G3 - pár závad

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
adi
Aktivista
Odpovědi: 0

G3 - pár závad

Příspěvek od adi »

Ahoj mám vw G3 3 dveřák-a stává se mi že při rozjezdu -žádný hrabačky-prostě normální rozjezd mi přední kola jakoby zahrabou (jakoby se o kousíček protočily),a když jedu po nerovnosti tak mi bouchá v nápravě.Když jedu na volnoběch (zařazen 1 stupe)-bez plynu a jedu malinko po nerovným terénu tak auto strašně cuká-má to nějakou spojitost?
2 problém-auto při startu (otočení klíčku do polohy start) mi zhasnou kontrolky a startér nestartuje-cca 1-2 sekundy,po tomto čase a stálém držení klíčku v poloze start se po 1-2sekundách rožou kontrolky a starter teprve začne točit.Při jízdě se mi někdy začne kouřit z plastu mezi volantem a plastem na spínací skřínku.Kouří se jak kdy-někdy chvilinku po startu a někdy třeba za jízdy,je to docela nepříjemný při jízdě,když se začne člověk bát jestli mu nezhasne auto a nebo někde nezačne hořet.
Co vše by to mohlo dělat?děkuji za rady
vw passat b5,5 1,9tdi 96kw
Vw Golf III 1.9TDi 66kw,verze sociál se švihadlama
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
renault thalia 1,2 16V 2009
adi
Aktivista

Příspěvek od adi »

nikdo nic? :?
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
callimero
Přispěvovatel

Problém 2.

Příspěvek od callimero »

Oříšek pod spínačkou.
G III GT TDII AFN VARIANT
FELICIA 1.9 D PICK-UP
adi
Aktivista

Re: Problém 2.

Příspěvek od adi »

callimero píše:Oříšek pod spínačkou.
kde to najdu?nekde napravo jak se strka klic tak dole?
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

oříšek to není jen tak musíš sdělat volant pak mezikruží to musíš nahřát a pak zboku srazit, nebo tam navařit tubku upravenou na stahovák, nebo stahovák na ložiska s bočném tahem, pak to rošroubuješ a je tam zezadu křížáček,

odchází to docela dost měním často,

co se týče nápravy tak musíš hledat, uležení tlumičů a celé nápravy máš tam hokej,
kolikrát musíš vrtat dáru do nápravy a švajcem vypálit do červena šrouby abys je vytočil a mohl něco vymnit,

;)
adi
Aktivista

Příspěvek od adi »

slovacek.milos píše:oříšek to není jen tak musíš sdělat volant pak mezikruží to musíš nahřát a pak zboku srazit, nebo tam navařit tubku upravenou na stahovák, nebo stahovák na ložiska s bočném tahem, pak to rošroubuješ a je tam zezadu křížáček,

odchází to docela dost měním často,

co se týče nápravy tak musíš hledat, uležení tlumičů a celé nápravy máš tam hokej,
kolikrát musíš vrtat dáru do nápravy a švajcem vypálit do červena šrouby abys je vytočil a mohl něco vymnit,

;)
Dík za radu,co se týče nápravy tak jsem asi před 2 lety měnil na tom, tlumiče a horni ulozeni tlumiícu.nemenil jsem akorat pera.
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“