Spotreba a servisni interval rozvodu 2.0 TDI PD 100kw (BGW)

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Tomas.cz
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Tomas.cz »

Otázkou je zda se sežene nějaká pěkná B5 TDi 81kw, u 10ti letýho Passatu bych viděl 30tkm ročně jako základní nájezd.
petanzl
Sběrač informací

Příspěvek od petanzl »

Zdeněk M píše:
petanzl píše:oktáva 81, spotřeba podle počítače je jiná než podle nádrže, je třeba palubní spotřebu vynásobit koeficientem 1,07, pak je to dost přesné:-) Takže místo krásných 5,4 jezdím za slušných 5,8, ale to je pořád ok. jinak jestli je to (offtopic) tak sorry ;)
No ja bych radsi zustal u tej B5 a koupil nakou 99 s 81kw TDI od Pd bych dal ruce pryc. Když s tím pojedes fakt tech rovných 90km/h tak se pod 5l na sto dostanes v poho. Ja mam B4 81kw,pri 90km/h mi bere pod 4,5l a zkousel jsem to dvakrat a mel jsem saní s kanystru 5l,a ujel jsem na to 120km a na podruhý 113km tak si to spocitej,vychazí to zhruba 4,2l ,výrobce udava asi 3,9l pri 90km/h ale ty decky neresím. Aby ti to nebralo a melo spotrebu jak ma,tak musí byt vaha ok,žadna dírka v koleru ani netesnost ve spojích u preplnovaní,pak to bude brat co má. No mezi náma,stejne to dlouho nevydržís jet 90km/h,když výs že to auto jede tak mu stejne obcas das pod ocas,nebo ne? :D
no já jsem scopen se dostat na 3,7, ale to v noci při minimálním provozu. Bohužel nejsem jen sběrač informací, ale i bodů :( na třicítce padesát, na padesátce šedesát dva, takž žádné rekordy, ale to prostě nejde tomu nenaložit. Nicméně jsem dneska zaslepil hadičku na EGR a ráno frčím do PLzně, tak uvidím, co stařenka umí :D chci se dostat pod pět litrů po dálnici. POsledně jsem to jel za 6,2, rychlostní průměr 98km/h, antiradar by se hodil ;)
Octavia 1,9 81Kw, kombi, 2000, 300 000
petanzl
Sběrač informací

Příspěvek od petanzl »

:D Egr zaslepen a já nadšen:-) není co dodat :P
Octavia 1,9 81Kw, kombi, 2000, 300 000
miksajz
Sběrač informací

Příspěvek od miksajz »

petanzl píše:oktáva 81, spotřeba podle počítače je jiná než podle nádrže, je třeba palubní spotřebu vynásobit koeficientem 1,07, pak je to dost přesné:-) Takže místo krásných 5,4 jezdím za slušných 5,8, ale to je pořád ok. jinak jestli je to (offtopic) tak sorry ;)
Přesně tak. Taky mam podobný pocit, že počítač pěkně kecá...
A6 2,5TDI110KW240tis(olejnička)-šla hodně rychle pryč:-), BMW320D m-paket 100KW165tis(hodně fajn kára)-taky fuč, ale s hodně těžkým srdcem, aktuálně OCT 1,9TDI,AHF,81KW230tis, Superb 2.0 TDI 225tis
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

mě u O1 ASZ ukazuje palubák asi o 0,1 víc než je spotřeba podle tankování ( PDčkový nekecá na rozdíl od většiny rotaček). série jezdila tak nějak v klidu pod šest... prassát bude beztak minimálně o litr navíc.. takže pod 7 se budeš blbě dostávat :-)

OT - Prassáty tak spadly, že to tu má každý vůl - říkám tomu limuzína pro milionáře z chatrče... pak nemají na servis a brečí nebo chodí pěšky (LOL)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“