Divný zvuk při podřazení u Octávie TDi 81KW

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
David-pv
Aktivista
Odpovědi: 0

Divný zvuk při podřazení u Octávie TDi 81KW

Příspěvek od David-pv »

Jednou za čas se stane na Octávii TDi 81KW že při podřazení po delší jízdě se ozve při pouštění spojky divný zvuk, takové "zamrčení", celkem hlasité. Setkal se s tím někdo? Čím to je? Udělá to třeba 4x po sobě a potom třeba měsíc ani jednou.
TDi
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

asi spojka
vita
Přispěvovatel

Příspěvek od vita »

Mě to sem tam udělá Ventil taky :( Holt se už se mnou loučí spojka, musí ale eště chvilku vydržet než si koupím komplet 6ti kvalt :D
Jinak myslim, že je to opotřebovaná lamela, protože bejt to přítlačák tak bude klouzat, a bejt to setrvák tak bude mlátit. Pokud má někdo zkušenosti s léčením toho "pískohouknutí" sem s nimi.
Vento, AFN 81kw + čip (zatim nevim kolik ale jede líp než orig. 81kw :) )
David-pv
Aktivista

Příspěvek od David-pv »

Huml píše:asi spojka
Mslíš že opotřebovaná lamela nebo něco s přítlačákem? Je to celkem dost hlasité...
TDi
autosoukup
Sběrač informací

Příspěvek od autosoukup »

typoval bych to taky na spojku,měl jsem podobný problém,po výměně spojky byl klid
vita
Přispěvovatel

Příspěvek od vita »

Já bych řek, že je lamela opotřebovaná zrovna tak, že se při pouštění spojky rozechvěje (rozkmitá) někdy to i trochu cukne, jako bych rychlejc pustil spojku. Nevím třeba je to jen lamela a zbytek spojky je dobrej, a nebo je všechno opotřebený tak, že se to takhle projevuje. Ale já na to kašlu, dokud neprokluzuje, nebo necuká při rozjezdu, nechám ji tam.
Vento, AFN 81kw + čip (zatim nevim kolik ale jede líp než orig. 81kw :) )
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

David-pv píše:
Huml píše:asi spojka
Mslíš že opotřebovaná lamela nebo něco s přítlačákem? Je to celkem dost hlasité...
nevím přesně která ta část spojky ten zvuk vydává(tipuju lamelu), ale jak tu někdo psal po výměně je to vždy OK
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

Dělá mi to taky, a přikláním se k pérům lamely.Udělá to když podřadím, a přibrzdím motorem.Řadí , jede,neklouže, tak to neřeším.
David-pv
Aktivista

Příspěvek od David-pv »

pafka píše:Dělá mi to taky, a přikláním se k pérům lamely.Udělá to když podřadím, a přibrzdím motorem.Řadí , jede,neklouže, tak to neřeším.
To bude stejný problém který myslím...
TDi
lift
Přispěvovatel

Příspěvek od lift »

Zdar chlapi,před 14 dny mě to taky dvakrát při rozjezdu a následné dvojce divně houklo,jako kdybych šlápl kocurovi na ocas. Do dneška se to zatím neprojevilo.V této souvislosti bych potřeboval poradit.Jedná se o Octu 66kw,ročník 2000/5 motor AGR.Od února 2007 mám vyměněny Reeshatrysky SRINT 764,takže to auto chytlo fofr,moc to nehoním,když tak s citem.Co bych teda potřeboval,vědět? Jakou spojku ,bych měl si sehnat ,co by měla výdrž,protože postupně chci další úpravy/turbo,chip.../Ani nevím co je v seriovce a jaký má průměr. Dík čus bus.
David-pv
Aktivista

Příspěvek od David-pv »

Asi 2 měsíce byl klid a minulý týden při delší jízdě asi 200km se zase to zamrčení při podřazení ukázalo...
TDi
petanzl
Sběrač informací

Příspěvek od petanzl »

Dělá mi to to samé, všichni říkají, že je to ložisko na spojce...ale buď v klidu, mě se to začínalo ozývat před rokem a od té doby nalítala dalších 5Otkm. Na spojce je 300 000 a je původní, ale už šetřím na novou, nechám to udělat při rozvodech:-)
Octavia 1,9 81Kw, kombi, 2000, 300 000
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“