AKN 110 kW Intercooler

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

lubomt
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od lubomt »

moose píše:dle etky : AKN turbo je tak : garret 059 145 701 g(x) = stejný jako AFB
a 180ps (ake) verze má : 059 145 701 S - ale nepíše se tam ani výrobce, tak čert ví jakej v tom je rozdíl... ale asi tam nějakej bude...
Ja som menil,takže viem presne, AFB má menšie turbo myslim že priemer 20cm a daval som presne do motoru AFB turbo 22cm t.j.059 145 701 S ako je písané hore, je to myslim tiež Garret,ale kedže je väčšie na priemer a má väčší prietok vzduchu,má väčšie rezervy pri načipovanom motore a neodíde tak rýchlo. Ked dáš 150k motoru napr. AFB nejakých 190k,dosť rýchlo pri športovej jazde odíde to originál mensie turbo,ako sa stalo aj mne,mne odislo do týždňa,zrazu iba zvuk ako ked niečo fučí,dym z výfukov a z 5,5l oleja po zastavení po 500m zostalo 1,5l... Všetok našvácalo do intercoolerov a do výfukov. Teraz po výmene špekulujem ešte trochu dať pridať turbu aby o čosi viac tlačilo a viac už špekulovať nebudem,lebo viem že motor potom rýchlo odíde...
kamoš čo to robí,vie urobiť výkon podľa požiadaviek,takisto keď je vybehanejší motor neodporučí pre daný motor vysoké požiadavky,je to treba robiť s rozumom,nie hnať sa za každú cenu za čo najvyšším výkonom,lebo potom je hlava v smútku. Mňa tiež presvedčil argumentami,nech sa neženiem moc vysoko,lebo dlho nepojazdím.
Ceny má tiež okolo 10.000 a menej,záleži aký je rok výroby a aký motor,vždy je to o dohode
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

gti16 píše:Ake aditiva ? Kvoli kvalite nafty ? (Tankujem iba na Shellke, inym pumpam neverim.) Sory za blbe otazky, ale v nafte sa fakt nevyznam - toto je moj prvy diesel :)

Chlapik mi to chipne najprv len tak od oka povedal ze niedke okolo 190 - 200 HP, potom vymyslime ako na ten IC a az nakoniec sa pojde brzdu. Ta prvotna uprava ECU je za 10 litrov slovenskych. Inak firma ma dobre ceny aj dobre referencie.
No a k tým 190-200k... Všetky značkové firmy,ktoré čipujú,dajú na motory AKN a AFB maxim. 185k,ked je tiptronic tak to obmedzia na 175k a dovolia si dať aj záruku...takže vedia,že pri týchto výkonoch je to ešte pomerne spolahlivé, všetky vyššie výkony už idú na margo niečoho a povedal by som,že hlavne dostáva zabrať najviac turbína,lebo tlačí viac vzduchu,točí vyššie otáčky a aj ked sa všetko robí s nejakou rezervou,táto VNT20 v 150k 2,5TDI ide už na doraz.
Viem o čom hovorím,ten 175k soft som mal,bolo to dobré 4 roky ale stále mi to nestačilo, tak som špekuloval aj s tryskami zo 180k motora /tak ako sa bez problemov menia na 1,9TDI/,mal som ich tam,ale to bol najväčší omyl,čo som urobil. NIKOMU NEDOPORUČUJEM !!! Auto dymilo, neťahalo,prevodovku mi hádzalo do servis.režimu, zahádzalo mi sadzami celé sacie potrubie,stále sme rozoberali a hladali chybu až som ich musel nakoniec dať von. Sú stavané na iné čerpadlo,ktoré dáva vyššie tlaky nafty a vraj majú aj iný uhol rozstreku. Proste patália.
To proste neodhováram,tých 190-200k je fak znať,je to super ale treba počítať ak má motor čosi už nabehané,tak môže byť turbo rýchlo mŕtve.
Čerpadlá som menil už dve,ako som tu vo fóre viac krát spomenul,vraj odchádzajú hlavne hvoli búračke a môže byť aj jednou z príčin nafta... Dá sa s nimi aj kadejako šachovať,zamienať ale elektronika z manuálu a automatu navzájom nesedí,iba niektoré čerpadlá asi 3 druhy /na konci je iné písmeno/ sa dajú zamieňať,ale elektroniku som vždy musel použiť moju. Tolko k čerpadlám,fakt som si už s 2,5TDI dosť užil,ale aj tak je to dobrý motor zanechal ma fakt iba raz kvoli čerpadlu,že ma museli odtiahnuť
Naposledy upravil(a) lubomt dne 23 úno 2006, 01:12, celkem upraveno 1 x.
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
lubomt
Aktivista

Re: AKN 110 kW Intercooler

Příspěvek od lubomt »

