2.5 tdi AKE - 132kw - spatny zatah v nizkych ot.

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

DOLPH
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od DOLPH »

svařování litiny je dost problémové...rádo to praská.
raději řešit problém formou vyřezání závitu a zašroubováním nějaké ucpávky,nebo tak něco....

každopádně egr klidně vyhoď.....
bent
Přispěvovatel

Příspěvek od bent »

DOLPH píše:asi to bude v tom úniku,je to třeba opravit,pak pokračovat.

log vypadá v pořádku,jen to turbo nemůže nasbírat tlak......
jasny dik za skouknuti toho logu.

myslis ze kdyby se na tom sani zavaril ten otvor na egr, musi se nejak resit i ta druha strana primo na tom egr ?
chosepm
Aktivista
Odpovědi: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosepm »

Dolph :? já měl zato, že se bavíme o sání :)
Jestli chceš EGR vyřadit, tak to zavařit můžeš...
Osobně bych to radši udělal jak to má bejt a dal záslepku...
***VAG,PSA,Renault***
DOLPH
Aktivista

Příspěvek od DOLPH »

nějak jsem tě nepochopil....

sání ani výfuk nemůže mít díru.to je asi jasné.
a pokud chceš zrušit funkci egru musíš nějakým způsobem znemožnit průchod přez něj...
chosepm
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosepm »

DOLPH píše:nějak jsem tě nepochopil....

sání ani výfuk nemůže mít díru.to je asi jasné.
a pokud chceš zrušit funkci egru musíš nějakým způsobem znemožnit průchod přez něj...
že s tim vařenim jsi asi myslel výfukový svody...na sání je to v pohodě a drží to ;)
***VAG,PSA,Renault***
DOLPH
Aktivista

Příspěvek od DOLPH »

já jsem nevím proč pochopil,že jde o výfuk.
no ono je to jedno,princip je stejný.....
bent
Přispěvovatel

Příspěvek od bent »

takze bud to na tech parohach zavarit, nebo dat zaslepku, ale zase - aby sla zaslapka, nesmel by tam byt problem s tim zavitem.

ciste teoreticky - kdyby se to zavarilo, musi se to zavarit i na druhy strane ? ( na ty elasticky hadici co vede k egr ), nebo se to tam muze nechat otevreny.
chosepm
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosepm »

bent píše:takze bud to na tech parohach zavarit, nebo dat zaslepku, ale zase - aby sla zaslapka, nesmel by tam byt problem s tim zavitem.

ciste teoreticky - kdyby se to zavarilo, musi se to zavarit i na druhy strane ? ( na ty elasticky hadici co vede k egr ), nebo se to tam muze nechat otevreny.
Za předpokladu, že EGR 100% těsní na druhý straně nic vařit nemusíš, EGR tam můžeš nechat, odpojíš podtlak a zaslepíš...
S tou trubkou mezi EGR a sánim už je to na tobě...buď jí tam necháš "aby to nevypadalo blbě a třeba na Emisích někdo neremcal" nebo jí vyndáš...
***VAG,PSA,Renault***
DOLPH
Aktivista

Příspěvek od DOLPH »

pokud bude vstup do té elastické trubky těsný(na sání i na výfuku) je úplně jedno,kde ji zaslepíš.klidně uprostřed.....,jde o toto,aby to přes ni nemohlo foukat...
ČONR
Přispěvovatel

Příspěvek od ČONR »

bent píše:
chosepm píše:jestli je to očouzený jak popisuješ, tak tam bude v zátahu i značnej únik tlaku. Vyndej EGR s tou trubkou a protáhni tam novej závit. Jestli se tam nedostaneš, tak sání zas ven. Ale jiný bych nedával.
novej zavit nejde, to uz zkousel ten umelec kterej to tam narval pod uhlem a zkurv....l

takze moznosti pokud me nekdo nevyvede z omylu jsou asi jenom dve, bud dat novy sani coz bud nekde po vrakarnach sehnat ( coz se mi nechce - protoze se vzdycky se s nimi akorat pohadam kdyz po me chtej vic penez nez je cena v audi ). Nebo audi - a tam to sani je tusim 3,5tis bez dph. coz je ulet.

