Octavia I RS 1.8 132kw rozvodový řetízem mezi vačkami.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Octavia I RS 1.8 132kw rozvodový řetízem mezi vačkami.
Ahoj, synovec si koupil rso a stojí před rozhodnutím, jestli stačí vyměnit řemenový set, nebo jestli vyměnit i řetízek mezi vačkami. Máte nějaký poznatky o tom, zda je nutné tento řetízek také vyměnit?
Maximálně když praskne kluzák jinak bych neměnil spíš ať sunda vanu a vyčistí koš to tomu prospěje víc
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
-
DIAGNOSTIK
- Přispěvovatel
To se spíš posere ten nastavovač, než prodlouží řetěz....to bych neřešil....Vyčistit vanu, odpadní trubku z turbíny, sací koš oleje a mít vždy velký olejový filtr....
Naposledy upravil(a) DIAGNOSTIK dne 15 bře 2021, 19:51, celkem upraveno 1 x.
To je situace!
Ne nadarmo se říká "nehrab do toho, co funguje". Mockrát jsem takhle narazil. V dobré víře jsem něco preventivně vyměnil a nadělal víc škody, než užitku.
Například v posledních letech při výměně spojky neměním ložisko. Zjistil jsem totiž, že aftermarket poslední dobou nestojí za nic. Takže pokud ložisko vyloženě neřve, nechám původní. Totéž s vodní pumpou u rozvodů.
Například v posledních letech při výměně spojky neměním ložisko. Zjistil jsem totiž, že aftermarket poslední dobou nestojí za nic. Takže pokud ložisko vyloženě neřve, nechám původní. Totéž s vodní pumpou u rozvodů.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
-
Serveronaut
- Sběrač informací
Já koupil nedávno obyč 1.8T 110kW a řetěz pohonu vaček jsem preventivně vyměnil.
Naposledy upravil(a) Serveronaut dne 17 bře 2021, 18:50, celkem upraveno 1 x.