opraveno,byl prasklý kat a byla ve voze úplně jiná řídící jednotka.Kat vyměněn za starší,ale minimálně jetej a jednotka daná zcela nová.
Utmir
Přispěvovatel

Příspěvek od Utmir »

A to si ako nato prišiel že tam je iná riadiaca jednotka :? :)
Petr K.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr K. »

Utmir píše:A to si ako nato prišiel že tam je iná riadiaca jednotka :? :)
když jsme vyměnili kat,tak pořád nešla spustit regenerace a když se spustila,nedojela do konce.Ten kdo v tom voze vyměnil jednotku tak z ní odstranil všechny údaje o identifikaci,zůstalo tam jen poslední písmeno z jednotky,podle toho jsme dohledali,že ta jednotka je sice do roomstra ale bez dpf,proto se spustila regenerace a po chvíli jednotka nevěděla co se děje a proces ukončila,nenahlásila ani závadu,protože nevěděla vlastně co se děje a co má nahlásit.
Proto jsme vyměnili jednotku za správnou a nechali jsme si poslat originál software přímo z Boleslavi.Jde tam jen jeden typ jednotky a všechno šlape jak má.
Vypadá to že z původního majitele udělal někdo pěkně blbce a prodal mu jednotku na kterou napsal fixou,že je vhodná do tohoto vozu,tak ji tam dal.
Petr K.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr K. »

A na to,že je ten kat prasklej,jsme přišli až když se mi auto asi tak před dvěma měsíci zastavilo a skončilo v autorizáku,kde mi opravdu suprově pomohli a hlavně byli trpělivý a ochotný čekat,než si do toho seženu svoje díly.A to všechno za směšnou cenu.
Petr K.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr K. »

Spíš mi chlapi ještě prozraďte,kolik hazí turbo cca oleje do sání,nebo zda tam vůbec má nějakej bejt.Přijde mi že ho tam mám až dost,vím že se to takhle dost blbě vysvětluje,ale jestli je to normální.
eazy20
Aktivista

Příspěvek od eazy20 »

v sani mas olej hlavne z odvetrania motora...
Golf mk2 1,8T 20V 210kw
Seat Leon Top Sport TDI edicia Supercopa v original stave
Petr K.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr K. »

Takže to vůbec nemusí být z turba,ty vole to mě nenapadlo. (wallbash) Ok :wink:
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“