Golf IV mlží se

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

roman1648
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od roman1648 »

Jasný chápu,ale jak jsem říkal,ten plech se stahovačkou nikdo nikdy neoddělával vypadá,takže ho zkusit sundat a podlepit ? Nechce se mě popravdě s takovýma ptákovinama vůbec srát... (noteeth)
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Zdělávat to nikdo nemusí aby to přestalo těsnit to těsnění zhnije samo od sebe. Ono moc míst kama do auta může zatéct pokud to není po nějaké raně dokroucené a domačkané není. A pirelka to je to poslední co by mělo těsnit proti vodě. Voda je sviňa a umí téct aj do kopca.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

OK díky mrknu na to jak s tím dojede..
pavlin2
Přispěvovatel

Příspěvek od pavlin2 »

Řešil jsem to na dvou autech (B5,B5,5) a potvrdilo se mi pravidlo, které mi někdo kdysi řekl - Když teče do auta a po otevření dveří je krom koberce mokrý i plastový kryt co je na prahu, tak je to VŽDYCKY stahovačkou.

Sundám tapec, povolím všechny šrouby co drží stahovačku, odchlípnu šroubovákem a zapatlám silikonem. Práce na 20 minut když hodně...
S2 CFGB DSG
Pajda077
Přispěvovatel

Příspěvek od Pajda077 »

Prka napsal:
Když to jednou po startu zamlží okna a jindy ne, tak to bývá většinou následkem mokrého kabinového filtru. Po jízdě v dešti a následném startu při nižší teplotě s běžícím ventilátorem dojde k zamlžení. Když v interiéru není vlhkost, tak se kabinový filtr časem vysuší a pak k zamlžení nedochází.

Kabiňák jsem neměl nikdy mokrý....spíš mě děsí ta meluzína jako by tam protahovalo ale jak zjistím kudy tak to nevím....Bylo mi porazeno že mám zavřít do dveří papír a pokud ho vytáhnu tak vyměnit těsnění...Nevím ale jak často vy každodenní opraváři to vnitřní těsnění měníte(pokud spíše měníte to vnitřní)...Moje má nalítano 2700000
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Když tam máš sucho, tak to neřeš.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Jelikož jsem se tím v létě zabýval u své Fabie 1 i Octavie1 mohu jen doporučit..prostě průhledný silikon a omáznout hrany plechů jak dole, tak z boku a mám svatý pokoj. Mám tu i vlákno....Tu Octavii jsem vyřešil bitumenovým tmelem kolem repráků a MDF podložek a opravou krycích fólií a u těch plechů na Fabii tím silikonem a konečně u obou aut SUCHO a nesmrdí mi to tam
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="OťasTDi"]Jelikož

nevím kolik to je let asi hodně ještě v dobách kdy sem chodil kewino snad 12 let? měl jsem OI 74 kW, ani v jedněch dveřích nebyla folie, prostě sdělals výpln a díra, nějaký cyp tam řešil stahovačky a dokombinoval mozky brm a brf,

nikdy do té kokty nezateklo, nikdy jsem neměl problém s rosením oken, :roll:
můžeš mi to nějak vysvětlit??? kokta byla asi 97 měl jsem ji snad tři roky?
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Folie je pouze proti prachu, u auta mám po celou dobu odstavení i během slejváku otevřený zadní kufr-jen položený a nic se mi nerosí. Někdy to dělá mikrodírka ve výměníku topení ..
nepropadat panice...
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

slovacek.milos píše:
OťasTDi píše:Jelikož

nevím kolik to je let asi hodně ještě v dobách kdy sem chodil kewino snad 12 let? měl jsem OI 74 kW, ani v jedněch dveřích nebyla folie, prostě sdělals výpln a díra, nějaký cyp tam řešil stahovačky a dokombinoval mozky brm a brf,

nikdy do té kokty nezateklo, nikdy jsem neměl problém s rosením oken, :roll:
můžeš mi to nějak vysvětlit??? kokta byla asi 97 měl jsem ji snad tři roky?
Tak ono paradoxně tím, že tam není ta fólie, tak to nemá po čem stékat, ale třeba to rovnou kape na dno dveří a odtokama pryč...netuším, ale já bych jen podotknul ,že ty fólie, co tam mám já jsou bitumenové kvůli muzice - oddělení předku a zadku reproduktoru...takže já je tam chci mít...ale pak prostě hrozí, že to po nich stéká, no a kolem repráku to jde do vnitř auta...asi taky záleží jak auto stojí...rovina, z kopce, do kopce atd...těch faktorů je hodně...každopádně pokud by mi nezatékalo, taky byh neřešil, ale autorovi vlákna evidentně zatéká...takže radím omáznout to silikonem
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="OťasTDi"]´asi taky záleží jak auto stojí...rovina, z kopce, do kopce atd...těch faktorů je hodně...

mám podíl silnice u baráku zatravnovací pásy k baráku mírný kopeček a to auto stálo jakkoliv , jediné co bych pochopil že na folii se sráží voda a teče do auta,

měl jsaem třeba FI face a u lz dveří voda a mráz vytlačila těsnění na stahovačce dole a do auta tekla voda, fábka stahovačka nanýtovaná a těsnění ti visí dole :o čumíš jak blb, ale za ty leta čemu se chceš divit, těsnění jsem urval odmastil nasral silikon je pokoj cca 7 let, a jen LZ dveře žádné to neudělali, a to těsnění je ve žlábku a přesto vyleze a prověsí se, kolikrát nevěřím ani vlastním očím, tondo pod se podívat,
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

no ale me tam taky visely kousky, ale ja myslel ze to za tech 15 let ztrouchnivelo a rozpadlo se...hele srazet to asi ne....vzdy to delalo louze po desti
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“