Zanášení turba octavia
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Zanášení turba octavia
Zamyslel se někdo nad tím, jak je možné že dochází u zanesení turba, u mne konkretně motor ASV, i k zanesení části kde je umístěn natáčecí kroužek s ovládacími táhelky?
octavia L&K 81kw ASV
-
- Přispěvovatel
Tak asi to tam fouká kolem těch hřídelek, ne ?
A stejně, já to neměl zatuhlé tam, ale lopatky drhly o stěnu (normálně byly znát vychozené rýhy z čela dosedací plochy), prostě jsou moc nafest a sebemenší nepřesnost/karbon a je konec. Vypodložit distanční kroužky o 0,05-0,1 a hotovo, klidně můžeš jezdit jak s SDI a nikdy to nezatuhne.

Turbo jsem si čistil už 5krat a pořad jsem uvažoval kde to tam ty saze jdou. Pres hridelky lopatek, nerikám že ne. Ale všiml si někdo někdy té dírky asi 2,5 mm velké pod věncem naklápění? https://uloz.to/!4lzlOS04l9mP/aviary-im ... 45163-jpeg. Co když to tam jde tudy, takové menší kurvítko u jinak nejspolehlivějších motorů. Uvažuju o zaslepení dírky, ale nerad bych něco vymamlasil. Netuší někdo skutečný význam otvoru?
octavia L&K 81kw ASV
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
Já jsem s tím dlouho bojoval, turbo se mi neustále zanášelo a naklápění lopatek nefungovalo, akcelerace, potom jako by se vysunul padák a jelo to jako Škoda 100.
Bylo mi doporučeno ať zvětším vůli mezi naklápěcími lopatkami a skříňi, dělá se to distančními válečkami, nechají se vysoustružit o něco větší a funguje to ..
Bylo mi doporučeno ať zvětším vůli mezi naklápěcími lopatkami a skříňi, dělá se to distančními válečkami, nechají se vysoustružit o něco větší a funguje to ..
Subaru Forester 2.0D-nemá rád zimu-už je zablaťbůh v praku!
-
- Nováček
-
- Přispěvovatel
- martinsidlo
- Aktivista
-
- Přispěvovatel
Jasný je tam konstrukční chyba kdyby nebyla tak by nebyl ani problémtechi píše:Ty za celou zimu nikdy nepřidáš plyn ?Byli lidi co jim zatuhly i 1000km po vyčištění. Já si to podkládal sám a funguje to již 150tkm. Když jsem si to složil nanečisto před vypodlozenim, lopatky v jednom místě byly fest. On ten housing totiž nemusí být úplně rovný.