Felicia 1.9d při jízdě čerpadlo snižuje výkon

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
jakub4
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Felicia 1.9d při jízdě čerpadlo snižuje výkon

Příspěvek od jakub4 »

Dobrý den, mám problém se snižováním výkonu při jizdě a automatickému přidávání otáček během npř. řazení. chybové kody s diagnostiky přikládám v přiloze. Už jsem se v tom trochu hrabal ale na nic podstátného jsem nepřišel, nejspíš nevím co přesně hledat. tps snímač jsem měl venku a potenciometr funguje. Ventil volnoběžných otáček se při přidání a ubraní plynu na volnoběh ani nehne. Když mi někdo poradí po čem pátrat budu rád. Děkuji.
Přílohy
Snímek obrazovky (15).png
Snímek obrazovky (15).png (336.68 KiB) Zobrazeno 1352 x
slovacek.milos
Aktivista

Re: Felicia 1.9d při jízdě čerpadlo snižuje výkon

Příspěvek od slovacek.milos »

delphi nejde přečíst
jakub4
Sběrač informací

Příspěvek od jakub4 »

Nejspíš nechápu co tím myslíte.
Přílohy
Snímek obrazovky (16).png
Snímek obrazovky (16).png (783.82 KiB) Zobrazeno 1251 x
slovacek.milos
Aktivista

vydělávat potenciometr na přidávání nafty není moc moudré protože je velmi citlivý, přidávání volnoběhu běžně nefunguje a fachčí to bez problému

delphi to neumím jen VAG

u vagu je to adresa 41 diesel čerpadlo, tam najdeš otáčky motoru dáš na 960 to je max seřizuje se to tou dvoupáčkou na čerpadle

pak si najdeš ten signál z páčky na čerpadle se kterým jsi manipuloval a seřídíš ho cca O,5 V a plný kotel 5V

pak ti to pojede

pokud budeš mít v paměti nějaké závady jede to hůře
jakub4
Sběrač informací

Příspěvek od jakub4 »

Já nechci měnit naftu na čerpadle, chci pouze opravit chybové kódy.
Potenciometr(TPS snímač) jelikož diagnostika psala zkrat na + tak jsem ho vytahoval jen abych otestoval jestli funguje a vrátil jsme ho z5. Bohužel adresa 41 na delphi není a myslím ze ani otáčky tam nejsou k dispozici.
Ale nepotrebuji nic seřizovat, pouze zjistit kde a jak opravit závady s chybových kodu.
A na ten ventil vol. Otáček nevím co na něm hledat ale co vede do nej podtlakový ventil tak jsem tam zkoušel multimetrem meřit jelikož diagnostika taky psala něco ohledně elektřiny. A přijde mi ze oba ty podtlakové ventily jsou elektronicky ok, tak nevím počtem jit.
Přílohy
IMG_0534.jpeg
IMG_0534.jpeg (2.44 MiB) Zobrazeno 1196 x
slovacek.milos
Aktivista

TPS na to musíš mít vag a přečíst v bloku měřených hodnot adresa 41 najdi si na netu je to cca O.5 - 5V

na ten ventil si dej dvoulinku a žárovečku pod stěrač, taky musíš vědět zda se ti zobrazují otáčky

pokud toto nebudeš mít v pořádku možná něco spravíš systémem pokus omyl, pokud řídící jednotka neví o volnoběhu neucpe ti ve ventilu atmosverický vzduch

taky potřebuješ řízení motorů číslo pinů to už nemám
jakub4
Sběrač informací

Příspěvek od jakub4 »

Omlouvám se, nejsem automechanik v autech dělám jen jako koníček. A s manuálním čerpadlem jsem nikdy neměl čest ani s felicii. A ještě k tomu jsem rád že dokážu vůbec psát jelikož mě už pár dní bolí zub jako čert a nedokážu se moc soustředit. Jestli to dokážete vysvětlit víc laicky budu jen rád. Jinak si to budu muset projít až mě přestane bolet zub a trochu nad tím zapřemýšlet. I tak děkuji.
TPS rozumím.
O tom ventilu moc nechápu na co zarovku.
A otáčky na otáčkoměru se mi zobrazují normálně, bylo myšleno ze na diagnostice delphi jsem si nikde nevšiml ze by šli měřit otáčky abych nastavil ty volty na TPS snímači.
slovacek.milos
Aktivista

vemeš si velkou lžící hřebíčku trochu vody a hřebíček vyvaříš, necháš lohouvat až je voda tmavá, namočíš vatu a přiložíš na bolavý zub, přestane bolet
jakub4
Sběrač informací

Příspěvek od jakub4 »

Děkuji za radu na bolaví zub hřebiček mě nepomáhá (wallbash) , jediné co mě pomáhá jsou silné prášky. Ale raději bych vyřešil to čerpadlo. Zítra se do toho pustím a uvidím co vymyslím. Komplet rozdělám a pročistím podtlakové ventily + podtlakovou baňku. Co jste myslel tou dvoulinkou a žárovku pod stěrač ?
jakub4
Sběrač informací

Příspěvek od jakub4 »

Slovacek.milos
Dnes jsem zkusil nastavit ten TPS snímač zátěže 0,5 v na volnoběh a 4,7V na plný plyn(přes multimetr přímo na pinech.A bohužel nepomáhá. Chyby jsou furt stejné. Chyba TPS snímače dokonce nejde ani vymazat diagnostikou a ventil volnoběhu po smazání a následném nastartování naskočí znovu. Sice nevím čím teď začnu ale pokusím se dojít na to čím to je.
Přílohy
IMG_0551.jpeg
IMG_0551.jpeg (2.78 MiB) Zobrazeno 928 x
IMG_0553.jpeg
IMG_0553.jpeg (3.01 MiB) Zobrazeno 928 x
IMG_0552.jpeg
IMG_0552.jpeg (2.98 MiB) Zobrazeno 928 x
slovacek.milos
Aktivista