Čištění dpf zkušenosti ano/ne

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

marejo
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Čištění dpf zkušenosti ano/ne

Příspěvek od marejo »

Ahoj jelikož jsem začal s ovcí pendlovat hodně po městě, tak jsem se dostal s regeneracemi někam maximálně do 100km, což už je dost.
https://www.dpf-tech.cz/ mám je skoro za domem, a píšou jak jsou nejlepší v ČR, nemáte někdo zkušenost?
O2 FL kombi, 2.0 TDI 103 kw CFHC
dibarbora
Přispěvovatel

Příspěvek od dibarbora »

Otázkou je v akom stave máš oxidačný katalyzátor. Ak má DPF už veľa na krku a katalyzátor má vyčerpané rezervy drahých kovov, tak vyčistenie Ti pomôže len na chvíľu pretože DPF nedokáže dosiahnuť dostatočnú teplotu a teda ani regenerácia nebude efektívna...
Passat Variant B5 99, AFN 81kW
marejo
Přispěvovatel

Příspěvek od marejo »

No teplota jde přes 600 a nekouří takže kat myslím ok. Ale hned po regeneraci je diferencni tlak okolo 7.
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

je ucpatý daj ho vyčistit. Ked je teplota pri regenerácii 600st tak oxidačný kat. bude OK
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Motorpower
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Motorpower »

Powertec, kvalita zaručena... (LOL)
Měření výkonu na válcové zkušebně MAHA LPS 3000 4x4.
marejo
Přispěvovatel

Příspěvek od marejo »

Takže do Tuchlovic nedávat čistit? A nějaké doporučení? :)
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Je to blbý takhle radit, ale dnes máš asi jedinou jistotu a to koupit ve škodovce nový. Pokud je vše kolem OK tak máš jistotu, že bude zase dlouho sloužit.
Je to ekologická daň zato, že chceš mít novější auto.
V dnešní době si všichni hrají na odborníky, každej chce dělat sám na sebe a být velký podnikatel, ale už je problém najít i pneuservis kde ti přezují gumy tak aby následně neucházely.
Co teprve takový čištění DPF aniž by jej zničili.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Bohužel je to tak, několik zkušeností s různými firmami,vyčistli,dali protokol jak je vše OK a na autě to stejně nefungovalo...
Dal se nový a cajk, různý auta frantíci,japonci,koncern
Je blbý že za vyčištění dáš třeba 4-5tis. a je to pak k ničemu.. :roll:
marejo
Přispěvovatel

Příspěvek od marejo »

Kluci to je fakt, kdyby bylo ještě economy dpf tak bych neváhal ale dát 45tis za nový :? Vím že JMJ je sračka ale mám čerstvou STK, vydržel by alespoň do další, ty 2 roky ? Poslední rok se fakt sere co se dá a to jsem si to auto chválil, je pravda že dřív jsem jezdil převážně delší trasy, teď spíš město (vstřik, nová spojka LUK-nová dvouhmota je hlasitější než stará mimochodem, repas převodovky a další drobnosti které ani už nepočítám). Jak se JMJ chová ? Špatné emise jsou mi jasné ale lepší nějaký DPF než žádný si myslím, nebo vůbec neregeneruje, ucpe se a konec ?
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Někdo tu psal že JMJ jezdí a v pohodě, já mám jen opačně zkušenosti s druhoškou a nechci to ani montovat, je to jen na problemy
Jestli máš novou STK a plánuješ to provozovat fakt 2 roky a udělej DPF off i když nejsem příznivce těchto úprav
Blbý je ze Te nesmí slovit mobilní stk a do Rakouska nebo Německa bych s tím nejezdil...
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Ale neházej flintu do žita, prvně to nechej vyčistit a pak se uvidí
Já myslím že je to pořád menší loterie jak kupovat JMJ
Woko_O
Aktivista

Příspěvek od Woko_O »

A svítí už kontrolka nebo je to v nouzáku? Bych to vzal párkrát na dálnici, udělal regeneraci a jezdil s tim. Až to bude svítit tak bych to dal na čištění. I když hodnoty tlaku řikaj, že je to v řiti, dokud si s tim auto poradí, i když to regeneruje každejch 100km, sral bych na to..
Motorpower
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Motorpower »

Pokud se jedná o CR motor, stojí nový orig economy filtr 13tis. Co řešit.
Dále kontrola turba a systému a odstranit případnou možnou příčinu předčasného zanešení. To jen tak obecně.
Měření výkonu na válcové zkušebně MAHA LPS 3000 4x4.
marejo
Přispěvovatel

Příspěvek od marejo »

Nene kontrolka mi nesvítila nikdy, vždycky i když jsem regeneraci přerušil tak další jízdu se dokončila.
roman1648 - taky jsem o tom přemýšlel no ale nechci ničit svoje ještě funkční dpf, zkoušel jsem sehnat jiný že bych vyndal vložku dpf a nechal kat aby to nesmrdělo ale je to asi bez šance.
marejo
Přispěvovatel

Příspěvek od marejo »

Motorpower píše:Pokud se jedná o CR motor, stojí nový orig economy filtr 13tis. Co řešit.
Dále kontrola turba a systému a odstranit případnou možnou příčinu předčasného zanešení. To jen tak obecně.
Bylo mi řečeno že economy dpf na můj motor se už neprodává. Možná podpultovka by se ještě našla ale nemám kontakty.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“