Občas vybruje ale jen na volnoběh

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Higins77
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Občas vybruje ale jen na volnoběh

Příspěvek od Higins77 »

Stává se mi, že se mi na volnoběh rozvybruje motor. Styl jízdy na to vliv nemá. Možná když ho honím víc do otáček, tak je klidnější ale těžko říct. Navíc když vybruje, tak má takovej divnej zvuk, jako když tam něco klepe. Zajímavý ale je, že stačí poměrně malou silou abych se rukou o motor opřel, a vybrace ustanou. Dělá to čistě jen na volnoběh, spojka na to vliv nemá a stačí lehce přidat plyn a je klid. Dost taky pomůže zapnutá klimoška.
Jinak jede to normálně, na vagu nic, turbo a váha ok. Je to spíš taková blbost ale někdy je to docela nepříjemné!
Golf IV 1.9 TDI PD 74kW
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

Co silentbloky motoru ?
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
Higins77
Přispěvovatel

Příspěvek od Higins77 »

Vypadá to zřejmě na dvouhmotu setrvák, tak by mě zajímalo, jestli tam můžu dát jednohmotu 228mm co se dává do motorů 1Z ???
A kolik tak může stát výměna když nebudu počítat materiál?
Golf IV 1.9 TDI PD 74kW
kačer
Přispěvovatel

vibrace

Příspěvek od kačer »

Skus se kouknout na volnoběžku na altíku , mě to dělala ona. Jinak se to tu řešilo pár dní zpět.
Higins77
Přispěvovatel

Příspěvek od Higins77 »

Já vím že se to tu už řešilo a taky jsem to hledal. Ale nikde jsem nenašel, jestli se do PDčka může taky dát jednohmota s příslušnou spojkou jako do klasických tdi.
Golf IV 1.9 TDI PD 74kW
RaKa
Nováček

Příspěvek od RaKa »

Řeším to samé, na volnoběh vibruje volant - motor ATD, 6tikvalt, nalítáno 120t.
Když zvýším otáčky na 900, tak se to hodně zlepší. Při vyšších otáčkách je to OK. Když se auto zahřeje, tak je to taky trošku lepší. Volnoběžku altíku mám měněnou. Jinak se mi pocitově zdá motor OK, ale z toho vibrování mě už brněj pazoury.
Octavia II 2.0 TDI PD
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“