VB turbo
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
Forest
- Aktivista
To bude kvalitni upravce vedet, takze nevahej a oslov BH.erk311 píše:este taka otazocka kolko by mal byt taky bezpecni tlak turba
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
- talec
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Kdybys chtěl, tak mám tu velkou plastovou trubku co ke u ARL z cooleru do sání 
Moje sériové HW u ARL má 152kw a vše bez problému
Osobně už bych so nedal do auta turbo, ve kterém se někdo hrabal
Moje sériové HW u ARL má 152kw a vše bez problému
Osobně už bych so nedal do auta turbo, ve kterém se někdo hrabal
VW GOLF IV TDI PD GTI ARL, EGR OFF, KAT OFF, Maf OFF, GTB1756VK, 80/60.3 Duplex exhaust, HDS 57 POWERED BY TDIfun 211PS 475Nm
- subz3ro_tdi
- Aktivista
Takych 142kw celorocne tam bude... Neber to prosim ta zle, ale rozhodne nie je rozumne brat ako vseobecne smerodatne info udaje z merania s korekciou vykonu viac ako 7%talec píše:Moje sériové HW u ARL má 152kw a vše bez problému
Aj v turbine z linky sa niekto "hrabal", hadam nemyslis ze to kompletuje vsetko robot. Plus si hadam nemyslis ze Garrett 1749VB turba co kupujes na trhu ND za 20 tis.Kc su rovnako kvalitne ako z prvovyrobytalec píše:Osobně už bych so nedal do auta turbo, ve kterém se někdo hrabal
P.S. Je vcelku usmevne, ze cely motorsportovy svet pouziva modifikovane turba, len my sa tu budeme na nieco hrat.....
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
ajajajajaj......... já se jen směju...
mám pocit že i Ty jsi měl problémy s hybridem? Ale nechce se mi to hledat, nemám na pičoviny čas.
Motorsport a kdokoliv ať si jezdí s čím chce... ten koho nebaví pořád tahat turbo ven a dát zpátky, tak si vystačí se šmejdem z origo výrobní linky...
Ono je taky otázka kolik člověk za rok najede km, pokud má auto na hraní a najete pár km tak si může dát i turbo z plastelíny a ono "vydrží dlouho"
Toť vše co jsem chtěl poznamenat.. že mám zastaralé debilní turbo, vlastně od výroby šmejda, už vím, čili netřeba pro mě dále diskutovat
mám pocit že i Ty jsi měl problémy s hybridem? Ale nechce se mi to hledat, nemám na pičoviny čas.
Motorsport a kdokoliv ať si jezdí s čím chce... ten koho nebaví pořád tahat turbo ven a dát zpátky, tak si vystačí se šmejdem z origo výrobní linky...
Ono je taky otázka kolik člověk za rok najede km, pokud má auto na hraní a najete pár km tak si může dát i turbo z plastelíny a ono "vydrží dlouho"
Toť vše co jsem chtěl poznamenat.. že mám zastaralé debilní turbo, vlastně od výroby šmejda, už vím, čili netřeba pro mě dále diskutovat

Naposledy upravil(a) Vici dne 19 zář 2013, 09:15, celkem upraveno 1 x.
- subz3ro_tdi
- Aktivista
Tak prosim pohladaj skor ako napises.... ja o nicom takom neviem (mozno v inom zivote)? Mam uz tretie hybridne turbo, predosle dve sluzily po 3 resp. 2 roky.... dovodom vymeny nikdy nebol problem ale evolucia - turba nesli do kosa ale zmenily majitelaVici píše:mám pocit že i Ty jsi měl problémy s hybridem? Ale nechce se mi to hledat, nemám na pičoviny čas.
Vies, toto u teba nepochopim.... ked nie su argumenty, obratis myslienku uplne opacne, vytrhavas veci z kontextu a snazis sa ju zosmiesnit?Vici píše:že mám zastaralé debilní turbo, vlastně od výroby šmejda, už vím, čili netřeba pro mě dále diskutovat
Myslienka bola: hybridne turbo (v pripade ze je navrhnute s rozumom a kvalitne postavne z originalnych dielov) nemusi (nebude) znamenat problemy. Turba z trhu nahradnych dielov mozu mat (maju) nizsiu kvalitu ako diel z prvovyroby, lebo sa vacsinou jedna o turba nizsej akosti - comu zodpoveda aj nizsia cena (predpokladam ze poznas ako funguje system riadenia kvality u vyrobcov prvovyrobnych dielov v automotive priemysle, takze absolutne nechapem co z pouzitych argumentov ti vadi???)
