Ahoj skupino,
mám dotaz trošku bádám mám nově tuhle audi a potřebuju udělat brzdy.... podle vinka mi to vyprsklo více průměrů brzd....
314mm a 320mm tak se ptám jestli je jedno který ten rozměr tam dám si mám naměřit ten průměr
Uvažuju o těchto
https://www.autodily-pema.cz/autodily/a ... byPriceAsc
Předem děkuji za rady.
AUDI A4 B8 2.0 TDI 105kw r.v. 2009 - Brzdy
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: AUDI A4 B8 2.0 TDI 105kw r.v. 2009 - Brzdy
Jedno to není. 314 není 320.
Zkus to podle PR kódu, pokud máš servisku nebo štítek v kufru.
Pokud nemáš, tak změř kotouč přímo na autě, to je zaručený. Ale přesně. 314 a 320 mm je docela malý rozdíl a snadno se to změří blbě.
Někdy se to dá rozeznat podle destiček, pokud jsou jiné pro každý průměr kotouče. Podívám na desku, v katalogu zjistím, pro jaký kotouč patří a od toho odvodím průměr kotouče.
Možností je celá řada.
Pokud nemáš, tak změř kotouč přímo na autě, to je zaručený. Ale přesně. 314 a 320 mm je docela malý rozdíl a snadno se to změří blbě.
Někdy se to dá rozeznat podle destiček, pokud jsou jiné pro každý průměr kotouče. Podívám na desku, v katalogu zjistím, pro jaký kotouč patří a od toho odvodím průměr kotouče.
Možností je celá řada.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
-
slovacek.milos
- Aktivista
já osobně rozdělám před čtvrtou změřím co tam je objednám ráno přivezou, mám velkou šupléru vyrobenou asi ještě v CK, nikdy člověk neví co z toho vypadne, třeba nedávno měním přední kola na fábce a
kotouče 256 a měly být 288 desky trčely přes kotouč 
Jo to jsem viděl jednou myslím na Oktávce, nějakej umělec dal namísto kotoučů 280mm kotouče 256mm, že je tam mezi držákem třmenu a kotoučem díra jak prase mu asi přišlo normální, to je to že se do toho dneska sere každej druhej co si koupil v OBI golasadu a začal si říkat mechanik/opravář
Tuhle taky jeden přišel,celej umouněnej, že mu nejdou vyměnit destičky,že mu nejde povolit třmen,prý 6ka imbus je malá a 8mu tam nedostanu
a pak že na zadních deskách mu nejde zatlačit pístek že ty třmeny jsou asi v prdeli,donesl je s sebou,tak jsem mu je přípravkem zatočil...ale na Facebooku je to váženej odborník co si klientelu vybírá,to by ses posral... 
Tuhle taky jeden přišel,celej umouněnej, že mu nejdou vyměnit destičky,že mu nejde povolit třmen,prý 6ka imbus je malá a 8mu tam nedostanu
a pak že na zadních deskách mu nejde zatlačit pístek že ty třmeny jsou asi v prdeli,donesl je s sebou,tak jsem mu je přípravkem zatočil...ale na Facebooku je to váženej odborník co si klientelu vybírá,to by ses posral... -
slovacek.milos
- Aktivista
[quote=roman1648
nějakej umělec dal namísto kotoučů 280mm kotouče 256mm,
romane ten umělec jsem mohl být klidně já, přihlásí se ti borec co ti na netu mockrát pomohl s PC, brzdy kov na kov, přijede v 12.00 s manželkou s dětmi si hraje u nás na dvoře, nové brzdy na pi.ču si koupil made in bambus, a večer jede do chorvatska, nadrbal jsem mu to tam a zdar,
roman1648 je to váženej odborník co si klientelu vybírá,to by ses posral...
[/quote]
znám taky váženého odborníka, sem tam nafotí výměnu svíček seriál na 50 fotek a podobné opravy jako výměna matičky, má jen papír a etku a z toho plynou veškeré jeho zdroje umění, jinak prodává PC tiskárny a všechny ty kraviny kolem toho, na jednom foru mi dal ban na 10 let mám hloupé otázky na které nemá odpověd
úplný šulín 
nějakej umělec dal namísto kotoučů 280mm kotouče 256mm,
romane ten umělec jsem mohl být klidně já, přihlásí se ti borec co ti na netu mockrát pomohl s PC, brzdy kov na kov, přijede v 12.00 s manželkou s dětmi si hraje u nás na dvoře, nové brzdy na pi.ču si koupil made in bambus, a večer jede do chorvatska, nadrbal jsem mu to tam a zdar,
roman1648 je to váženej odborník co si klientelu vybírá,to by ses posral...
[/quote]
znám taky váženého odborníka, sem tam nafotí výměnu svíček seriál na 50 fotek a podobné opravy jako výměna matičky, má jen papír a etku a z toho plynou veškeré jeho zdroje umění, jinak prodává PC tiskárny a všechny ty kraviny kolem toho, na jednom foru mi dal ban na 10 let mám hloupé otázky na které nemá odpověd
úplný šulín Re: AUDI A4 B8 2.0 TDI 105kw r.v. 2009 - Brzdy
Tak děkuji za radu v kufru sem podle štitku našel ty kody a jsou tam 314mm. Cením si takových rad a ještě jednou děkujiMarek77 píše: ↑08 úno 2023, 18:40 Jedno to není. 314 není 320.
Možností je celá řada.
Osobně si myslím, že 314 mm bude pro dvoukolku a 320 mm pro Quattro. Ale třeba ne, ono dneska je to všechno už trochu jinak. Proto je lepší vždycky jít na jistotu.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)