Divný zvuk při podřazení u Octávie TDi 81KW
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Divný zvuk při podřazení u Octávie TDi 81KW
Jednou za čas se stane na Octávii TDi 81KW že při podřazení po delší jízdě se ozve při pouštění spojky divný zvuk, takové "zamrčení", celkem hlasité. Setkal se s tím někdo? Čím to je? Udělá to třeba 4x po sobě a potom třeba měsíc ani jednou.
TDi
- vita
- Přispěvovatel
Mě to sem tam udělá Ventil taky
Holt se už se mnou loučí spojka, musí ale eště chvilku vydržet než si koupím komplet 6ti kvalt
Jinak myslim, že je to opotřebovaná lamela, protože bejt to přítlačák tak bude klouzat, a bejt to setrvák tak bude mlátit. Pokud má někdo zkušenosti s léčením toho "pískohouknutí" sem s nimi.

Jinak myslim, že je to opotřebovaná lamela, protože bejt to přítlačák tak bude klouzat, a bejt to setrvák tak bude mlátit. Pokud má někdo zkušenosti s léčením toho "pískohouknutí" sem s nimi.
Vento, AFN 81kw + čip (zatim nevim kolik ale jede líp než orig. 81kw
)

-
- Sběrač informací
- vita
- Přispěvovatel
Já bych řek, že je lamela opotřebovaná zrovna tak, že se při pouštění spojky rozechvěje (rozkmitá) někdy to i trochu cukne, jako bych rychlejc pustil spojku. Nevím třeba je to jen lamela a zbytek spojky je dobrej, a nebo je všechno opotřebený tak, že se to takhle projevuje. Ale já na to kašlu, dokud neprokluzuje, nebo necuká při rozjezdu, nechám ji tam.
Vento, AFN 81kw + čip (zatim nevim kolik ale jede líp než orig. 81kw
)

Zdar chlapi,před 14 dny mě to taky dvakrát při rozjezdu a následné dvojce divně houklo,jako kdybych šlápl kocurovi na ocas. Do dneška se to zatím neprojevilo.V této souvislosti bych potřeboval poradit.Jedná se o Octu 66kw,ročník 2000/5 motor AGR.Od února 2007 mám vyměněny Reeshatrysky SRINT 764,takže to auto chytlo fofr,moc to nehoním,když tak s citem.Co bych teda potřeboval,vědět? Jakou spojku ,bych měl si sehnat ,co by měla výdrž,protože postupně chci další úpravy/turbo,chip.../Ani nevím co je v seriovce a jaký má průměr. Dík čus bus.