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Audi A2 1.4TDI
Ok a potom tedy, ty máš to turbo z kvalitnějších komponent, než nové turbo které se koupí u dealerů garrett? 
Vím že jsi řešil na hybridu zadírání lopatek a podobně, hledat to nebudu.
Mě je to celé jedno, ale nasralo mě, jak tady rýpete do člověka, který má auto v top stavu, nové origo turbo, zánovní vstřiky atd atd, auto mu funguje bezvadně.. kecy o korekcích a podobně jsou nesmysl, minimálně v tomto případě. Že Funovi brzda měří Ok se tu probíralo už několikrát a výsledek byl nakonec vždy že je to ok - čili je nesmysl se do toho pořád dokola navážet.
Protože akorát teoretizujete od klávesnice... když vás to baví proč ne, ale trochu soudnosti by neškodilo.
Vím že jsi řešil na hybridu zadírání lopatek a podobně, hledat to nebudu.
Mě je to celé jedno, ale nasralo mě, jak tady rýpete do člověka, který má auto v top stavu, nové origo turbo, zánovní vstřiky atd atd, auto mu funguje bezvadně.. kecy o korekcích a podobně jsou nesmysl, minimálně v tomto případě. Že Funovi brzda měří Ok se tu probíralo už několikrát a výsledek byl nakonec vždy že je to ok - čili je nesmysl se do toho pořád dokola navážet.
Protože akorát teoretizujete od klávesnice... když vás to baví proč ne, ale trochu soudnosti by neškodilo.
- subz3ro_tdi
- Aktivista
Co ma zanasanie regulacie v dosledku pouzitia Race520 trysiek z 90% v mestskej premavke spolocne s turbom prosim ta???Vici píše:Vím že jsi řešil na hybridu zadírání lopatek a podobně, hledat to nebudu.
Vies, jednu vec mi vysvetli.... mal si zlu skusenost s jednym konkretnym hybridom (teraz ma nezaujima od koho bol) - a uz mas jasno ze vsetky hybridne skladane turba musia byt smejdy a budu s tym problemy. Ked sa nad tym sam zamyslis (lebo verim ze si a pokladam ta za rozumneho cloveka) tak ti musi byt jasne ze na to proste nemas dostatok skusenosti / argumentov.
Nikde som nepisal ze to bolo nekorektne zmerane. Pisal som ze nie je korektne porovnavat absolutne cisla z merania pri 7,2% korekcii a povedzmi pri 2% korekcii vykonu. Standard je do tych 3,5%, potom uz je udaj s rastucou hodnotou korekcie coraz viac skreslujuci (v zavislosti od nominalnej meranej hodnoty samozrejme) a je treba zmenit podmienky merania. Mozem ist merat 200ps auto na Gerlachovsky stit, budem mat korektne meranie s korekciami vykonu 30%, ake myslis ze tam bude skreslenie hodnot vykonu/Nm voci hodnote keby som to meral v normalnych podmienkach s korekciou do 3,5%? Podla teba ziadny, lebo nejaky velmi mudry pan asi vymyslel genialny vypoctovy algoritmus DIN70020 korekcie vykonu ktory to nekompromisne vsetko prerata a tie cisla budu sedietVici píše:Mě je to celé jedno, ale nasralo mě, jak tady rýpete do člověka, který má auto v top stavu, nové origo turbo, zánovní vstřiky atd atd, auto mu funguje bezvadně.. kecy o korekcích a podobně jsou nesmysl, minimálně v tomto případě.
Skusme to prosim tvojim dalsim (dufam vecnym vyjadrenim) ukoncit lebo to k nicomu rozumnemu nevedie. Ja proti fy. TDIfun and TDIgarage nemam absolutne nic. Pokial viem tak Zdeno aj Peter dokonca vyvijaju a v spolupraci s niektorymi kamaratmi (Hanz, TDIpower, ...) do prevadzky testuju vlastne hybridne turba, takze vobec ale vobec nechapem co tu vlastne obhajujes...
To ze je na 200ps najlepsie nove VB-cko si uz povedal viackrat a nemusis to dokola opakovat, ja s tymto nazorom problem nemam a ani nebol predmetom diskusie. Tu sa bavime o pouziti hybridneho turba ako takeho (ci uz z dovodu nemoznosti zastavby adekvatneho serioveho modelu, kvoli charakteristike jazdnych vlastnosti, alebo hociakych inych dovodov)
Naposledy upravil(a) subz3ro_tdi dne 19 zář 2013, 12:18, celkem upraveno 1 x.
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Audi A2 1.4TDI