Jaký olej do TDi PD
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Ahoj, a co ten olej 5w 40s tym motorom urobil?sm.martin píše:ja mam soukromně ete Ford Transit 2,0 Tdi a doporucuji 5 W 30 jednou jsem tam nalil 5 w 40 cca pri 75000km a pri 100000 km mi delali rozvodový řetěz a kladky a na zaruku nic neuznali. bylo to na rozboru a zjistili ze to bylo zapriceneny prave olejem 5 W 40 moje chyba. aproto do VW PD jedine 5 W 30. vím ze to neni FORDale na oleji nikdy neusetris. jezdim s golfem rocne cca 70.000 km a zatim ok.
Martin G IV 1.9 Tdi 160 PS
Škoda Octavia II, bez uprav-v jednoduchosti je krása
Co su to za dristy. Olej s viskoznou triedou 5W40 je schopny zabezpecit mazanie v sirsom rozsahu teplot ako olej 5W30. Ta 40 znamena ze tento olej je schopny vytvorit olejovy film v motore pri vyssich teplotach ako 30.
Tak by som povedal ze je to pekny nezmysel s tym poskodenim motora s olejom 5W40.
Tak by som povedal ze je to pekny nezmysel s tym poskodenim motora s olejom 5W40.
Transporter T5 1,9TDI BRS,
AUDI A6 3.0TDI
AUDI A6 3.0TDI
No doteraz tam dávali Shell Rimula 15W-40, ale teraz neviem či polosyn. alebo syntetiku. Môžem pri tom zostať alebo radšej zmeniť olej.David-pv píše:Valvoline, Mobil1 pokud tam máš 5W-40 tak zůstat u 5W. Pokud je tam už polosyntetika tak zachovat 10W-40.kares píše:aký olej by ste doporučili do môjho motora. popis dole
Seat Ibiza AFN 81 kW
zaleži aj na kilometroch,ked sa meni z 15W na nizsie W ...
ked to ma nad 100 tisic tak by som o tom velmi premyslal...najprv by som tam dal nejaky preplach a potom 10W a az po dalsej vymene 5 W...ked motor jazdi na mineral co je 15W tak sa v nom usadza vela karbonu,s nizsim W ho rozpustas a tym padom hrozi zadretie motora(upchaju sa kanaliky na rozvod oleja v motore
)kamos tak zadrel žigulika a daval tam obyč M6AD a potom dal akože na zvyšenie vykonu GTX 3...
inač ja použivam do fataka 10W 40 od shellu,(polosyntetika)5W uz nedoporučuju...

BMW 330 XD 300 HP 650 NM chip by DONUZO(D-racing.sk)sprint soft 330+hp 700+Nm