Audi TDi AKE V6 132kW - nestartuje

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Čápa
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Audi TDi AKE V6 132kW - nestartuje

Příspěvek od Čápa »

Poraďte, prosím,

AKE nestaruje... při povolení vstřiku neteče nafta, v paměti závad jen nepodstatná chyba ohledně snímače zdvihu jehly, při startu 160ot/m.
Na co ještě kouknout?

Díky
Naposledy upravil(a) Čápa dne 18 zář 2011, 18:18, celkem upraveno 1 x.
ŠO1, 1,9TDi, 85kW/265Nm, ALH, EGR OFF, chiptuned by myself with chip from MTAPlus
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

já měl audi akn tam byl snímač jehly KO a jezdilo to jak bez turba jinak OK, vše startovalo a jezdilo,

já bych začal tak že bych odpojil vratku z čerpadla a zatočil motorem musí z deklu od čerpadla hned stříkat nafta stříká :?
Čápa
Přispěvovatel

Příspěvek od Čápa »

slovacek.milos píše:já měl audi akn tam byl snímač jehly KO a jezdilo to jak bez turba jinak OK, vše startovalo a jezdilo,

já bych začal tak že bych odpojil vratku z čerpadla a zatočil motorem musí z deklu od čerpadla hned stříkat nafta stříká :?
zítra kouknu...vratka je dobrý nápad...dík.
ŠO1, 1,9TDi, 85kW/265Nm, ALH, EGR OFF, chiptuned by myself with chip from MTAPlus
slovacek.milos
Aktivista

pak napiš nastavovač si řj skontroluje, tak ti nejde nafta do čerpadla nebo z čerpadla
Votas
Přispěvovatel

Příspěvek od Votas »

Ahoj, děkuju Čapovi za založení téma ohledně našeho auta. Dneska jsem na to koukal a vypadá to, že se mi povedlo zavzdušnit vedení paliva od nádrže. :( Ale taky by to mohlo být snímačem stavu paliva nevíte někdo kde přesně bych ho našel? Ještě pro upřesnění je to AKE quatro.
Naposledy upravil(a) Votas dne 18 zář 2011, 09:41, celkem upraveno 1 x.
slovacek.milos
Aktivista

já to mastím pořád stejně, vytáhnu hadičku do čerpadla

nasadím obyčejnou ac pumpu ze škodovky s průhlednou hadičkou

natahám naftu do čerpadla až nejou bubliny, povolím trubky jak prskne tak utáhnu a motor drapne ;)

pokud tahám naftu do čerpadla a jdou pořád bubliny tak se začnu zajímat co stávkuje jinak bych nějaký snímač neřešil ;)
Votas
Přispěvovatel

Příspěvek od Votas »

nevím jak to funguje, ale myslím, že tento snímač nedovolí čerpadlu nasát naftu, když je v nadrži málo paliva.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Je možný že odešla pumpa v nádrži co zásobuje prostor odkud saje motorové čerpadlo ať již přes další elektrickou pumpu nebo samo ( v případě 4x2 ) pak se motor zastaví aby nedošlo k zavzdušnění systému.
slovacek.milos
Aktivista

mi se akorát nelíbí TDi AKN 132 KW V6

V6 audi AKN je 11O kW ;)
Čápa
Přispěvovatel

Příspěvek od Čápa »

slovacek.milos píše:mi se akorát nelíbí TDi AKN 132 KW V6

V6 audi AKN je 11O kW ;)
Sorry... je AKE ...:-) jak mě už opravil kamarád Votas...:-)
Čápa
Přispěvovatel

Příspěvek od Čápa »

Tomas.cz píše:Je možný že odešla pumpa v nádrži co zásobuje prostor odkud saje motorové čerpadlo ať již přes další elektrickou pumpu nebo samo ( v případě 4x2 ) pak se motor zastaví aby nedošlo k zavzdušnění systému.
Tohle je 4x4... máto také "přerpávací" elektrické čerpadlo? Do jakého prostoru to čerpá?
Naposledy upravil(a) Čápa dne 18 zář 2011, 11:44, celkem upraveno 1 x.
slovacek.milos
Aktivista

to by mě taky zajímalo znám jen názkotlaké čerpadlo o.5 atm co tlačí do hlavního čerpadla

to přečerpávací sem tam vidím třeba u fiat marea tam to plnílo z nádrže sací koš, vrtnul jsem do koše desítku díru a jezdí to dodnes bez čerpadla , nebo béčka když je ko tak jede do čtvrt nádrže a pak KO ;)
Čápa
Přispěvovatel

Příspěvek od Čápa »

A nemá někdo scháma na tohle auto? Tam by mělo bít případně vidět nějaké čerpadýlko, jeho pojistky, relé a pod. Tohle diagnostika asi neukáže... to by tam musel být nějaký snímač tlaku paliva...
Čápa
Přispěvovatel

Příspěvek od Čápa »

něco jsem našel... opravdu by mělo být v nádrži podávací čerpadlo ovládané relátkem v levém sloupku řízení a v nádrži je i snímač nízkého stavu paliva.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Tak si rozdekluj nahoře nádrž a uvidíš hned.

Psal jsem variantu pro 4x2, tak je hned pod víkem nádrže kyblík ve kterým je elektrická pumpa, ta saje pomocí dvou sacích košů z nádrže naftu do tohodle kyblíku, odkud si jí už přirozenou cestou saje hlavní vstřikovací čerpadlo a ustí tam také přepad, v tom kyblíku je i snímač hladiny paliva.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“