Ducato rv2015 2,3 svitici kontrolka oleje (serv. interval)
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ducato rv2015 2,3 svitici kontrolka oleje (serv. interval)
Zdravim vsechny kolegy, mam ducato 2015, motor 2,3. první servis byl samozřejmě v autorizovaném servise, tzn. servisní interval, který svítil (kontrolka oleje blikala) mi vymazali servise, nyní po dalším roku, kdy už vypršela záruka jsem si olej řešil sám, nicméně při 90.000 se mi opět kontrolka oleje rozblikala. Googloval jsem různě na netu, našel několik tipů, dokonce i videa poláků či italů, jak se to "údajně" dá obejít (např. při zapnutém klíčku v poloze 1 mačkat různě plyn a brzdu), nicméně vše co jsem zkoušel - nefunguje.
Má někdo konkrétní zkušenost nebo tip?
děkuji
Dalis
Má někdo konkrétní zkušenost nebo tip?
děkuji
Dalis
Kluci jde spíše o princip - samozřejmě můžu zajet do servisu a zaplatit to - ale přece - "co je doma, to se počítá" - a k tomu jsem chtěl tenhle dotaz na tomhle fóru využít. Tzn. chtěl jsem zjistit, jestli s tím někdo má zkušenost a pokud to skutečně lze (a údajně ano, a měla by to být otázka pár minut) tak je to přeci logické, že bych si to udělal sám a neztrácel čas ježděním do servisů.
Takže prosím, pokud někdo máte zkušenost či info - budu rád za věcné odpovědi
díky
Takže prosím, pokud někdo máte zkušenost či info - budu rád za věcné odpovědi
díky
https://www.youtube.com/watch?v=9J-5R6Agw0Q - tohle je pro model 2011, ale mi se to nepodařilo na 2015
Jak do dubu znovu říkám, že jít do servisu nebo koupit diagnostiku je sice fajn řešení, ale přece to, že to nevíš Ty, nebo kdokoliv výše - co to psal, přece neznamená, že to někdo další třeba neví. Diskuzi jsem založil včera, zatím měla cca 100 shlédnutí a je tady sotva 10 komentářů, které nepomohly.
Takže prosím o konstruktivní odpovědi
Např. - vím to, jde to tak a tak
nebo - vím že to nejde, zkoušel a zjištoval jsem to taky, ale neúspěšně ...
díky za pochopení.
Takže prosím o konstruktivní odpovědi
Např. - vím to, jde to tak a tak
nebo - vím že to nejde, zkoušel a zjištoval jsem to taky, ale neúspěšně ...
díky za pochopení.
Nové vozy to budou mít vyřešeny, např. Kodiaq bude vše řešit sám, ŘJ bude komunikovat s posádkou, řekne jim, co má za problém, a pokud bude třeba, auto samo kontaktuje nejbližší servis, kde budou rezervovat místo pro opravu, předem objednají díly a mnohdy opraví auto na dálku a přitom popřejí řidiči mnoho štěstí a požádají o číslo konta..Všichni budou on-line, řidič má k dispozici zesilovač , aby jej ostatní slyšeli i když čumí do tabletu nebo jiného vynálezu moderní doby. Takže všechny šnůry zahoďte a oddejte se plynulé jízdě, kde bude o vše postaráno...Fuj... 
nepropadat panice...