Klapka V157 BKD

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
JeníkRS
Aktivista
Odpovědi: 0

Klapka V157 BKD

Příspěvek od JeníkRS »

Ahoj, řeším klapku saní. Klapka se dala nová ,vyměnila se pojistka v eboxu, ale pořád to píše že klapka nemá signál (P3102). Kostra tam je, napájení od eboxu taky a dva co jdou do jednotky (fialovožlutý) 12V (fialovošedý) 3,28V jenže ani ve schématu není kolik má být jestli taky 12V nebo signál 5V. Svazek propípaný až k jednotce. Bud chyba o signálu nejde smazat nebo se pak najednou objeví jako sporadická, smazat jde, vše funguje krásně a po pár startech zase klapka nejde a svítí kontrolka. Řešil někdo že byla třeba vadná jednotka? Zatím jsem vždy řešil bud jen svazek nebo klapku.
-Superb 2 combi 2011 CFFB+MVolesko. Eibach -4cm 19"Aneto
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Zacatky: Tipo,Clio,BX,Felicia,Fabia
BigVictim
Nováček

Re: Klapka V157 BKD

Příspěvek od BigVictim »

Ta nová klapka je origo? A dělal jsi základní nastavení? Vím že jsme zkoušeli dávat druhovýrobu a nechtělo nám to fungovat. Respektive po chvíli v provozu to kravnulo. Dala se origo a šlape to.
JeníkRS
Aktivista

Příspěvek od JeníkRS »

Origo neni, ale nikdo jsem nemel problem s neorigo klapkou. Original klapka je ko, ta vyhazuje pojistku. Byla tam jeste jedna neorigo a to stejny, tak je mi divny, ze by obe hlasily stejnou chybu. Dnes jsem mel v praci Tourana bkd a kdyz jsem meril napeti na fialovosedem, tak tam bylo jen 0,08V takze stejny a kazdy ukazuje neco jinyho 😁
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

A ten kabel k jednotce byl prověřen záteží nebo jenom pípnutí multimetru?
Guried
Nováček

Příspěvek od Guried »

Setkal jsem se už s tím, že i po výměně klapky a kontrole svazku to nakonec byla chyba v ECU.
JeníkRS
Aktivista

Příspěvek od JeníkRS »

Toho se taky bojim prave.
Tomas.cz píše: 31 črc 2025, 06:03 A ten kabel k jednotce byl prověřen záteží nebo jenom pípnutí multimetru?
Jen jsem to propipal, ale nemohl jsem povolit jeden ten trhaci sroub abych se dostal az ke konektoru, auto muselo odjed, ale vrati se, tak jeste to pak promerim i tam a natahnu asi solo kabel. Spis nevim kolik tam ma byt voltu. Druhy den prijel Touran bkd, tak jsem to meril a misto 3,28V tam bylo jen 0,08V 😁
Naposledy upravil(a) šulda dne 06 srp 2025, 19:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno.
-Derbi Atlantis 2T
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“