a nebo treti moznost - asi nejlepsi - sundat sani a celej ten otvor na egr zavarit. otazka je kdo by mi to udelal.
Z ávit jde pěkně opravit dvousložkovým tmelem POLYMETAL

Opravoval jsem tím závit v hliníkové lhavě! Udělal jsem větší závit nacpal tmel nechal vytvrdnout a udělal jsem potřebný závit. Drží perfektně.Obrázek
Octavia combi 1,9 TDI 66 KW ALH,EGR off 2001
Peugeot 5008 2,0 HDI FAP 110KW 2011
Renaut Twingo 1,2 43kw 2003
chosepm
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosepm »

chosepm píše:
bent píše:takze bud to na tech parohach zavarit, nebo dat zaslepku, ale zase - aby sla zaslapka, nesmel by tam byt problem s tim zavitem.

Za předpokladu, že EGR 100% těsní na druhý straně nic vařit nemusíš, EGR tam můžeš nechat, odpojíš podtlak a zaslepíš...
S tou trubkou mezi EGR a sánim už je to na tobě...buď jí tam necháš "aby to nevypadalo blbě a třeba na Emisích někdo neremcal" nebo jí vyndáš...
Ještě jsem chtěl dodat, že tohle vše je bez problémů, pokud se ti po zaslepení nerozsvítí kontrolka motoru :) Pak bys to musel udělat jak to má bejt, nebo ještě upravit soft...Možná to ale neni tvuj případ. Co je to za rok?
***VAG,PSA,Renault***
bent
Přispěvovatel

Příspěvek od bent »

ČONR píše:
bent píše:
chosepm píše:jestli je to očouzený jak popisuješ, tak tam bude v zátahu i značnej únik tlaku. Vyndej EGR s tou trubkou a protáhni tam novej závit. Jestli se tam nedostaneš, tak sání zas ven. Ale jiný bych nedával.
novej zavit nejde, to uz zkousel ten umelec kterej to tam narval pod uhlem a zkurv....l

takze moznosti pokud me nekdo nevyvede z omylu jsou asi jenom dve, bud dat novy sani coz bud nekde po vrakarnach sehnat ( coz se mi nechce - protoze se vzdycky se s nimi akorat pohadam kdyz po me chtej vic penez nez je cena v audi ). Nebo audi - a tam to sani je tusim 3,5tis bez dph. coz je ulet.

a nebo treti moznost - asi nejlepsi - sundat sani a celej ten otvor na egr zavarit. otazka je kdo by mi to udelal.
Z ávit jde pěkně opravit dvousložkovým tmelem POLYMETAL

Opravoval jsem tím závit v hliníkové lhavě! Udělal jsem větší závit nacpal tmel nechal vytvrdnout a udělal jsem potřebný závit. Drží perfektně.Obrázek
diky, taky moznost, ale ja budou nejdriv zkouset to aby mi to nekdo natvrdo zavaril, a budu mit klid.
bent
Přispěvovatel

Příspěvek od bent »

chosepm píše:
chosepm píše:

Ještě jsem chtěl dodat, že tohle vše je bez problémů, pokud se ti po zaslepení nerozsvítí kontrolka motoru :) Pak bys to musel udělat jak to má bejt, nebo ještě upravit soft...Možná to ale neni tvuj případ. Co je to za rok?
01, ale myslim ze problem s kontrolkou nebude ( snad ), uz ted kdyz jsem z egr odpojil tu potlak.hadicku, cimz by to melo byt deaktivovany to nic nehodilo.

jinak zkusim dat do kupy ten unik, a pak az to bude v cajku udelam znova ty logy. schvalne jestli pak ty tlaky budou sedet.
DOLPH
Aktivista

Příspěvek od DOLPH »

jo,to bude v klidu,tato 2.5 je ještě "blbá"
bent
Přispěvovatel

Příspěvek od bent »

jeste se zeptam , neni tady nebo neznate nekoho kdo by mi ty parohy dokazal zavarit ?

sundal bych je z auta a nekam dopravil, nejlip praha a okoli.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“