To Zdenda:
Na co jezdíme mi chytrý? Nu přeci na zásoby které byly pořízeny v dobách akčních cen
Investice do zásob se vyplatí, zvlášT když je pak takové období nepříznivých cen. Na uhlovodíkových zásobách ještě nikdo neschudnul.
no, stejně mi příde, že i v dobách hojnosti jsem snad řepku za rozumnou cenu (+/- 15 Kč / l) v akci neviděl. Akorát tak jednou slunečnici. Jinak samá soja.
Jindřichu, vrať se se svým točeným řepkovým...
VW Passat 1.6 TD, motor CY, r.v. 1987
VW Passat 1.9 TDI, motor AFN, 1996
Ford Mondeo 1.8 TDCI, 2007
Nojo Jindrich rikal ze je to v pytli mistni zemedelci nakupujou vod polaku levnejs uz lisovanej co nadelas ale soja je taky fajn fakt s ni nemam nejmensi problem
bobyd píše:Nojo Jindrich rikal ze je to v pytli mistni zemedelci nakupujou vod polaku levnejs uz lisovanej co nadelas ale soja je taky fajn fakt s ni nemam nejmensi problem
To už jindřich mít olej nebude dlouho jsem sním nemluvil.
a na nás nezbyde, než se strkat v kauflandu s důchodcema a sockama. Jak já tyhle nákupy nenávidim, to je na celým tom fritování suveréně největší vopruz...
VW Passat 1.6 TD, motor CY, r.v. 1987
VW Passat 1.9 TDI, motor AFN, 1996
Ford Mondeo 1.8 TDCI, 2007
Na jednu stranu je to dost náročný to nakupování a neustálé hlídání akčních cen ale vždycky když odjíždím s plným autem a naplňuji svůj nově postavený mezisklad pailva, tak mi to ten pocit vynahradí. A zvlášt když pak beru u pumpy na zimní dořeďování naftu tak ten běžící displej po označením cena mi zatraceně vystraší.-)
Jo, Zdenda má pravdu. Obzvlášť, když už má člověk tu přestavbu celkem vyladěnou, nikde to nesaje vzduch, hezky to přepíná a tak ale furt zůstává ta pitomá manipulace s jednolitrovejma flaškama oleje, furt to kupovat, tahat, otvírat, lejt.... vyhazovat...... a za chvíli zase...... každej špás holt něco stojí, no...... zase si teď vozim zadek nejlevnějc v mý historii
S litrovkama to řeším jednodoše mám nastřádaní flašky od vody 5l postavím je do řady a otočím do ní lirovku oleje ta tam drží a pěkně odkape do sucha a pak zase a zase až je flaška plná potom šup do nádrže a zase se to opakuje.
Přelejvání je opravdu hrozný. Myslím že nejhorší je otvírání flašek - občas si bodnu tu pásku pod nehet. Náhodou jsem se dostal ke zpracování plastů a hned zachránil před sešrotováním pár přepravek od limonád - velikost na víno-litrový flašky. Ještě nějakou pěknou vaničku pod ně a pěkně je tam vyrovnám. Pak než posadím poslední bude první vykapaná. Ještě co s flaškama, recyklátoři které jsem navštívil je nechtějí. Dělají jinej druh.Nevykupuje je někdo?