[quote="gti16"]
GTI16 napísal:
Zdravim vsetkych,

som cerstvym majitelom Audi A4 Qu 2.5 TDI 110 kw (motor AKN). Jasne ze mi to nestaci :) tak som sa dohodol s jednou firmou na SK, ze mi trosku prisposobia ECU na nejakych 190-200 konikov. Napadlo ma, ze by asi nebolo na skodu, keby sa spravilo nieco aj s intercoolerom. Nemozem ale nikde na nete najst aky ma to auto original IC - ci ma dva na krajoch, alebo ci ma jeden v strede. Viete to niekto ?
Tiez by ma zaujimalo aky je rozdiel medzi 150k motorom v A4 a 180k v A6 (ze by intercooler ?) pokial viem turbo je tam rovnake...
Nema niekto z vas skusenost s upgradom intercooleru a tomto motore v A4 ? Aky iny - vaecsi by sa tam dal dat ? (napr. z A6 ?)

diki za pomoc

......A4 má tak ako môj Passat dva malé chladiče vzduchu po krajoch a sú prepojené dolu vpredu pod náraznikom takou dutou oceľovou vzperou,ktorá zároveň aj zpevňuje predok auta a spojuje nosníky motora.
Možno by sa tam dal dať pred chladič vody ešte chladič vzduchu z A6,to zn.že by vzduch šiel z maleho ťavého do stredného veľkého a potom zase do orig.malého chladiča,ale či by tam vošiel,neviem,neviem,je to tam už aj tak dosť natlačené.
A6 aj Superb má len jeden veľký intercooler myslím pred chladičom klímy aza ním je chladič vody,proste sú tri za sebou
Aktivista

Příspěvek od avatar »

2,5 TDI V6 motor pri pouzivani longlive oelju se ty vacky pridiraji mam to z vlani zkusenosti. Chce to dodrzovat velmi razantne servisky ale asi nejlepsi je pouzivat klasiku a menit ji po 15 tis i drive tim zamezite tomu pridirani.

Jiank pokud si to doticnej chce cipnout na 190-200 koniku. tak si mylsim ze mu nebude stacit turbo striky cerpadlo. rozdil mezi 150 a 180 je docela vlekej sice ne na prvni pohled ale je

ono ze zacatku mu to mozna pojede ale myslim ze je jen otazkou casu co se kde po ...

tot muj nazor
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

odíde mu turbo ako mne po týždni /v den ked odislo som jej dával kapky,veľmi som sa všade ponáhľal/ pri 175k mi držala 4 roky a pri zvýšení asi týždeň
chucky
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chucky »

mohla to být náhoda, nemůžeš vědět, že by stejně neodešlo i kdyby jsi zůstal na 175k..... a taky ses k tomu turbu po chipu nechoval moc hezky ;)
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

To máš sakra pravdu (LOL)
Hampi
Sběrač informací

Příspěvek od Hampi »

Ja myslim, ze intercoolery zvladaju v pohode zvysenie vykonu
Audi A4 B5 2.5 TDI
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

Hampi píše:Ja myslim, ze intercoolery zvladaju v pohode zvysenie vykonu
zvladaju, ale uz to dobre neuchladia
turbo kamna power
Aktivista

Re: AKN 110 kW Intercooler

Příspěvek od turbo kamna power »

gti16 píše:Zdravim vsetkych,

som cerstvym majitelom Audi A4 Qu 2.5 TDI 110 kw (motor AKN). Jasne ze mi to nestaci :) tak som sa dohodol s jednou firmou na SK, ze mi trosku prisposobia ECU na nejakych 190-200 konikov. Napadlo ma, ze by asi nebolo na skodu, keby sa spravilo nieco aj s intercoolerom. Nemozem ale nikde na nete najst aky ma to auto original IC - ci ma dva na krajoch, alebo ci ma jeden v strede. Viete to niekto ?
Tiez by ma zaujimalo aky je rozdiel medzi 150k motorom v A4 a 180k v A6 (ze by intercooler ?) pokial viem turbo je tam rovnake...
Nema niekto z vas skusenost s upgradom intercooleru a tomto motore v A4 ? Aky iny - vaecsi by sa tam dal dat ? (napr. z A6 ?)

diki za pomoc
tak to snad poznáš sám jakej tam máš IC ne? (noteeth) stačí jen zvednout se od počítače a otevřít kapotu ;) kamarád, co má A4 2,5, tak tam je ten velkej úzkej jako má ARL nebo OII.
Jinak být tebou, tak jsem rád, že to auto vůbec jezdí a nad úpravama ani neuvažuju :)
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
LibangVW
Aktivista

Příspěvek od LibangVW »

myslim ze to je stejne fuk , 5 let stare tema (noteeth)
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

Turbo kamna power - trosku si sa sekol, ten prispevok je z 13.unora 2006 (rofl)
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

trouchu jsem se překouk (LOL)
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“