Potřebuji poradit, kde v motoru najdu +12 octavia II

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

p.s.
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od p.s. »

píšou tam že to je stejný tak koukni do motoru zda zříš toto :)
Obrázek
Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
Toncek.y
Sběrač informací

Příspěvek od Toncek.y »

Hmm zítra na to budu muset kouknout doufám, že tam bude po sepnutí klíčku napětí. Musím si také koupit zítra zkoušečku.
Mato86
Přispěvovatel

Příspěvek od Mato86 »

Aj tak to bude treba zapojit cez relatko.pretoze ak das vypinaci impulz zo svetiel tak ti tie diody uplne nevypne ;)
Passat 3C variant 2,0tdi BMP
VAG CAN PRO,K+CAN Commander,Delphi uni diag. VAGPROG
Toncek.y
Sběrač informací

Příspěvek od Toncek.y »

Jakto?? přece to má svůj modul, kdy tento obsahuje relátko a když to dostane +12V ze světla relátko v modulu denního svícení to odepne a budou svítit pouze světla vozidla nebo snad né???? Vysvětlete to...
bilix
Přispěvovatel

Příspěvek od bilix »

ahoj tak si to už pořešil??potřeboval bych vědět jak,koupil sem si před cca měsícem denní svícení se třemi dráty a se zabudovaným relém a potřebovla bych vědět kde jsi to píchl,dík,tu je odkaz na mé denní DRL co sem koupil:http://www.led-autozarovky.cz/led-autoz ... mologovana
Toncek.y
Sběrač informací

Příspěvek od Toncek.y »

No zítra po obědě se na to vrhnu dám to na to čidlo zpátečky ještě ti sem pak napíšu. Koukal jsem na tvůj odkaz, ale myslím si, že ty tvoje světla budou taky asi pouze stmívat ne?? a ne vypínat. To by jsi měl potom v rozporu s vyhláškou o provozu na pozemních komunikacích. Možná se ale mýlím, protože to mužou mít vestavěné uvnit a budou mít také relátko, které je zcela vypne to však poznáš nejlépe, když dáš plus a mínus na baterkua ten třetí drát daš nopět na plus a hned poznáš, zda-li vyply, nebo se pouze stlumily. Záleží na tom, co máš u nich napsané já koupil s module, který je zvášť a mělo by to vypínat.
bilix
Přispěvovatel

Příspěvek od bilix »

Ok,napiš,jinak ty me maji umet automaticky.zampnout a vypnout při nastartováni a vypnutí,o žádném stmívani neni v manuálu ani slovo,ale více mne spíš zajíma kde jsi.presnězapojil dráty klssika:černý je minus a zbylé dva tedy kde?
Toncek.y
Sběrač informací

Příspěvek od Toncek.y »

No tak ten druhý tedy +12 teď záleží, zda-li to má v sobě modul takový, který se sepne při tom, kdy auto začně dobíjet z alternátoru větší napětí a potom to stačí dát pouze na autobaterii na +12, a nebo jako obvikle přes spínacích +12 což spíše doporučuji, protože když pak otočíš klíčkem zapalování, tak se do uvedených spínaných +12V dostane napetí a světla automaticky rozsvítí. Spínané + tedy musíš hledat dle typu vozidla bud někde v motoru a nebo přímo v pojistkové skříni uvnitř vozidla, přičemž musíš kabely od světel navést do kabiny vozidla k pojistkám, kde za pomocí zkoušečky vyzkoušíš, která pojistka nebo kabel spíná po otočení klíčku. A ten třetí kabel ze světel, ted nevím jakou má barvu musíš připojit ke kabelu +12 V žárovky buď potkávací, nebo parkovací přímo u světla a to opět musíš pokud nemáš manuál proměřít. Doufám, že jsem ti to lajcky vysvětlil. pokud nečemu nerozumíš napiš..
bilix
Přispěvovatel

re

Příspěvek od bilix »

No plus mínus ano rozumím,když tak pošli tlf a popř bych ti cinknul
Toncek.y
Sběrač informací

Příspěvek od Toncek.y »

Poslal jsem ti tel. do sz
Mato86
Přispěvovatel

Příspěvek od Mato86 »

Ide o to ze do svetiel nejde 12V ale o čosi menej.To znamená že ak budeš mať napájanie z 12V a vypínací impulz zo svetiel (kde je menej ako 12V)tak ti potom nevypne LEDky úplne ale budú trochen svietiť...
Passat 3C variant 2,0tdi BMP
VAG CAN PRO,K+CAN Commander,Delphi uni diag. VAGPROG
Toncek.y
Sběrač informací

Příspěvek od Toncek.y »

Tak to mi nejde do hlavy jsou to všechno 12V žárovky a xenony, kdy jak do nich muže jít méně než 12 V nechápu to teda krom toho mě stačí impuls +12 V na vypnutí denního svícení hlavnš já teď řeším to, že do světel vede jedna žehlička s mnoho kabely a já potřebuju zjistit barvu a přesné umístění kabelu +12V od parkovaček víte to někdo? potřebuji to do zítra... Díkes.
Pepa1
Přispěvovatel

Příspěvek od Pepa1 »

To je fakt hotovo, že kvůli takový volovině popíšete tři stránky.

Vem červenej drát od LED, dej ho na tu váhu (bacha má +12 i +5V), tak to dej na ten správnej drát. Pak vem černej drát od LED a zapoj ho na + pro parkovačky (pokud tam máš v parkovačkách klasický žárovky). Nic víc zapojovat nemusíš.
Pokd neumíš ty dráty najít, tak si vem zkoušečku. Pokud ji nemáš, tak si ji kup, nebo to někomu dej udělat.
Lepší je měřit, než někomu věřit.
Toncek.y
Sběrač informací

Příspěvek od Toncek.y »

Já to vím a mám zkoušečku mám taky koupil jsem si novou od 12V do 400. ale nechce se mi píchat do kabelů u světlometu, proto se ptám jakou má barvu parkovačka, nebo kdyby jsi věděl, že to je např. 3kablík červenošedej ve spodní řadě u pravého světlometu.. Chápeš?? Proto jsem píšu jinak nejsem blbej napíchnu každej z kabelů a rozsvítím parkovačky né a podle toho zjistím, kde je napětí.... Ale nechci je napichovat zbytečně proto se ptám...
Pepa1
Přispěvovatel

Příspěvek od Pepa1 »

Toncek.y píše:Já to vím a mám zkoušečku mám taky koupil jsem si novou od 12V do 400. ale nechce se mi píchat do kabelů u světlometu, proto se ptám jakou má barvu parkovačka, nebo kdyby jsi věděl, že to je např. 3kablík červenošedej ve spodní řadě u pravého světlometu.. Chápeš?? Proto jsem píšu jinak nejsem blbej napíchnu každej z kabelů a rozsvítím parkovačky né a podle toho zjistím, kde je napětí.... Ale nechci je napichovat zbytečně proto se ptám...
Aco takhle odpojit štekr a měřit to na pinech?
A ještě - pokud jde na ty parkovačky po nastartování spínaný +(střída), dej tam kondík s diodou, nebo relé.
Lepší je měřit, než někomu věřit.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“