alpiners2 píše:...ale nemám rád také ohováračkské ťahy. ale z tohto príspevku bude asi telenovela.

Rikal jsem si, ze se do toho nebudu nijak vkladat, nicmene z tveho pristupu se mi zacina delat spatne a je to presne to, co lidi odrazuje od pozitivniho pristupu k chiptuningu a tim kazi jeho povest globalne.
Nebudu tu komentovat pristup tveho zakaznika, protoze se rika, ze zakaznik ma vzdycky pravdu a dodavatel musi bohuzel udelat vse pro to, aby zakaznik nemel duvod si stezovat, nebo se alespon ucinit opatreni, diky nimz kazda nezucastnena strana nabyde dojmu, ze udelal, co bylo v jeho silach a moznostech.
Neoddiskutovatelna fakta vyplyvajici z tohoto topicu at uz to bylo jakkoliv:
- provedl jsi tu upravu
- neseznamil jsi se se stavem a vybavenim vozu, tudiz jsi ani samotnemu ukonu nevenoval patricnou pozornost
- dle vsech indicii jsi nevenoval pozornost zakaznikovi ani nasledne
- k vytkam zakaznika jsi se zachoval arogantne, odmitave a jako ignorant, navic nemas jakekoliv zabrany mu nadavat ... ba co vic tak verejne
- ses si vedom chyby, ale kasles na to ... a to i za cenu, ze dojde k ujme na tve reputaci, cimz davas najevo, ze to delas bez jakehokoliv jineho zajmu, nezli o penize
- nejenze na to kasles, ale je ti to cele k smichu
Z vyse uvedeneho mi vyplyva jedine: mas to jako rychly vydelek a neplanujes to provozovat dlouhodobe, nehledis na skody a doufam, ze podle toho taky dopadnes. Dovolim si i jeden subjektivne ladeny dovetek: doufam, ze tak dopadnes co nejrychleji.
Nicmene jak se rika "vsechno zle k necemu dobre", takze tato diskuze budiz adresovana vsem, kteri budou poptavat chip a jako hlavni priorita pro ne bude cena. Ono nekdy se vyplati ridit se onim "nejsem tak bohaty, abych si mohl dovolit kupovat levne veci", protoze ty pomyslne drahe veci maji vetsinou pro onu subjektivne vnimanou vysokou cenu opodstatneni (vyvoj, vybaveni atd.).
Zaroven doufam, ze sunic nepropadne panice, nyni vezme rozum do hrsti a necha si to nachipovat nekym solidnim. Jinak bych byl rad, kdybys tu pro "dalsi pokoleni" vycislil zhruba prime i neprime naklady spojene s celou touto akci. Verim, ze od Tebe (jakozto cloveka, ktery to bude mit z vlastni zkusenosti) to vezmou lip, nezli od tech, kteri z jejich subjektivniho pohledu "strasi z principu". Predem dik za ne za vsechny.