Golf VII - motor CJZ

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

favo
blázen
Odpovědi: 0

Příspěvek od favo »

Když to tak všechno čtu kolem těch "nových" motorů, tak se smiřuji s faktem, že měnit jednou za 4-5 let vačku na mém PD není zase taková hrůza. Ani finančně ani náročností opravy a vím že zase bude chvíli klid.
Možná snad jen nakoupit nějaký vačky a šály do zásoby, jen pro jistotu. :D
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
WOB
Aktivista

Příspěvek od WOB »

Vačku každých 4-5 let měnit nemusíš, protože u koňského zpřažení žádná vačka není. (rofl)
Nissan GT-R 3,8 V6 2015, Toyota 2.0 D4D 2010, Lamborgini Gallardo 5.0 V10 2006, VW Crafter 2.5 TDI 2008, MAN 6x2 26.414 2000
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

favo píše:Když to tak všechno čtu kolem těch "nových" motorů, tak se smiřuji s faktem, že měnit jednou za 4-5 let vačku na mém PD není zase taková hrůza. Ani finančně ani náročností opravy a vím že zase bude chvíli klid.
Tam jde hlavne o to dobre pokrizit meterialy vacky/vahadla. A drzzi to furt.
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

A to kolko najazdis za 4roky lebo ja som vacku este nemenil a auto ma 250tis a ked.som ju kontroloval je ako nova.
BMW 330 ix
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

favo píše:Když to tak všechno čtu kolem těch "nových" motorů, tak se smiřuji s faktem, že měnit jednou za 4-5 let vačku na mém PD není zase taková hrůza. Ani finančně ani náročností opravy a vím že zase bude chvíli klid.
Stejně by mne zajímalo, kdyby profesionální odborník napsal posouzení na téma - SPOTŘEBA VAČEK NA MOTORU KONSTRUKCE PD..Co by bylo hlavním viníkem. Materiál versus konstrukce nebo olejové hospodářství? Protože dnes už člověk nemá posouzení, ale je to tak 2-3 roky co jsem dělal Octavia tour s tímto motorem , které na triku mělo od nova asi 50000km a ten motor šel neskutečně klidně, tiše a kultivovaně, no pohádka. Nebyly tam ty hrozné mechanické zvuky...slité do "rachotu" :)
nepropadat panice...
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

někdy je to kombinace špatného servisu od koupě a pak po výměně špatná kombinace materiál/nekvalita dílu?
Ale pořád to aspoň jede.
Byl za mnou minulý týden pán a říkal že měl koupené nové C4 Piccasso HDI a než najel 50tkm za dva roky tak se posralo kde co, ve finále se to i potkalo, ještě v záruce - vadná kladka na drážkovaném řemenu, který se dostal klasicky pod rozvod (to PD nezná :-D ).. nakonec přes právníka dosáhl reklamace a pak to radši hned dal do AAA...
fekálek
Aktivista

Příspěvek od fekálek »

Já to zas podle toho co sem jezdí vidím tak, že pokud nevypadnou záslepky tak vačka začíná ubývat po 300tis. km a to je myslím docela dobrý score v tom dnešním hnoji. Problém je že ty auta jsou 10x stočený a pak má každej na budíku 150tis a diví se že je vačka kulatá
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Ročně najezdím 25-30 000 km a poslední vačku jsem dával před cca 93 000 km a při kontrole loni v létě jsem zjistil poškozený jeden palec na prvním válci.
Auto jede v pohodě, spotřeba ujde, startuje bez problémů, motor je celkem tichý, hlavně po výměně oleje, ale pod plným plynem a v zátěži hulí jak lokomotiva. Dle všeho málo vzduchu na prvním válci.
Výměnu jsem tenkrát nedělal já, ale jeden mechoš a vačka se dala originál použitá, ale dobrá a zdvihátka se daly INA, ale nemohu zaručit zda černý, tuším byly černý jen na povrchu, ale ani tím si nejsem jist. U mě se ty díly takřka neohřály a šli hned s autem pryč na opravu.
Krátce po opravě (14 dní) se rozlomil pístek na jednom vstřiku, nejspíš blbě seřízená vůle na vstřiku a ten klepal na doraz.
Koupil jsem repasovaný a ten vykazuje stále špatné hodnoty, takže nejspíš i to napomáhá velkému kouři pod plynem.
Už jsem to ale nechtěl opravovat jen tak hala bala, ale chtěl jsem to udělat pořádně a komplet, takže jsem koupil novou vačku Kolbenschmidt, šály také kolben, zdvihátka INA celo černý, komplet všechny nový šrouby originál VW kromě těch na hlavu ty mám Elring, koupil jsem též druhou hlavu a tu jsem nechal v Engitecu kompletně zrepasovat, včetně vložek šachet vstřikovačů. K tomu nový turbo VB, který jsem ale vyměnil už loni, protože starý žralo moc oleje, ale jak se ukázalo problém nebyl v turbu, ale nejspíš jinde, protože i po výměně žere motor olej stejně. Možná gufera ventilů a vůle ve vodítkách (na tachecu mám 304 000 km a stopro je auto stočený).
Upřímě doufám že tohle bude poslední oprava motoru a pak už bude jen sloužit, ale těch 5 let jsem psal jen proto, že bych se s tím dokázal smířit, rozhodně snadněji než s faktem, že jsem si koupil nový auto od VW a bál se toho jestli s tím najezdím aspoň 100 000 km.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Aktivista

Příspěvek od fekálek »

Já samozřejmě mluvím o novém motoru a originál vačce
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“