Ducato rv2015 2,3 svitici kontrolka oleje (serv. interval)

Alfa Romeo, Fiat, Lancia...

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Dalis
Nováček
Odpovědi: 0

Ducato rv2015 2,3 svitici kontrolka oleje (serv. interval)

Příspěvek od Dalis »

Zdravim vsechny kolegy, mam ducato 2015, motor 2,3. první servis byl samozřejmě v autorizovaném servise, tzn. servisní interval, který svítil (kontrolka oleje blikala) mi vymazali servise, nyní po dalším roku, kdy už vypršela záruka jsem si olej řešil sám, nicméně při 90.000 se mi opět kontrolka oleje rozblikala. Googloval jsem různě na netu, našel několik tipů, dokonce i videa poláků či italů, jak se to "údajně" dá obejít (např. při zapnutém klíčku v poloze 1 mačkat různě plyn a brzdu), nicméně vše co jsem zkoušel - nefunguje.

Má někdo konkrétní zkušenost nebo tip?

děkuji

Dalis
alreadys
Aktivista

Příspěvek od alreadys »

Musíš zajet někam na diagnostiku a musí se v jednotce motoru nastavit servis oleje ručně to nejde umíme nastavit
Dalis
Nováček

Příspěvek od Dalis »

Spíš mi jde o to, jestli není nějaká finta, ať na tu diagnostiku nemusím jezdit, protože za to chtějí prachy, a já ty auta mám dvě, jezdím balíkovku, tzn. olej co 15 tis - tzn. co 3 měsíce každé auto, tj 8 x ta rok na diagnostiku se mi nechce :)
prdlavka
Přispěvovatel

Příspěvek od prdlavka »

Tak si kup diagnostiku-to stojí taky peníze
Jezdi se svítící kontrolkou-nestojí to nic

Nebo jinou práci když s toho nedokážeš zaplatit práci jinech......to je mů
j dojem,nekamenuj mě.-)
dreizig5
Aktivista

Příspěvek od dreizig5 »

chcu to hned a zadarmo :roll:
Dalis
Nováček

Příspěvek od Dalis »

Kluci jde spíše o princip - samozřejmě můžu zajet do servisu a zaplatit to - ale přece - "co je doma, to se počítá" - a k tomu jsem chtěl tenhle dotaz na tomhle fóru využít. Tzn. chtěl jsem zjistit, jestli s tím někdo má zkušenost a pokud to skutečně lze (a údajně ano, a měla by to být otázka pár minut) tak je to přeci logické, že bych si to udělal sám a neztrácel čas ježděním do servisů.

Takže prosím, pokud někdo máte zkušenost či info - budu rád za věcné odpovědi :)

díky
Dalis
Nováček

Příspěvek od Dalis »

A ještě k tomu - že bych měl jezdit se svítící kontrolkou: Podle návodu se po určitých km se svítící kontrolkou přepne auto do nouzového režimu. Tzn. pokud to akutně nevyřeším, stejně do servisu budu muset, protože tohle riskovat na cestě se mi fakt nechce.
dreizig5
Aktivista

Příspěvek od dreizig5 »

tak si kup diag
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Obejít to nijak nejde ručně si to smázneš akorát v palubce.Diagnostikou to je potřeba zadat do motorovky kvuli dpf.
Dalis
Nováček

Příspěvek od Dalis »

https://www.youtube.com/watch?v=9J-5R6Agw0Q - tohle je pro model 2011, ale mi se to nepodařilo na 2015
uiqjirka
Aktivista

Příspěvek od uiqjirka »

Zaje si do servisu anebo si kup diagnostiku, jak do dubu :roll:
Dalis
Nováček

Příspěvek od Dalis »

Jak do dubu znovu říkám, že jít do servisu nebo koupit diagnostiku je sice fajn řešení, ale přece to, že to nevíš Ty, nebo kdokoliv výše - co to psal, přece neznamená, že to někdo další třeba neví. Diskuzi jsem založil včera, zatím měla cca 100 shlédnutí a je tady sotva 10 komentářů, které nepomohly.

Takže prosím o konstruktivní odpovědi :)

Např. - vím to, jde to tak a tak
nebo - vím že to nejde, zkoušel a zjištoval jsem to taky, ale neúspěšně ...

díky za pochopení.
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Hned na zaciatku si dostal jasnu odpoved, tak neviem co tu vlastne nacvicujes (LOL)
bepa
Přispěvovatel

Příspěvek od bepa »

Kámo vem mi balík cestou stejně sem pojedeš tak tě nebude stat nic :)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Nové vozy to budou mít vyřešeny, např. Kodiaq bude vše řešit sám, ŘJ bude komunikovat s posádkou, řekne jim, co má za problém, a pokud bude třeba, auto samo kontaktuje nejbližší servis, kde budou rezervovat místo pro opravu, předem objednají díly a mnohdy opraví auto na dálku a přitom popřejí řidiči mnoho štěstí a požádají o číslo konta..Všichni budou on-line, řidič má k dispozici zesilovač , aby jej ostatní slyšeli i když čumí do tabletu nebo jiného vynálezu moderní doby. Takže všechny šnůry zahoďte a oddejte se plynulé jízdě, kde bude o vše postaráno...Fuj... :D
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Italské vozy“