Fabie 2.0...zvetseni vykonu

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Pája 19
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Pája 19 »

Jestli se do toho chceš pouštět sám, tak bys měl mít dost znalostí na to, abys věděl, co s tim motorem udělat.
Oct asv 2000, DieselPower
machajda
Sběrač informací

Příspěvek od machajda »

ja jsem nenapsal ze se do toho chci pustait sam...doprdele to se clovek nemuze zeptat na nazor druhych osob?nebo snad nemuzu mit prehled co bude nejidealnejsi reseni,kdyz uz mam takovy motor....
Thopr
Aktivista

Příspěvek od Thopr »

machajda píše:ja jsem nenapsal ze se do toho chci pustait sam...doprdele to se clovek nemuze zeptat na nazor druhych osob?nebo snad nemuzu mit prehled co bude nejidealnejsi reseni,kdyz uz mam takovy motor....
Kup si TDI Sorry, ale musel jsem.... (LOL)
Octavia 3 SCOUT 2.0 TDi 4x4, 135KW, DSG, FULL palba a vyroba 9/2020... :tyc:
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

machajda píše:kluci to neni umeni nekomu vrazit do ruky penize a prijet si pro auto....chtel jsem se dozvedet moznosti tohoto motoru..jestli atmosferu a tim padem co upravit anebo turbo...a tim padem to same....takove nesmysly typu...poloz penize a prijed si pro auto,tak ty me opravdu neberou
Podobnej nesmysl je říct že peníze tě nezajímaj...
Jindra
Přispěvovatel

Příspěvek od Jindra »

Zeptat se klidně můžeš, ale když ti tady 100 lidí píše at to prodáš, nebo tam pichneš 1,8T, tak si nedáš říct a meleš pořád svoje. Tak už se tak blbě tady neptej a někomu to auto zavez at ti tam to turbo dá. (wallbash) (wallbash) (wallbash)
Fabka TDI vše červeně
puci
Aktivista

Příspěvek od puci »

nieje čo riešiť, nemá prachy a nevie kde je sever. tá téma mi pripadá ako keby si sa pýtal prečo má auto 4 kolesá a či by nebolo lepšie s 5timi. končím
bývalka OI, ALH, ex taxík, 433 000, egr+kat off, PP764, GT1749VA, výfuck 63,5mm, FMIC, soft Profituning, 312x25 mm+232x9 mm, TT puky, bilstein B4, jednohmota+HDS, 167 PS/340NM
aktuálne šrotik po k...tovi Seat Alhambra AUY
machajda
Sběrač informací

Příspěvek od machajda »

puci píše:nieje čo riešiť, nemá prachy a nevie kde je sever. tá téma mi pripadá ako keby si sa pýtal prečo má auto 4 kolesá a či by nebolo lepšie s 5timi. končím
tak specialne pro takoveho blbecka jako jsi ty,tak to nafotim a poslu ti to az se to bude delat..predbezne na podzim...
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

domluv se s BH-Motor,to co tady někteří píšou je teda ukázka jak poradit. Čím míň toho lidi ví, tím víc o tom budou kecat. :D
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
AlesShi
Přispěvovatel

Příspěvek od AlesShi »

ja bych tam nechal zastavit 1,8T
bude to nejlevnejsi, nejrychlejsi, dily vsude a zadny laborovani...
netopier
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od netopier »

a neviem co riesis s fabiou, ak mas vela penazi a chces rychle auto, kup si evo alebo nieco podobne , a nebudes sa tu zabavat s nami chudobnymi...
Seat Cordoba 1.9 TDI,VKLR, Dbilas, HFLO-X, 12mm, 4bar MAP, FMIC,keramika
O III 2.0 TDI
PORSCHE 968 Targa
PORSCHE 944 TURBO S
Š1000MB 1967
dongrofo
Přispěvovatel

Příspěvek od dongrofo »

Nazor a rady tu napisalo dost odbornikov, ale nevyhovuje ti ziadne riesenie, kazde si zpochybnil, odmietol.
Tak voco go? (hm)
Dojdes ako velka voda a nazyvas ludi blbeckami. :roll:
Ibiza 6L Cupra TDI
EX: Ibiza 6K2•1.9 TDI ASV•188hp/430Nm•soft by BH motorsport
machajda
Sběrač informací

Příspěvek od machajda »

ty jsi asi taky dobry exot....poradne si precti vsechno co se tady napsalo....chtel jsem nazory jak upravit tento motor....jestli turbo nebo atmosferu...to jsem se vice mene docetl....nedocetl jsem se kladu a zaporu obou variant...prispevky typu at tam dam 1.8T...o to jwsem se nikoho neprosil...nedokazes pochopit jednu zakladni vec?kdyz napisu ze chci upravit 2.0 mpi tak asi motor menit nebudu...tak se prosim te na me vyser,ja do tebe taky neryju....asi to je pro vetsinu lidi k nepochopeni....napisu ze chci upravit 2.0mpi...odpoved je jednoducha...dej tam turbo..tak a tak...protoze to a to....anebo atmosferu...tak a tak,protoze to a to....jednoduche jak facka...pak se ukaze nejaky clovek,ktery napise dej tam 1.8T...a ostatni jak debilove zaqcnou psat okolo toho....
netopier
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od netopier »

