Golf IV mlží se

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Rayx
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Rayx »

Podle mě jen dobře, aspoň nebude nic bránit luftu v cestě do interieru při jízdě, stejně jako u verzí bez climatronicu.
Ta spodní klapka funguje správně, motorek ji dokáže otevírat a hlavně i zavírat a udržet na místě?
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jojo to je cajk všechno,příčina je fakt v tom že do toho auta teče a dost
Rayx
Aktivista

Příspěvek od Rayx »

Ty dveře sis zespodu prohlídl? Jsou tam odtoky, jako u všech, budou asi přicpané a tím směřujou vodu více na těsnění. Nebo to teče tím reprákem.

Ten tapec plesnivěl hlavně v tom rohu pod repro, nebo to zasahovalo i výrazně dál?
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Ty odtoky nejsou ucpaný ani náznakem právě,vůbec nic...
Plesnivej jakoby plošně zevnitř no,už je to asi dlouhodobější... :roll:
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

roman1648 píše:
Pája 19 píše:Oblízni to zamlžení na okně a hned víš.
Ne je to čistá voda,teče těmi dveřmi ale nechápu jak,nechal to víknd vysušit přímotopem,pak to zavřel a druhej šplíchal hadicí na to,prý to ve spodním rohu teče rovnou pod plast a pod koberec,těsnění sice vypadá cajk ale asi nebude

Obrázek
Zkuste to projet a poslouchat, zda to u těch dveří nějak "nesviští". Bývá otlačené těsnění, které v horní části netěsní a ta netěsnost bývá slyšitelná.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Nic zvláštního jsem tam právě nenašel,těsnění je pěkné,neprotlačené,ty dveře asi ještě nikdo nikdy nerozdělával,nic tam nechybělo atd.
Nevím jestli zkusit dát rovnou nové těsnění ( Pirelku ) aby to něco vyřešilo..
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Pokud není slyšet "hluk", tak bych nové těsnění nedával.
Rayx
Aktivista

Příspěvek od Rayx »

Když byl sundaný tapec ze dveří, nechlas to sprchovat někým zvenku, a sám si na to koukal zevnitř, to nic vidět nebylo, kudy tam ta voda teče?
Píšeš že to teče dveřmi a nechápeš jak, takže to jen nevidíš ... :D Navíc koukám že info máš jen zprostředkované, to je naprd, musíš kouknout sám ;)
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Hele řeknu to otevřeně,nemám čas na píčoviny,to si může zkoumat i sám ;) a tak to i on chtěl,že mu mám sundat tapec,vysuší si to a najde kudy tam teče
Dělal jsem mu tam něco na motoru a nápravě a pak došel s tímto no ;)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Já dnes sprchoval konví Corsu kámoše, který měl plno vody pod kobercem a zamlženo bylo šíleně. Házel vinu na mechány, kteří mu měnili okno..Pořád nic , bylo sucho, vylité 3 kove a najednou povídá, ty ono to teče tady zeshora z relátka pod volantem ..Tak pátrám a nakonec to byla hadička v gumové průchodce,po které stékala voda při větším děšti na pedály..To jsem nechápal, ale hlavně, že přestal osočovat nevinné.. :)
nepropadat panice...
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

A neteče tam pod tou stahovačkou? U fabie je to celkem běžný stav. Jak někdo dojde s tím že mu teče do auta tak první koukám jestli dveřma. Ta pirelka těsní až pod tapecem a nepustí tu vodu ven,ale krásně teče dovnitř pod koberec.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
Pajda077
Přispěvovatel

Příspěvek od Pajda077 »

Já to taky neustále řeším to mlžení a nemohu přijít na to kudy se tam vlhkost dostává...u mě ale jednou po startu zamlženo a druhý den třeba ne(nedokážu si vysvětlit),ale mistr Prka jak říkal o tom svištění tak když jedu tak občas slyším jakou si meluzínu...ted jde o to jestli je to těsnění přímo na dveřích nebo to tesnění co je v karoserii kolem dokola....Jinak v autě totální sahara sucho...neteče...klapka V71 nová a antifreeze neubývá...a přes noc nechávám 1cm škvírku abych to teplo tam neuzavřel...
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Když to jednou po startu zamlží okna a jindy ne, tak to bývá většinou následkem mokrého kabinového filtru. Po jízdě v dešti a následném startu při nižší teplotě s běžícím ventilátorem dojde k zamlžení. Když v interiéru není vlhkost, tak se kabinový filtr časem vysuší a pak k zamlžení nedochází.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Tomas6 píše:A neteče tam pod tou stahovačkou? U fabie je to celkem běžný stav. Jak někdo dojde s tím že mu teče do auta tak první koukám jestli dveřma. Ta pirelka těsní až pod tapecem a nepustí tu vodu ven,ale krásně teče dovnitř pod koberec.
Jak myslíš pod stahovačkou jako pod tím plechem ? To by muselo být ve dveřích 5cm vody (noteeth) ,což není,odtoky čistý
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Když prší tak teče voda i po vnitřním plechu dveří a pak po stahovačce. Tys nikdy neřešil zatékání do fabie? Tam je to naprosto běžná závada. Nebo když někdo na OI orve ty igelity tak umí taky pěkně valit do auta.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“