Bude na 100% do konusu.
To znamená, že veškeré lícní soustružení, tady nejenom kotoučů je do konusu? To je úplný nesmysl, co tady píšeš. Při úběru v desetinách nemůže dojít k průhybu a pokud k nějaké odchylce dochází, tak je to chyba stroje. Přetočil jsem stovky kotoučů systémem prvá, levá na jedno upnutí a nikdy nebyl problém, ale na kotouče jsem koupil velkej soustruh (velikost 50, délka vřeteníku cca metr a ještě to opírám hrotem) Nedělám na něm nic jiného, než kotouče a bubny. Na malém soustruhu se to dělat nedá. To udělátko z obrázku je hezký, ale vidím to, že to pochází z nějaké pojízdné dílny. Když to funguje, tak proč ne ale nelze stavět tu strojařinu na hlavu tvrzením , že to je lepší, než hrotový soustruh. Když se podíváš na to neduživé uložení vřetene, tak je jasné, že se těmi dvěma noži kompenzuje ta jeho malá tuhost.
Pochopitelně jsem to před lety dvěma noži zkoušel, ale muselo se to točit menší řeznou rychlostí a ve výsledku vzhledem k nutnému seřízení to trvá déle, než tak jak to dělám.
A ruku na srdce, když se Ti povede, že zabereš a jedna strana nevyjde a musíš zabrat po druhé, tak bereš i tu druhou stranu, která vyšla dobře?