machajda píše:ty jsi asi taky dobry exot....poradne si precti vsechno co se tady napsalo....chtel jsem nazory jak upravit tento motor....jestli turbo nebo atmosferu...to jsem se vice mene docetl....nedocetl jsem se kladu a zaporu obou variant...prispevky typu at tam dam 1.8T...o to jwsem se nikoho neprosil...nedokazes pochopit jednu zakladni vec?kdyz napisu ze chci upravit 2.0 mpi tak asi motor menit nebudu...tak se prosim te na me vyser,ja do tebe taky neryju....asi to je pro vetsinu lidi k nepochopeni....napisu ze chci upravit 2.0mpi...odpoved je jednoducha...dej tam turbo..tak a tak...protoze to a to....anebo atmosferu...tak a tak,protoze to a to....jednoduche jak facka...pak se ukaze nejaky clovek,ktery napise dej tam 1.8T...a ostatni jak debilove zaqcnou psat okolo toho....
ok a myslis ze casom z toho motora ostane nieco povodne? mozno len blok ....
Seat Cordoba 1.9 TDI,VKLR, Dbilas, HFLO-X, 12mm, 4bar MAP, FMIC,keramika
O III 2.0 TDI
PORSCHE 968 Targa
PORSCHE 944 TURBO S
Š1000MB 1967
TDIfun
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TDIfun »

Kamarad oturbil motor v VW scirocco 1.8 starej dobrej agregat, prepracovala se i dodavka paliva. Jo a turbo bylo z TDI AGR obtok. Jen muj nazor je takovej ze tady nikoho asi nenajdes kdo ti poradi. Dle meho jsis spletl forum. Hledej informace jinde a nejlip na zahranicnich webech...
jen nechapu proc tady tem lidem porad nadavas do blbcu. Proste chcou debatovat a nerozumi tomu. Tak to pochop, ze ty nazory tady budou a mozna by bylo asi lepsi jit na jine forum kde tomu vic rozumi. Taky jsem kdysi mastil motor do Favorita, hlava, vacka, svody, vyfuk, setrvak, pisty okruhovy karbec, a ja nevim co vsechno. Jezdil jsem s tim sprint a vrchy. Celkem fajn a nemelo to ecu takze, pretryskovani jsem si delal sam. Ty by jsi mel asi pokud si to chces ladit sam, nejdrive vyresit rizeni motoru. tj. nejakou programovatelnou ecu s obsluznym programem a porozumet praci agregatu a naucis se s tim pracovat. Nejlip auto postavit na brzdu zapojit ext. lambdu a zkouset si naco malo s programem. rozpoznavat chudou, bohatou smes, casovani atd. Pak bych se zacal zabejvat HW, dat sani a sledovat co se deje pak nakou vacku a pokud oturbit tak zajistit aby jsi to hned neupekl ( dodavka paliva), je to asi postup tak aby jsi nesel stylem pokus omyl a nekupoval porad material. Nejlip osadit motor EGT sondou. Urcite si jde hrat pekne ale dopredu myslet na to ze benzin ti nedovoli chybovat tak jako nafta.Tak doufam ze mi taky nevynadas do blbcu. Je to jen muj nazor a prizpevek do debaty..
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

machajda píše:poradne si precti vsechno co se tady napsalo....chtel jsem nazory jak upravit tento motor....jestli turbo nebo atmosferu...to jsem se vice mene docetl....nedocetl jsem se kladu a zaporu obou variant..
Ja neviem, ale mne toto prislo ako dost vycerpavajuca odpoved, alebo teda neviem ake klady a zapory este cakas ;)
BH motor píše:no tak po lhj dobe asa zapajam o diskusie. na tn motor psuje hlava so 16 a Aj 20 ventilu. nieje problem v kanaloch a ani v chlaeni. ale treba k tomu aj piesty , lebo kompresny pomer s povodnymi piestami by bol niekde asi 7-7,5 k jednej a tebe treba asi tak 11,5 ku jednej. piesty ti pasovat nebudu s nicoho ani s ABF motora, lebo maju iny ojnicny cap. je tu verzia s kovanymi pistami na motor 1,8 prerobeny na 2,05 s priemerom 83 mm a zdvih 92,8mm. s tymito komponentami a piamym sanim by si uobil nejak 230ps pri 8800 otackach ale cestne vyuzitie je nulove, lebo rozsah vyuzitelnych otacok je nizky asi od 5500-8500 a to si rad. turbo je riesitelne do plniaceho tlaku asi 0,8 baru s povodnymi piestami a hrubsim esnenim s velmi krasnym piebehom momentu a vykonom cca 180-200 ps ale vyuzitelne otacky su nejako od 2000-6000. a cenovo je to porovnatelne. osobne by som volil turbo, lebo na kazdodenne vyuzitie je o lepsie. 1,8T motor robil som 2 zastavby vcetne elektroniky , nieje to nejaky problem, ale ani jednoduche to nieje ked to ma vyzerat ako original... ale funguje to dobre....
Proste bud mozes dosiahnut tych 180-200ps s tym ze urobis z atmosfery preplnany motor, s tym ze pomenis polku motora, alebo to urobis vymenou motora za preplnany AGU alebo rovno AUQ motor s tym ze mas motor ktory ma potencial ist kludne na hranicu 400ps, co je pri tvojom neobmedzenom rozpocte celkom zaujimave - akosi som nepochopil tvoje pochybnosti ohladom trakcie.... dam par desiatok tisic naviac a supnem tam haldex (ako to ma napriklad Cajicek na Fabii TDI). Viac o tom debatovat nema zmysel, uz ked ti BH motor povie ze nie je o com, tak ver ze fakt nie je o com... malokto ma s benzinovymi motormi tolko skusenosti ako on... neber to ako osobnu kritiku alebo zosmiesnovanie, to je moj nazor. Inak suhlasim s tym co ti napisal TDIFun, ze ak mas zaujem o taketo nestandardne upravy, skus pohladat ine forum, aj ked pochybujem ze tam niekto riesi 2.0 MPi motor na Fabii ;)
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“