mazání golf 3 TDI 1Z

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Milosss
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Milosss »

Hmm a to som chcel so svojim AHU prejsť z 5W na 0W, že sa mu bude v zime lepšie roztáčať. A veruže neprejdem.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Milosss píše:Hmm a to som chcel so svojim AHU prejsť z 5W na 0W, že sa mu bude v zime lepšie roztáčať. A veruže neprejdem.
no pokud se přestěhuješ do krasnojarska sibiř tak v poho ale žiješ v tropickém podnebí ;)
Luke10
Přispěvovatel

Příspěvek od Luke10 »

slovacek.milos píše:
Luke10 píše: díky za článek. počtu si.[/q

nebo přeskoč červenou knihovnu a zkus rovnou http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=m ... JNZee-oNtw

a tam si najdi mítus druhý čtvrtý a budeš v obraze 8)
Predchozi odkaz jsem procet tak jeste ten tvuj.
Diky :)
Milosss
Přispěvovatel

Příspěvek od Milosss »

slovacek.milos píše:
Milosss píše:Hmm a to som chcel so svojim AHU prejsť z 5W na 0W, že sa mu bude v zime lepšie roztáčať. A veruže neprejdem.
no pokud se přestěhuješ do krasnojarska sibiř tak v poho ale žiješ v tropickém podnebí ;)
To mi je jasné, ja som sa len obával tých pár nocí, keď klesne teplota na tých -16 až -18, vtedy by tá 0W určite pomohla ale tak myslím že tieto staré rotačky ešte z prvej generácie sú fakt stavané na max 5W, aj keď výrobca presne neodporúča žiadnu presnú viskozitu, ale aj tak, pochybujem že šli z továrne na niečo čo má lepšiu čerpatelnosť za studena ako 5W.
slovacek.milos
Aktivista

pro ahu jsou oleje od 5W3O do 2OW5O, s normou 5O5.OO

no pokud sa obávaš nalej si tam to co tě obav zbaví ;)
Milosss
Přispěvovatel

Příspěvek od Milosss »

Ostávam pri 5W a nebudem sa obávať :)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Zrovna teď leju do Passata poslední model TD olej 15W40, sice mne kolikrát zaráží, že každý olej má jinou barvu, jednou je tmavý, jednou světlý , ale asi to je tím, co pes, jiná ves. Ten motor chytá i v největších mrazech a má určitě přes půl mega. Odvažuji se tvrdit, že dnešní oleje 15W40 jsou řidší než bývaly, dokonce jsem četl, že jak převodové tak motorové oleje celkově zřídly z důvodů úspory paliva, takže můj subjektivní názor nebude tolik mimo realitu..Takže dnes když si koupím olej naši provenience např. PP90 je řídký jako kdysi PP80 a u motoráků je to obdoba. Možná mají modernější specifikace, ale je to znát. Nalít do tohoto motoru nulu je hazard a svítící kontrolka oleje. Vždy jsem měl za to, že majitel má motoru pomáhat, ne naopak. Ale je to každého věc.. :)
nepropadat panice...
sniper--
Aktivista

Příspěvek od sniper-- »

s tema olejema je to pravda. Nedavno jsem hledal neco u dedy v garazi,narazil jsem na neotevrenou flasku PP80 z roku tusim asi ze 74, ta hustota je opravdu jina. Druha flaska byla PP40,to uz bylo jak med :D
autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Cordobu jsem jezdil jedině 15W-40 celých 11let.A to byly taky mrazy a startoval jsem celý sídliště.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
michal19
Nováček

Příspěvek od michal19 »

Něco na tom chlapi bude :( . Teď nevím jestli tu 5w 40 vypustit a koupit 10W. Chtěl jsem dodržet to co mám v servisní knížce a tam je na začátku servisky nálepka Aralu 5w 40. A nebo ten muj problém nemá nic společného s tekutosní oleje.
slovacek.milos
Aktivista

jericho-3 píše:Zrovna teď leju do Passata poslední model TD olej 15W40, sice mne kolikrát zaráží, že každý olej má jinou barvu, jednou je tmavý, jednou světlý , ale asi to je tím, co pes, jiná ves. Ten motor chytá i v největších mrazech a má určitě přes půl mega. Odvažuji se tvrdit, že dnešní oleje 15W40 jsou řidší než bývaly, dokonce jsem četl, že jak převodové tak motorové oleje celkově zřídly z důvodů úspory paliva, takže můj subjektivní názor nebude tolik mimo realitu..Takže dnes když si koupím olej naši provenience např. PP90 je řídký jako kdysi PP80 a u motoráků je to obdoba. Možná mají modernější specifikace, ale je to znát. Nalít do tohoto motoru nulu je hazard a svítící kontrolka oleje. Vždy jsem měl za to, že majitel má motoru pomáhat, ne naopak. Ale je to každého věc.. :)
já ti jen řejknu k té nestálebsrovnosti oleje, já ho beru, ono se někdy různé podkladovéoleje nedají sehnat , prostě odpovídá ale je černý jak bota, a ten olej podle toho vypadá,

řeknu ti nedívim se tomu cca 12 let a no problém, s motory, pokud je údržba motoru z mé kuchyně nevím co to je výměna hydra nebo jiný problém desítky let

pořád to vidím tak že si koupíš jakože nové auto olítanou vránu a chceš mu prospět a tím to posereš protože nevíš a tak to mezi lidma chodí,

já osobně mám rá oleje co mažou ne vodu ;)
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

5w40 do starý rotačky 1Z je fakt zbytečný luxus, který místo výhod přináší spíš komplikace. Já jezdím už přes 100tis. km na olej Q8 10w40, mám najeto skoro 250tis. km a motor si jen přede. Navíc olejová náplň 10w stojí polovinu oproti 5w ;) není co řešit
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Já do své 1Z po GO motoru podle pána co mi sháněl věci na spodek a celkově se živí opravami motorů lil 5W-40 a k ničemu to nevedlo.válce byly přehonované,překruhované písty a papkalo to olejíček jedna báseň.Za studena byly slyšet hydra,po startu dvakrát blikla kontrolka mazání...Ještě jeden cyklus vyýměny tam byl 5W a pak šel Total 10W40 a motor si jenom chrochtá.Buď si to sedlo a nebo je hustší,nic neklepe,nežere a jede.Občas se stane že mazání dvakrát blikne,ale to neřeším,páč tlak podle budíku který jsem měl pár dnů místo čidla je OK.
S2 3.6fsi L&K 512 000km
OIII 1.4 TSI 310 000km
O1 4x4 240 000kn
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“